Погребалните агенции излизат на протест

Недоволни са от искане на "Обединени патриоти"
11 мар 2020 11:11,
41
Погребалните агенции излизат на протест
Снимка: БГНЕС

Организации в погребалния бранш планират да блокират центъра на София с шествие с катафалки от 13.00 до 16.00 часа днес, съобщава БНР.

Още по темата
Те не са съгласни внесени от депутати от "Обединени патриоти" промени в Закона за устройство на територията, в които се потвърждава правото на общинските съвети по места да приемат наредби, уреждащи цялостната дейност по тъжните обреди.

"Тези наредби са по-скоро някакъв юридически абсурд, смесват се норми, които нарушават други закони", заяви Борислав Петров от бранша.

По думите му в бранша има тотален хаос и всеки прави, каквото си иска:

"Прави са хората да негодуват. Това е, защото няма специален закон, няма регламент. Общините имат интерес от това, защото искат чрез едни наредби да вменяват правила на своите директни конкуренти".

Юлиан Ангелов, депутат от ВМРО, обяви в ефира на БНР, че законовата промяна не е насочена срещу траурни агенции или определени хора. С тази законова промяна се дава възможност общините да си приемат наредба, с която да урегулират дейностите в общинските гробищни паркове.

"Рекетът на опечалените и гаврата с паметта на починалите трябва да престане, това не може да продължава", категоричен е Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живеем все по-добре и по-добре. Страната под карантина, шествие с катафалки в центъра на София Много жизнеутвърждаващо е всичко това ...
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя бранш е ромска мафиия
14
0
 
37
 
! Отговори
Язе преди 4 години
Погребалните агенции направо те закопават с покойника като ти набутат сметката. Направо ти се иска да си на мястото на покойника за да разбереш колко скъп си им на живите.Иде ти да се варосаш до кръста, да си палнеш една свещ, с две дъски под мишниците и да се опяваш до гроба.
13
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плъзнали са из болниците, свързали са се лекари, които препращат близките на починалите към тях срещу комисионна. А когато е починал близък нямаш време да проучваш различни погребални агенции, сигурно се насочваш към първата попаднала.
12
0
 
41
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Поздравления за мерките. Мафията в сектора е страшна и дано скоро бъде сложена на място.
11
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лешояди!
10
1
 
31
 
! Отговори
Един преди 4 години
Тия пък. Не стига, че ще вдигнат оборота в близките месеци, ами и реват!
9
0
 
49
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
2000 лева ни излезе едно погребение, без кетъринг/храната си я приготвихме сами/ и надгробна плоча в Дупница, средностатистически град, със средна работна заплата около минималната. Не разбирам какво искат тези лешояди?! Дойде време нито да си жив, нито да умираш!
8
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И те самите ще опрат до ползване услугите на своя бизнес.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Memento moriНаистина абсолютно навреме.
6
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протестират, щото някой е посегнал на възможността да рекетират хората. Искат си хаоса и липсата на всякакъв контрол. Когата почине човек, близките са притиснати до стената от времето и обстоятелствата и са лесна жертва на тоя "бизнис". Затова трябва да има правила и преследване на погребалните агенции, които не ги спазват.
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не разбрах точно за какво им е протеста? сега поне за тях работа ще има бол. короната работи за тях. дойде им времето да лапат. по 5 лв. на погребение да вземат, пак ще препълнят гуши.
4
22
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Поредния опит за национализация :) Браво ! Дано не се олеете накрая .....
3
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не приемеш натрапената ти услуга за поправка на паметник или поддържане на гроб, не те оставят на мира.А приемеш ли предложението, после рекетът няма край! вечно дрънчат пари за нещо и всеки път, когато отидеш на гроба, все има някаква щета.Няма ли кой да ги озапти, бе?!
2
4
 
30
 
! Отговори
SWAN преди 4 години
Брех, в какъв "неизвестно"-епидемичен момент, колко точно и знаещо са извършени конкретни промени от позицията на цялото крито от нас знание :))))Значи никой нищо не знае за предстоящата епидемия, ама се приемат конкретни закони определящи лапането при (очакваната) масова смърт :)
1
0
 
53
 
! Отговори
Кажете го направо преди 4 години
Някой трябва да озапти ромския рекет.В големите гробищни паркове, в делничен ден жена не смее да стъпи сама. Колко чанти се издърпаха от ръцете на опечалени дами, колко ненормалници им досаждаха и ги плашиха?Отделно от това е вандалското трошене на надгробни паметници и дебненето около тях - кога ще дойде някой на този гроб, за да си предложат услугите да възстановят щетите. Откаже ли човекът, следва още по-варварско покушение върху гроба и не го оставят на мира, докато не му измъкнат пари.