Биологично оръжие ли е коронаврусът?

Експертите са категорични - няма такъв вариант
287

Любителите на конспирациите отдавна смятат, че COVID-19 не се разпространява случайно по земята. Дали новият вирус е пуснат нарочно? И дали той е биологично оръжие или природна мутация?

"Не е толкова трудно да се направи биологично оръжие. Трудно е да се използва, да се разпръсне така, че порази едновременно много хора", посочи главният епидемиолог на страната д-р Ангел Кунчев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Той призна, че много заболявания са се използвали като биологични оръжия в миналото - сред тях и вариолата, и чумата.

На практика вирусите могат да се използват като биологично оръжие. Но за да са ефективни, трябва да отговарят на няколко условия. Едното е да няма профилактика и открито лечение за тях. И второ - да са много смъртоносни - над 60% от заболелите да умират. И трето - вирусът да се предава лесно.

Според някои експерти въпросният коронавирус се е появил чисто еволюционно и не може да става дума за това, че е създаден като биологично оръжие. Защо вижте в следващия репортаж на Миглена Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
11
 
! Отговори
Шапшал преди 4 години
Кво ти оръжие. Докато има като наш Ташунко де изпраща самолети от епицентъра да ни провожда хора естествено е да плъзне.
18
8
 
52
 
! Отговори
ЧУМАТА ГЕРБ преди 4 години
Aнaнд Рaнгaнaтaн, прoфecoр пo гeнeтикa в Държaвния унивeрcитeт Джaвaхaрлaл Нeру в Дeлхи и нeгoвитe кoлeги публикувaхa дoклaд зa изcлeдвaнe нa китaйcкия кoрoнaвируc. Тe ca oткрили, чe тoй ce e oбрaзувaл oт двa рaзлични видa кoрoнaвируc, чecтo cрeщaн cрeд живoтнитe (прилeпи и змии), кaктo и oт чeтири вируcoпoдoбни влoжки, хaрaктeрни зa ХИВ. Никoй извecтeн кoрoнaвируc нямa тaкaвa cтруктурa !Пo тoзи нaчин учeнитe яcнo дoкaзвaт, чe вируcът e cъздaдeн изкуcтвeнo и ce вoди бoeн.
17
4
 
38
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
И АЗ ИСКАМ ДА НАПИША , ЧЕ Е КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ВИНОВНА НО УВИ НЕ Е!ВЕЧЕ СИ ПРИЗНАХА ОБЕДИНЕНИЕ ОТ 5 ФАРМАЦЕВТИЧНИ ДРУЖЕСТВА ОТ ФАЩ, ЧЕ ИМАТ ВАКСИНАТА И ЩЕ Я ПУСНАТ В КРАЯ НА ГОДИНАТА!ЦЕЛТА Е ЯСНА ПУСКАТ ВИРУСА ПОСЛЕ СИ ПРОДАВАТ ВАКСИНАТА И ПРАВЯТ МИЛИАРДИ ПЕЧАЛБА!
16
7
 
38
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Конспирация няма! Защото всичко е реалност! Още преди седмици разбраха, че е ГМО, тоест, лабораторно създаден. Но ако всички се информират от медиите за масова ДЕЗиннформация, ще продължават да си мислят, че се е появил от нищото и че не е американско произведение.
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Русия и Турция са слаби, то ние тогава сме въшки.
14
5
 
36
 
! Отговори
Четящ преди 4 години
Преди няколко дена биолози от Индия за пореден път потвърдиха ТОВА Е ИЗКУСТВЕНО създаден вирус микс от щамове / прилеп, змия, два грипни и хив / кой го е създал, и къде е го използвал всека сам да решава...
13
8
 
38
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
Да бе ...да.Каква случайност местата където е най разпространен вирусът са Китай и...Иран...любимците...на САЩ.Италия е за да не бие много на очи...
12
2
 
19
 
! Отговори
1 преди 4 години
Нищо лично, само бизнес.Как вървят санкциите за Русия?
11
18
 
8
 
! Отговори
истината е проста преди 4 години
от Китай са виновни!
10
27
 
7
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Никой не може да убеди конспираторите в нищо. Те са болни хора.
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност зависи каква е целта, която се преследва. Има възможни цели, които могат да се преследват точно с такъв тип вирус и мишената да не е определена нация или държава, а определени групи хора, социални слоеве, редуциране на населението, селекция по определени признаци...
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия и Турция се спазариха Европа да поеме ***-19.
7
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Категорично ДА,но казват Русия не е пострадала.Така,Русия е основен реформатор и инструмент за постигането на нов световен ред,Русия е твърде слаба и ако бъде наранена тя ще капитулира и поставените и задачи от над правителствените сили ще се провалят.Русия не е Китай ,Русия е слаба финансово и организационно,морала е на ниско ниво което я прави уязвима,същото се отнася и за другия слаб но полезен за новия ред играч Турция
6
14
 
16
 
! Отговори
Корморан преди 4 години
Яжте кучета , котки , прилепи и други гадини и плачете , че другите са виновни.
5
12
 
75
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
до 1Ами, Русия не е много пострадала ЗАСЕГА, защото на втория ден след като откриха вируса в китай Путин затвори границата.Защо нашият Тиквоний не затвори границите след като стана ясно, че вирусът е вече в Европа ?Толкова ли не можем да изкараме месец-два без да пътуваме из Европа ?Само че разликата между Путин и Борисов е в от небето до земята.Единият е лидер и държавник, а другият е медиен балон и селски тарикат.
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
обожавам конспиративни теории в неделя вечер! :))))
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До вчера можеше да се каже, че това оръжие е разработено в БГ, поради липса на заболели..Май вече не сме сред заподозрените..
2
10
 
45
 
! Отговори
man преди 4 години
В Русия концентрацията на кръв в алкохола е ниска, и те така - няма зарази.
1
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам, но Русия не е много пострадала до сега.