ВМРО "за" пределни цени на основни продукти у нас

Действителността крещи за такъв текст в закона, заяви Искрен Веселинов
18 мар 2020 09:45, Ния Христова
16
 
ВМРО предлага своя стара идея за пределни цени на основни продукти. Зам.-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ "Обединени патриоти" - Искрен Веселинов смята, че текстът може да се разшири с добавяне на групата продукти, необходими за справяне с последиците от извънредното положение. 
 
"Действителността крещи за необходимостта от такъв текст в закона. Нямаме спор, че такива текстове са необходими. Говорим за механизъм, чрез който икономическото министерство да определя пределни надценки на търговците", заяви той в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Някои от здравните специалисти у нас не разполагат с оборудване, маски и дезинфектанти. Те поискаха помощ от държавата, на места се стигна и до поддаването на молби за напускане, тъй като медиците смятат, че не са готови да поемат болните от коронавирус. В същото време ги грозят глоби и пробация, ако откажат да лекуват болни.
 
"Тези продукти трябва да бъдат доставени и българската икономика има ресурса да произведе маските и самите материали. В момента имаме начало на кривата, а не драстичен размер на епидемията", изтъкна Веселинов. 
 
От БСП дадоха предложение до изтичане на един месец от отмяната на извънредното положение, да се наложи мораториум върху спирането на подаването на тока, парното, водата и телекомуникационните услуги, както и да се спрат сроковете за плащане на сметките.
 
"Текстът на БСП е неработещ. Задължение на всеки български гражданин е да си плати сметките", коментира зам.-председателят на ВМРО.
 
Веселинов добави, че освен с текстовете за извънредното положение, от ВМРО работят по проблема с фалшивите новинии ще внесат законодателни инициативи в тази посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
ДЖАМБАСКИ преди 4 години
АЛКОХОЛА ВКЛЮЧЕН ЛИ Е ?
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АПРИЛ И МАЙ КАКВО ЩЕ ЯДЕТЕ ОТ КЪДЕ ВЗЕХА ПАРИ ПЕНСИОНЕРИТЕ ТА ПАЗАРУВАТ КАТ ЗА ПОСЛЕДНО ВСИЧКИ СА БЕДНИ НАЛИ ЗА ТОВА ЕВРО САЮЗА ДАДЕ ПАРИ ТЕ СА ЗА НАРОДА ЩЕ ВИДИМ КОЙ ЩЕ ГИ ПОЛУЧИ
10
1
 
8
 
! Отговори
порко подрисоф преди 4 години
пределната цена на паспортите е минимум десет хилки. директно на сметката на шкембелин воевода.
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО ВМРО!
8
0
 
14
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 4 години
Военните складове и имоти как са има доста новини за далавери?
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е този гел за ръце който преди 4 дни е бил 3,50 лева а сега струва 11 лева ?
6
1
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Много късно се сещаш ! Аз от 18 години съм в немско. Тук е спокойно. Няма опашки пред суперите и да пускат по един човек като в българия. Даже в супермаркети не непускали без маска и ръкавици ! Тук цари спокойствие, влакове и трамвай са почти празни, супермакети и магазини също , има всичко в изобилие . Не се всява паника и никой не говори за коронавирус. Всеки си гледа работата. Един на обект, друг дистанционно пред компа.
5
4
 
3
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До Анонимен 1 И къде ще отидеш ? На всякъде е така.Не знам как е с бушмените от Амазонка.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие 2 седмици не поглеждате горивата, че на Мареш са 1.75 днес а на Лука и другите са по 2,15.Че ще оправите храни и други стоки. Измамници. Не се налъгахте.
3
1
 
17
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Изчакайте още малко, че да могат всички фирми на престъпната олигархия да спечелят достатъчно от тежката ситуация! Например, фирмите печелещи от спекулата спирт - същите 100 000 литра спирт, пуснати от държавния резерв! На кои фирми се даде този спирт и колко спечелиха те от спекулата с цената?! Гешев, тук някъде ли си или още се правиш на военен?
2
1
 
13
 
! Отговори
Спекулант преди 4 години
А цени съобразени с цената на газа и петрола ще има ли?
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100% напускам таз държава