50 българи са блокирани в Малта от седмица

Остнали са на острова заради отменен полет на Уиз Еър
20
50 българи са блокирани в Малта от седмица
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Близо 50 българи от 6 дни са блокирани на остров Малта. Освен туристи, сред тях има и хора, който са работили на острова и при създалата се извънредна ситуация, искат да се върнат в България, съобщи БНР.

От Министерството на външните работи засега са казали на нашите сънародници, че няма вариант да им помогнат.
Проблемът с българите на Малта възниква на 14-ти март, преди 5 дни, когато заради обявеното в България извънредно положение авиокомпанията Уиз Еър отменя полетите си до острова.

Оказва се, че друга авиокомпания няма директни полети до България, затова част от българите си купуват самолетни билети за полет до гръцкия град Солун. Полетът е утре, но това също не е добър вариант разказва Ирена Василева, която се намира на острова.

Българи са успели да разговарят с една от авиокомпаниите, която се е съгласила да изпрати самолет, за да прибере нашите сънародници, но отново се появява проблем с липсата на добра координация.

В Малта също са въведени извънредни мерки за сигурност. При 450 хил. души население на острова заразени с коронавирус са 40 души.

Българите са в добро здравословно състояние и силен дух засега. Те, обаче имат само 24 часа да намерят полет, който да ги върне в родината, преди Малта да затвори въздушното си пространство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Eh преди 4 години
Да почиват там. Някой кара ли ги да ходят там. Сега ще харчат наши пари за тях. 50 по 2000 лева на човек за да ги приберат. Гласувам да си гледат работата. Това са безотговорно хора. Вместо тези средства да се инвестират тук.
15
0
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
Да си дадем сметка , че те не са точно българи ! Ние ,които стоим като гранит в Родината сме Българите , а екскурзиантите паралии в- криза- са "изсрани" от "българска майка юнашка" !!! Ние се лишаваме и се борим за Родината , а те *** : " ПОМОГНИ НИ БЪЛГАРИО" --- ама БЪЛГАРИЯ сме ние -тук !!!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредните калинки - какъв го търсят по стедата на пандемия на екскурзия????Оставете ги там, още малко летуване там няма да им се отрази зле
13
0
 
6
 
! Отговори
Споко бе преди 4 години
Имат още седмица да постоят и чак тогава.Има си карантина.Те това е те.
12
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи бъбреци пишат тук. Българиса и трябва да ги приберем. По скоро от някои от вас трябва да се отървем. Най добре си стойте в къщ
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали плюхте на тая държава и казахте, че отивате в рая и при големите пари стойте си там и чакайте да ви поднесат и 70 девственици .
10
0
 
10
 
! Отговори
До Малтиеца преди 4 години
До Варненец в МалтаИч ми не е бе пич. Тука хората не работят, без пари си седят вкъщи. Ти там какво си помисли,че тарикат ще го играеш и ще си бачкаш, а после ревеш като пуле пред майка си ,че няма как да се прибереш. Длъжни ли са хората от България да се занимават с тебе ? Като си решил да се правиш на тарикат да си работиш там при тази ситуация , еми там ще си седиш. Аман от такива като тебе тарикати.
9
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи бъбреци пишат тук. Българиса и трябва да ги приберем. По скоро от някои от трябва да се отървем. Най добре си стойте в къщи.
8
0
 
16
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Като тръгвахте да работите по Европа всички Вие пляехте държавата,а сега ви стана мила.Нали всички се заричахте,че няма да се връщате,а сега боксувате на място и плачете.
7
0
 
20
 
! Отговори
12МСП преди 4 години
И какво са търсили в Ла Валета.Тръгнали са когато пиндемията набираше сили един ден преди извънредното положение.То глупостта и тъпотата са божа благодат,но не трябва да се прекалява с тях.Сега плач и носни секрети.Жалка работа.На *** кредото в живота е "Ба,он,че ми рече",а след това следва,"Ох,мар-мама,някой да помогне".Както се казва "Га пили-пели,га плащали-плакали"/ударението на второто "а"/
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си седят там където са. Знаят че границите са затворени. Няма какво да реват. Трябва да се разбере, че вируса в Бг се внася отвън. Няма огнища тук. И ако се продължава с това безотговорно връщане на хора, които изведнъж се сетили за близките си уж, ще е на гърба на другите българи. Не може тук да ни държат затворени по домовете, но да се пускат външни причинители. Така тези, които спазват дисциплина ще им писне и ще се изтърве положението.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои са на "групово пътуване", други - на работа. И в единия, и другия случай не са без средства - поръчайте си един чартърен полет и мирясайте, защо всичко трябва да се плаща от бюджета, т.е. от мен?
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отишли са там на своя отговорност, сега като им опря яйцето до задните части и искаме да се завърнем. Да си купят една гумена лодка и да гребат към пристанище Бургас, африканците от Африка идат със надуваеми лодки тип банан поне либералите тъй ги показват.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да благодарим че Коронавируса закри ЕС.
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се разплача. Малта да не е края на света? Нямало директен полет! Преди 6 дни имаше полети с прекачване през Германия, ама нали търсим промоцията и да минем тънко. А за тези които уж рабортили там и се прибират заради ситуацията нямам думи.
1
6
 
12
 
! Отговори
Варненец в Малта преди 4 години
Първо не са 50 човека а доста повече. Второ проблема възникна след като затвориха ресторанти,хотели и и барове.. българите масово бачкаме в туристическия бранш. И да сме живи и здрави .. и това ще отмине някак си.