От първо лице в инфекциозно: Мухъл, мръсни тоалетни и без лечение

Мъжът е изолиран заради съмнения за коронавирус
10 мар 2020 10:00, Александър Попов
320
От първо лице в инфекциозно: Мухъл, мръсни тоалетни и без лечение

Млад мъж сподели видео в социалните мрежи и разкри от първо лице какво се случва в инфекциозното в Бяла Слатина. Той е приет там, след като се обадил, че е повърнал. Той е попаднал сред рисковите пациенти за коронавирус, тъй като е пътувал до Дания и Брюксел.

"Бях докаран в петък вечерта след оплаквания, че съм повръщал. Най-вероятно хранително натравяне. Бърза помощ в Козлодуй, след като разбраха, че съм пътувал в Дания, в Брюксел, вдигнаха телефона до Враца. Пристигнаха едни маскирани нинджи и ме докараха тук, в инфекциозното в Бяла Слатина", разказва потърпевшият.

Във видеото той показва мизерията в болницата - мръсни тоалетни и баня, по стените има мухъл, а по думите му - "храната няма кой да я яде и на улицата".

До понеделник на обяд не са му взимани кръвни проби.

"Даже не са ме попитали как се чувствам, защо повръщам, имам ли някакво натравяне на кръвта. В събота дойдоха хора от София, взеха ми проби от носа и устата, за да ме изследват за коронавирус. Приемат ме без симптоми - без кашлица, треска или каквото и да е", разказва той.

Местната преса съобщава за приети двама души с коронавирус и според него това е той и още една жена, която седи от няколко дни без никакви симптоми.

"Жената даже е вдигнала кръвно, защото не знае за какво я държат. Държат ни буквално не като болни, а като престъпници", казва мъжът.

Според него всичко това е фарс, при който са вкарали здрав човек в инфекциозно отделение.

Вижте неговото видео от инфекциозното.

Dnes.bg прави опити да вземе мнението и на ръководството на болницата в Бяла Слатина.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Реалистти въобще изгледа ли клипа ? извинявай ама на мен условията ми напомнят на латиноамериканските затвори от поредицата на Дискавъри "Арестувани зад граница", как въобще това може да бъде наричано болница, извинявай ама дори и в туристическите спални условията са малко по-добри, а те не се посещават от болни хора
183
39
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Индивида след като иска обслужване като в 5 звезден хотел, дали плаща като в престой в 5 звезден хотел? 264 лв. на вечер е цената. Като почне да си плаща, може да има претенции.
182
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарите са просто уникални :))) лигльо бил, мамино синче бил ... ама да ви кажа честно заслужавате си съдбата да живеете в клоаката на европа.
181
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДаАнаниев не е никакъв лекар, а финансист, и точно затова представа си няма какво прави. Здравната система не е търговско дружество и всеки опит да се третира като такова завършва с катастрофа. Само виж великата американска здравна система как реагира и ти става ясно какво е "пазарно здравеопазване". Единствената причина в България да има що-годе адекватни мерки е, че има все още някакви остатъци от едно време като процедури и специалисти.
180
10
 
8
 
! Отговори
Да преди 4 години
Министъра на здравеопазването на Италия е момченце на 40 години, завършило "великата" специалност политология и работило само като чиновник по политическа линия. Поне нашият е лекар и знае какво прави. Не се оплаквайте и не си мислете, че при нас е зле, а навсякъде другаде цветя и рози.
179
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето такива селяци ръсят зарази, още по-лошото е, че най-заразна е простотията им. Точно заради такива "граждани" България харчи 35 милиона лева по ритнитопковци вместо за болници в разгара на епидемия.
178
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като са му мръсни тоалетните да вземе да ги изчисти. И без това лентяйства по цял ден и се чуди какво да прави.
177
14
 
6
 
! Отговори
Да преди 4 години
Който го е срам, че е българин, да стане албанец, китаец или марсианец. Навсякъде по света лекарите карат джипове за 200К - факт, защото това е най-високо платената професия. Като не ви харесва, че ви слагат под карантина и ви пречи на нормалния "живот" си стойте вкъщи и не пътувайте по света. Ако искате държавата може да не взима никакви мерки като в Италия и след месец цялата държава да е под карантина, защото управниците са им некомпетентни както се видя.
176
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОБРЕ Е, ЧЕ Е ИМАЛО ХРАНА- ВЪВ ВАРНЕНСКИТЕ БОЛНИЦИ ПРЕДИ 7Г НЯМАШЕ ТАКАВА ЕКСТРА- РОДНИНИ НОСЕХМЕ ХРАНАТА, СЕГА НЕ ЗНАМ КАК Е.
175
3
 
12
 
! Отговори
Reuters преди 4 години
"Вceки, кoйтo приcтигa в Изрaeл oт чужбинa, щe бъдe пocтaвeн пoд 14-днeвнa кaрaнтинa. Тoвa e труднo рeшeниe, нo e oт изключитeлнa вaжнocт зa oпaзвaнe нa oбщecтвeнoтo здрaвe, a oбщecтвeнoтo здрaвe e нa първo мяcтo", зaяви Нeтaняху.https://fakti.bg/world/453528-14-dnevna-karantina-za-vsichki-pristigashti-v-izrael
174
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сина ми като беше бебе лежа в Исул заради фарингит и се зарази със стафилококова инфекция и боледуваше после до 15години непрекъснато.Изпил е антибиотиците на 2-3 аптеки ! - такива болници на запад се взривяват и се строят нови.А леглата тогава бяха от времето между първата и втората световна война ,вързани с тел
173
3
 
24
 
! Отговори
белгиец преди 4 години
Не ви знам, ама от 30 години унищожавате собствената си държава . 90 % сами сте си виновни, 10 % външни фактори. Българското население с малко чужда помощ за подскачащите затри собствената си държава и сега що се сърди ? България ще я бъде ама с други хора по-качествени. Здравеопазването е хуманна държавна дейност , а не търговска ако разбирате.
172
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Инфо!!нещо си късопаметен, май не помниш виденовата зима, та ми обясняваш как било по-добре преди 2000 година!... и не, ко.мунетата не са управлявали никога по-добре!
171
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Инфо!!нещо си късопаметен, май не помниш виденовата зима, та ми обясняваш как било по-добре преди 2000 година!... и не, ***.ат не са управлявали никога по-добре, сега не е, но не е по-зле
170
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болницата е като в 17 век но докторите карат джипове по 200 000лв ! - човек като го вкарат в тая болница може да пипне такъв вирус който го няма изобщо на планетата а и никой няма да може да му помогне.Хората имат болници за кучета в които има апаратура за която нашите болници за хора не са и сънували.Срам ме е че съм българин , а имаме прекрасна страна която е унищожена , и хората също.
169
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре се радвайте,че все още в Бяла Слатина има лекари към които при проблем може да се обърнеш.Щото след някоя година ще има рев защо няма болница и за най-малката мед.помощ трябва да се ходи в Плевен и Враца!А,пък този пътувал в чужбина и сам отишъл в болницата, с какво право да се сърди ,че са го ,,задържали"?
168
4
 
16
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Наистина няма такава държава във вселената !
167
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сто болни и гледайте ceиpa на майка България!
166
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе българска работа
165
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но пък ВМА са направили 27 изследвания вчера!---изследвали са депутати и министри ..