Работодатели: Настояваме за вето върху фиксирането на цените

Търговците по-рано също алармираха за спорната промяна
22 мар 2020 11:29,
126
Работодатели: Настояваме за вето върху фиксирането на цените
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) излезе тази сутрин с декларация, в която настоява президентът да упражни правото си на частично вето върху член от преходните и заключителни разпоредби на Закона за извънредното положение, налагащи по същество фиксирани цени на всичко. С подобна декларация вчера излезе Сдружениенто за модерна търговия, в което членуват всички големи търговски вериги у нас.

Още по темата

Работодателската организация, чийто председател е Васил Велев,  разбира потребността от ограничаване на спекулата с някои продукти и стоки от първа необходимост – като предпазни средства и дезинфектанти, но предлага това да бъде извършвано посредством премерени интервенции от страна на държавата – като например осигуряване на количества дефицитни стоки от държавния резерв, възлагане на целеви производства, проверки от компетентните органи за неправомерно пазарно поведение и други. Въвеждането на фиксирани цени е изключително опасно, тъй като ще доведе до огромни пазарни диспропорции и злоупотреби, се казва в декларацията.

АИКБ подкрепя необходимостта от координирани мерки за предотвратяване на разпространението на заразата и за ограничаване на отрицателните ефекти от нея върху икономиката и ежедневието на страната ни, но призоваваме българските институции да не вземат прибързани решения, да ги съгласуват със заинтересованите страни и да не всяват допълнителна паника в и без това предизвикателната ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай стига бе,нахалници.И без това вдигнахте цените на всичко,а пък сега и протестират.Докъде мислите,че населението може да издържи на ширещата се спекула?
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велев, ти какво точно искаш, държавата да гледа встрани и вие да можете да спекулантсвате неограничено? Хората обедняват заради създалата се криза, ти искаш да ги докараш до просешка тояга.
34
1
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Някой май иска да жъне там където не е сял...
33
0
 
11
 
! Отговори
ЛАКОМ Г-З преди 4 години
Аман от назначени бизМесмени!
32
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Д-р Исня,При фиксирани цени, скоро ще започне продаване под щанда. Та населението пак ще се бърка дълбоко. Явно това не ти е хрумвало.
31
2
 
16
 
! Отговори
Св. Спекулант преди 4 години
Ами хиените по време на криза си показват зъбите, като надушат сочна плячка. Те друго не знаят и не могат.
30
0
 
24
 
! Отговори
1 преди 4 години
велев не фиксиране,а спиране на спекулативните цени,не може една маска,на 01.03.2020г.да е била с цена 0.20лева,сега да я продавате на 5лева,тези които защитаваш,трябва на стената ,да се изправят,а законите на извънредното положение,всеки ги знае.
29
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фиксираните цени водят само до едно - спекула.Дори при прехваления соц беше така, та капачките за буркани бяха разменна монета, толкова бяха дефицитни.
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25Ако поне малко си запознат, щеше да знаеш че няма как да се продава под себестойността на едно нещо. Питай счетоводител. Ама у нета всеки може да ръси секви глупости
27
1
 
16
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Алчните им задни части не мислят как половината население, което остане без работа, ще им купува скъпите б0клучави стоки. Като остане без доход, човек започва да си набавя нещата по втория начин. Та печалбата, която натрупате от нещастието на хората, ще я инвестирате в охрана и покриване на золуми. Алчни ***!
26
1
 
13
 
! Отговори
SS преди 4 години
SS до Анонимен [#10]"Що му светят очите във виолетово на снимката?!? : )))"- от алчност, от алчност...
25
4
 
17
 
! Отговори
Пролетариат преди 4 години
Очилат капиталист, закърмен със съмнителни западни ценности --- по-страшен от смъртоносна вирусна епидемия.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това го искат търговците, защото им се свива печалбата. Някой попита ли производителите, които миналата година продаваха на цени под себестойността. Сега да видим отговора на Радев и дали мисли за хората движещи икономиката, а не за тези прекупвачи.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както вървят нещата май скоро няма да има работодатели ! - всички ще бъдем работници в един нов свят.Дано да е за добро !
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21Нищо не заслужаваш, народееее!
21
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТарикатНе знам з авас, ам аз обърнах 7800 лев вот маски в 200 000 лева (сметнато с платени данъци, оооо йееее) и съм много доволен .Сега съм накупил баят от първа необходимост стоки и с някаколко яко момчета ние сме хората, де ще продаваме кат се разпаднат магазини и прочие. Айдеее, успех на всички.
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ех,тоя вечно не наял се - къде ше ги носиш тея милиони бе ? Вместо да се бръкне да дари нещо на Народа ,тоя пак смята как да излезе на печалба - това се нарича МАРОДЕРСТВО !
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не можем да вървим напред, щото все ще се намери някой да каже как през комунизма чакал за кофичка кисело мляко ама една кофичка кисело мляко струваше 10 стотинки и то мляко не химия сега не чакаш ама купуваш л***йн@ и струва 2 лв. Айде да ви видя капиталисти произвеждайте само кисeло мляко от животни и сирене и без палмово масло да видим можете ли да го стигнете бай Тошо и колко време ще чакам сега пред магазина за 1 качествено кисело мляко.
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най много да спрат производствата и да затворят магазини . Законът е написан от неграмотници . Както казва премиерът , а предполагам и Нинова "Аз съм *** и вие сте прости " Ще има и много поддръжници докато не изчезнат много стоки от магазините . После ще има рев .
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13Мани га и у държавата. Сбирщина от 50-100 парчета с власт... Уч не е толкоз велика, за колкото са има.