Борисов с послание #StayHome във Facebook

Премиерът с нова снимка и популярния хаштаг
Обновена: 14 мар 2020 11:48 | 14 мар 2020 11:46, Елка Василева
207
Борисов с послание #StayHome във Facebook
Снимка: Facebook

Министър-председателят Бойко Борисов смени снимката си в профила си във Facebook. Новата снимка е придружена с хаштаг StayHome. It could save lives. (Остани в къщи, това може да спаси животи).

По този начин премиерът изпраща послание за социална дистанция и запазване на спокойствие в кризата с коронавируса.

Хаштагът StayHome стана популярен в социалните мрежи след началото на разпространението на заразата.

В България е обявено извънредно положение, което ще бъде в сила няколко седмици. Неговата цел е превантивна, за да предпази гражданите от опасното заболяване. Властите призовават да се спазват всички мерки, включително карантината за заразените, за да няма нови случаи на зараза. Магазините за храни и стоки от първа необходимост са отворени и гражданите не трябва да се презапасяват. Криза с храните няма и няма да има, уверяват от правителството.

Още по темата
До момента в България има 31 потвърдени случая на коронавирус. Вчера бяха открити 8 нови случая, като повечето от заболелите, които са на възраст от 24 до 80-годишна възраст, са в лека форма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина от вирус не го е страх но от това че ще остане гладен многооооооооо го е страх. Кел файда от извънредните мерки никой не ги спазва никой не ги следи .
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
#Донт спийк. Ит кулд сейв нървс оф дъ пипъл.
66
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Герб са гадовеКато бяхте на власт си Орешарски 2013/2014 г защо не оправихте всички тези инфекциозни отделения, кое ви попречи?
65
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кои болници са затворили, изброй ми ги?
64
4
 
25
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Маски няма ,предпазни костюми няма ,дезинфектанти няма-ФАКТ!Но празни приказки ,обещания ,закани ,самохвалство и снимки има в изобилие.Тлъстия пожарен генерал си слага снимки отпреди 20 години и гледа като бай Тошо на Х к-с на БКП.
63
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние гражданите в голям процент ще спазим правилата на това извънредно положение. А вие господа управляващи, ще покажете ли, че има държава? Ще застанете ли на страната на народа и ще ги облекчите ли финансово? Какво ще предложите на тази голяма част от българското население, което трудно преживява месеца и се бори да оцелее от заплата до заплата? Кой ще им плати сметките и вноските на банките? Как ще нахранят семействата си, ако не получат заплата? Българския работодател не е като италианския.
62
2
 
30
 
! Отговори
Герб са гадове преди 4 години
Гербавите *** за 11 години затвориха стотици болници, гавриха се с лекари и медицински персонал. Сега този вирус им изкарва некадърните кирливи ризи. Всички видяха в какво плачевно състояние са болниците и по специално заразните отделения. Нямаме болници, нямаме образование, нямаме и пътища с които се гордее безродника Борисов. Всичко е унищожено, заличено, деградирало и е оставено на самотек. Господ да пази и да се грижи за Българите защото некадърното правителство е абдикирало.
61
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дълг на всеки е когато види заведение,магазин,или човек да нарушава забраните е да звънне на 112,така спасявате живот.
60
0
 
22
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Слагачи, това послание на английски е непосилно за възпроизвеждане от *** банкянски... Той си знае само конграчулейшън.
59
1
 
17
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Лойко Бидоня пак стана за смях.Тази снимка му е от времето когато беше прислужник на Тодор Живков.
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама евала на премиера ни - как само си подобри здравето за няколко години - същински бик. А по време на токовата криза беше тръгнал да рита камбаната. Ще го слушате, разбира ги той тия работи.
57
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като сте го написали на английски и болшинството от българите не разбират надписа, поне на Бойко преведохте ли му надписа?За кой е този надпис за английски,ве?
56
7
 
6
 
! Отговори
Ефективни присъди!!! преди 4 години
На карантинираните да им се слагат гривни за роследяване и да следят с GPS! Координатите им ще важат и в съда, когато трябва да ги осъдят за нарушаване на карантината.Щом за алкохол над 1,2 получаваш условна присъда без да си сгазил някого, то защо да не те осъдят, че заразяваш невинни хора в кръчмата или магазина. А 3-4% от заразените ще умрат! Някои от тях ще са ваши роднини или познати!
55
0
 
16
 
! Отговори
Мерки за сигурност преди 4 години
Всичко работи, молове, ресторанти. Къде са тия звена бе. Кой ги затваря кой ги глобява? ПАК САМО СЕ БИЯ В ГЪРДИТЕ
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А отлагане плащането на данъци, осигуровки и т.н.Ей, ще счупиш икономиката и к'во прайм тогава?
53
1
 
10
 
! Отговори
Няма да работиме за преди 4 години
Ха,как се изпълнява лозунга" Няма да работиме-за червените".Всички заводи ,които приватизираха сега-няма да работят! Ето-няма да работиме-за червените! И прави впечатление едно-призовават се да се вземат мерки,които няма да навредят-да пием вода,да си мием ръцете.Да,*** тия мерки помагат ли,имат ли ефект?Или ти казват-прави нещо там,и вервай че се предпазваш.Вируса умирал на 20 градуса-ми да отворят сайните,парните бани и да влизаме по 20 мин.на порции? Но10-20 дни няма да работим за червените!
52
2
 
10
 
! Отговори
Катил преди 4 години
До Анонимен 42Нали трябва да се направят на интересни, те нямат друго поле на действие!Работил съм на места и то мнооого обществени и имам представа.Родителите им бачкат здраво, дали тук или зад граница няма значение, обаче те са най ревностните подръжници на беззаконието в момента.Спомням си като работих обикновен охранител в хранителна верига навремето,бях хванал един с неговата мацка да крадат вносен алкохол (напикаха се в гащите)Та това са "преуспелите" млади хора в България.
51
0
 
16
 
! Отговори
ББ ПП преди 4 години
Някой да му го преведе,че като го знам олко е бос
50
1
 
11
 
! Отговори
Мишок преди 4 години
До 26та мишка. От такива като теб мишки които се правят на мъже сме стигнали до тук.
49
0
 
19
 
! Отговори
Не преди 4 години
Тиквочч всичко без молове и някой ресторанти работи и е пълно с хора...