От ВМРО: Не сме богати, не трябва да се дават пари на калпак!

"Подкрепа ще има, но е рано да се каже към кого"
Обновена: 23 мар 2020 22:21 | 23 мар 2020 22:20, Веселина Йорданова
38

Законът за извънредното положение вече е факт, но депутатите приеха ветото на президента върху някои от мерките. Румен Радев поиска социални и икономически мерки за най-засегнатите от кризата с коронавирус пандемията.

"Трябва да оставим малко време на финансовото министерство да види кой и от какво ще има има нужда. Не сме Германия или Франция, за да дадем 250 или 500 млрд. евро. Трябва да се даде точно на тези, които са ощетени. Не трябва да се прилага мярката да се дава "на калпак". По-голямата сума трябва да отиде в бизнеса. Бюджетът се пълни от работещите хора. Подкрепа ще има за всички, но е твърде рано да бъде изчислено към кого точно ще бъде насочена", заяви депутатът от ВМРО Александър Сабанов в "Денят ON AIR".

1300 безработни българи се регистрираха в бюрата по труда само за ден, а според него "не е кой знае каква цифра". Първата седмица ще бъде шокова, ще има помощ към такива хора, които остават без работа, посочи народният представител.

Според Александър Сабанов, ако кризата продължи до края на годината, това ще бъде катастрофа за целия свят. Икономиката ни още не е влязла в криза, отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

"Засега правителството действа премерено. Всички държави в Европа обявяват суми, които ще бъдат изхарчени за икономическата криза. Бедни и гладни хора имаше и преди кризата, за тях държавата се грижи. Парите трябва да се задържат до момента, в който ножът опре до кокала", подчерта депутатът от ВМРО.

Работодателят не може да накара насила служителите да излизат в неплатен отпуск, настоя Сабанов. По-добре да отиде на борсата, за да може да си получава парите, посъветва депутатът.

"Първо трябва да се грижим за здравето на хората, икономиката е на второ място. Трябва да пазим нашите майки и бащи, баби и дядовци. Ако трябва да бъде изтеглен нов държавен кредит, предполагам, че ще бъде изтеглен. В рамките на извънредното положение може да изчезне коронавирусът", каза още Сабанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Каракачанов преди 4 години
Щом като тези от ВМРО не са богати, да си правят сметката. Аз моята си я правя от доста време и не съм като тях.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как не сме богати? Нали всичко беше шест? Индустрия, високи заплати, магистрали, стадиони, най- ниската безработица, излишък в бюджета, стабилност... Даже влизаме в ЕРМ2 през юли, щото сме богати и стабилни.
33
1
 
16
 
! Отговори
Здрасти преди 4 години
Пари само на определени индивиди
32
0
 
26
 
! Отговори
Тъпутати преди 4 години
Поредната циничност !
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да подкрепят трзи от ПРЕЗИДЕНСТВО,МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПАРЛАМЕНТ да докажат сега че са едни от нас и да дарат заплати а не да се дракат по цял ден
30
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали бяхме богати преди извънредното положение.Дори и богатата Германия поиска дълг от 156 млрд.за подпомагане на засегнатите.Но от къде у Вас тези тикви,които сте свикнали само далавери да правите дори продадохте и гражданството.водите на язовирите,скриете се измислени патриоти.
29
0
 
32
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Най-големият капитал на всяка една държава са хората. На кого ли трябва да помогне държавата?
28
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля че е време господата управляващи да дават пълен доклат за това къде се изразходват средствата , какво се купува , колко бройки и на каква цена ... и т.н. Всяка седмица пълен отчет, да си направят щаб за отчетност ако искат
27
1
 
25
 
! Отговори
ББ преди 4 години
аз не съм искал пари от Държавата,това са нашите общи пари с които плащаме на доктора,даскали,администрация,съдебна система,добре е да се подпомогнат важни сектори,малки фирми с квалифицирани работници,самотни майки,сираци,инвалиди,възрастни хора с ниски пенсии,ако запазим бизнеса и производствата си те ще върнат парите многократно през данъци и осигуровки,важното е да се направи разумно и от икономисти,не от алчни еничари
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги давайте на калак, отпаднете ги пак.НЕ ВИЕ СРАМ!!!!!НИКОЙ НЕ ГОВОРИ,ЧЕ СМЕ БОГАТИ.ПРОСТО НАПРАВЕТЕ НАЙ НОРМАЛНОТО НЕЩО.ПОМОГНЕТЕ НА ХОРАТА КОИТО НАИСТИНА ИМАТ НУЖДА.АКО НЕ ГО НАПРАВИТЕ СЕГА И НАРОДЪТ НЕ ГО ПОЧУВСТВА СЛЕД КАТО ОТМИНЕ ЕПИДЕМИЯТА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОСТАНЕ ПРАЗНА,ЗАЩОТО ЩОМ БЪЛГАРИНЪТ НЕ НАМЕРИ ПОДКРЕПА В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА ЩЕ Я ТЪРСИ ИЗВЪН НЕЯ И СЪС СИГУРНОСТ ВСЯКА ЕДНА ДРУГА ЩЕ МУ Я ДАДЕ .......
25
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички правителства от най богатите дот най бедните ще отпуснат пари за поданиците си.Ако този път нашето не го направи връщам децата си там където са родени тоест не в България. Навремето ги прибрах в България да отраснат тука и техните деца също....Да имат корени и да са Българи но това което виждам от страна на правителството тоест пълно бездействие и нехайство към собствения си народ ме ОТВРАЩАВА меко казано.......
24
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, държавата няма пари за бизнеса, не може да дава на калпак, защото здравето е приоритет ... Но, какво точно дава държавата щом масово се събират дарения за болниците, и то значителни суми?
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо *** падна тука, а защо не знам. Истината е, че не могат фирмите да искат държавни пари и то от бюджета. Факт неоспорим. А кой какво иска е съвсем друга работа. И аз искам Риц - Париж ама никой не ме пита. Само заем, но и той трябва да се връща. Обикновените хора всякак ще са прецакани. Дали сега или след време ...
22
5
 
49
 
! Отговори
ББ преди 4 години
кой Виденов,Жан ли,най-почтенният и наивен българин,спретнахте му пуч като изнесохте житото за да се докопате до властта и да направите...лотария,да режете заводите ни на скрап,да унищожите земеделието ни,да си назначавате прокурори и каки съдии за да можете да еничарствате безнаказано...само,че забравихте кръчмаря,Народа ни...тои търси сметката,подценявате ни..та Виденов...или Видов
21
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ти Виденов помниш ли го?" Помня го, помня го и още как! А сега ти си представи Виденов по целия свят - "от Ванкувър, до Владивосток". Мда!
20
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаем, че никак не обичате да делите баницата с обикновените хора. Веднъж докопали се до власт не пускат кокала пишман патреотите
19
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казват в Америка скочили драстично продажбите на оръжие. Що ли се случват тез работи? Ако не се подсигурят доходи на хората за задоволяване на елементарни потребности - ще настане леш. Дуварите няма да спасят никого - доказано е исторически. Не сме толкова богати, че да постъпваме глупаво.
18
7
 
32
 
! Отговори
Пари преди 4 години
Пари само на работещите в българия хора на постоянен трудов договор и поне 1г стаж. Завърналите се гастъри да се спасяват!
17
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долни крадци не се наядохте,искате парите отпуснати от Европа вие да ги лапнете нали лешояди,
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До оня същия. Точно оня същия *** ще ти докара още по-голяма мафия - червената.