Увеличават времето за шофиране на ТИР-ове от 9 на 11 часа?

Осигурява се коридор за по-бързо предвижване на стоки в ЕС
18 мар 2020 17:30, Павел Гълъбов
10
Увеличават времето за шофиране на ТИР-ове от 9 на 11 часа?
Снимка: Bulgaria ON AIR

"За пореден път държавата ни показа, че може да менажира кризи. Тази от вчера не прави изключение. Нашата страна вече е една от водещите сили, които искаха и временна промяна на правилата, по които се извършва тежкотоварният транспорт в Европа. И въвеждането на т.нар. бързи линии, в които ТИР-овете няма да бъдат възпрепятствани да преминават. Доколкото знам, вчера бе осигурен коридор на нашите камиони", каза за "България сутрин" евродепутатът от ГЕРБ и ЕНП Андрей Новаков.
Още по темата
 

Днес, на 18 март, предстои да се проведе извънреден съвет на транспортните министри. Трябва ни единно решение за Европейския съюз. И има постъпки в тази посока, смята евродепутатът.

Това са именно бързите ленти, които ще бъдат предоставени във всяка една държава. Те важат за целия ЕС. Към момента групи от държави, сред които и България, изискват временна промяна на правилата, добави още евродепутатът Новаков.

Тази промяна е свързана с облекчаването на предвижването на камионите. Идеята е по-бързо предвижване до база на превозвач или директно до държавата членка.

Предлага се почивките да станат от 4 часа и половина на 5 часа и половина. Максималното време за шофиране на ден от 9 ч. да стане 11.

"Очаквам по време на съвета на транспортните министри също да бъдат взети решения на европейско ниво, така че никога повече да не се допуска блокиране на границите със стоки от първа необходимост", подчерта Андрей Новаков за Bulgaria ON AIR.

Относно поставянето под карантина на превозвачите, които се прибират, и последващите загуби на транспортния бранш, той обясни, че превозвачите разбират ситуацията.

Транспортният бранш не може да остане незасегнат от кризата с коронавируса.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
7
 
! Отговори
Ебачев преди 3 месеца
Къде са тези коридори ??? На Унгаро-Австрийската граница съм от около 14 часа и са минали около 5-6 километра от опашката , която е около 60-70 километра .
7
2
 
16
 
! Отговори
СИНДИКАТ преди 3 месеца
КЪДЕ СА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ВИ СИНДИКАТИ КОИТО ЗАЩИТАВАТ РАБОТНИКА .?МАОСОВИ ИНФАРКТИ ТОВА Е НЕЧОВЕШКИ ТРУД ПРИ ДВОЙКА КАМИОНА 24 ЧАСА В ДВИЖЕНИЕ КОЙ ШЕ ИЗДЪРЖИ БЕ КАПИТАЛИСТИ РОБОВЛАДЕЛЦИ?
6
1
 
4
 
! Отговори
Паисий преди 3 месеца
прЕдвижване?
5
1
 
17
 
! Отговори
Ее преди 3 месеца
Мама ви не се наядохте,върху жена му да работят 11часа.
4
0
 
15
 
! Отговори
КОЙ ПРИЕ преди 3 месеца
КОЙ ПРИЕ ТОЗИ АНТИЧОВЕШКИ ЗАКОН БЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ КАК ШЕ ИЗДЪРЖАТ ТЕЗИ ХОРА ?ПРЕСТЪПНАТА БОРЖУАЗИЯ МАЧКА РАБОТНИЧЕСКАТА КЛАСА......
3
0
 
14
 
! Отговори
таи преди 3 месеца
а Шофьорите без почивка . който оживее . бизнеса има нужда
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Превозвачите разбират, но не знаят как да решат ситуацията с превозвачите. Според мен шофьорите трябва да бъдат заместени от дронове, които просто се дезинфектират при пристигането им в БГ и се пускат веднага за следващия курс. Другият вариант е по три екипа на тир. Един е в движение, два - в застъпваща се карантина. Въпрос на човешка логистика.
1
18
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 3 месеца
Едно смислено и добро дело за всички!