COVID-19 ускорява дигитализацията

Без технологии общественият живот щеше да е напълно блокиран
20 мар 2020 12:29, Красимир Ангелов
11
COVID-19 ускорява дигитализацията

В тази извънредна ситуация технологиите помагат да се запази нормалния начин на живот, като дистанционната работа и дигитализацията се трансформират в нещо обичайно. Това каза Мартин Захариев от Фондация "Право и Интернет" в предаването "Бизнес старт" по телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

"Ако технологиите не бяха налице щеше да се стигне до пълна блокада на обществения живот", посочи той.

По думите на Мартин Захариев дори консервативна система като образователната е успява да се адаптира, за да продължат децата своето обучение.

"Онлайн пазаруването, доставките до домовете отдавна съществуват като възможност, но сега тази тенденция се засилва, а това, от друга страна крие рискове за претоварване на системите", обясни Захариев. Според него обаче някои бизнеси по стечение на обстоятелствата в криза успяват да се развиват.

"Кризите обаче са благоприятна среда извършване на незаконни действия. Обществеността трябва да бъде много внимателна по отношение на фишинг измамами, ало измами, злонамерен опит да се направят много заявки към даден сайт на държавна администрация например и той да се срине. При съмнение за подобни действия веднага трябва да се вземат мерки", посочи Захариев.

Целия разговор вижте тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Този въпрос го зададох още когато се утрепаха да венцехвалят прословутата Тесла, която за мен не е нищо повече от нов начин да трупаш богатство без да има някаква реална полза от нея. СЪщото важи и за непрекъснатото бълване на все нови и нови модификации айфони и не знам си какви фони.Генерално за човечеството от това нищо не се променя,само размера на авоарите в банковите сметки наАЙТИмилиардерите. Имам чувството че същото става и с борбата с короната. Толкова по - зле за нас
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещастието за едни е щастие за други. Нищо ново под слънцето.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тая карантина виждам две положителни неща, едното е ускоряване на дигитализацията, другото е изчистване на въздуха.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без технологии щеше да мине като грип без никой да му обръща внимание.
7
1
 
4
 
! Отговори
Незнайко преди 4 години
А дали технологиите не са намалили имунитета на хората?100
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Програмист е твърде гордо название за сисадмини, кустомизатори, локализатори, съпорт персонал и техните центуриони.
5
1
 
5
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
За ужас на всички ръкоблудци и бакшиши, които постоянно спамят как кризата ще убие IT-то, понеже не било нужно.За програмистите ще има ръст и тази година :)
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как обществеността да бъде внимателна към DoS атаките? Като започне да атакува държавнатга администрация с онлайн заявки? То няма нужда да се атакуват, те и без това са в Denial of Service.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали имахме еврокомисарка по дигитализацията? Гаргамел еди коя си, тя къде се крие, да дойде и да дигитализира
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ускорява ми оная работа. Също да питам къде са в последните дни нереалните гении илон мъск, безос, цукерберг с техния изкуствен интелект и невероятни потресаващи и изключителни открития? Как едно бацилче с размер 0.25 микрона постави на колене всички тези велики открития и бла бла бла?
1
1
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
Да бе,кой иска да пазарува онлайн точно сега. Като не знаеш какви хора са пипали стоката. А всичко в България е внос от Китай