Кризата: Да не решаваме нови проблеми със стари инструменти!

Иван Нейков: Трябва да подкрепяме рисковите групи
24 мар 2020 22:27,
4

Държавата заделя 4,5 милиарда лева за подкрепа на икономиката в кризата с коронавируса. Представени бяха редица финансови мерки, които ще подпомогнат най-уязвимите

"Сигурно никой не може да каже това достатъчно ли е, въпросът е дали не се опитваме да решаваме нови проблеми със стари инструменти, защото ако трябва да сме коректни в тази глобална сума, която беше съобщена, виждаме и 50 млн. лева за пенсионерите за Великден. Това няма връзка с коронавируса", коментира бившият социален министър Иван Нейков в предаването "Денят ON AIR".

По думите му в пространството се съобщават суми, които ще бъдат въведени за борбата срещу коронавируса, но не се виждат нови инструменти.

Според него в момента всяка държава гледа останалите и когато някоя направи нещо успешно, другите го ползват.

"Би трябвало да направим сметка кои са новите рискови групи и към тях да насочим подкрепа. Имаме нужда от нови социални услуги. Те не могат да бъдат реализирани със съществуващите инструменти. Това е бялото петно в момента, което трябва да бъде запълнено", категоричен бе Нейков пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че част от тези групи са работещите възрастни, както и хората с увреждания. Бившият социален министър коментира и идеята държавата да вземе дълг, за да се справи с икономическите проблеми.

"Въпросът е знаем ли за какво ще ги харчим тези пари. Предизвикателството е да създадем тези нови услуги, от които хората ще имат нужда", завърши Нейков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Важното е в кварталите ,,Изток,, шоуто да не спира ! ТАМ шоуто трябва да продължи !!!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да ИЗХВЪРЛЯТ всички китайци, които са в БЪлгария, към храницата с Турция и към Китай. Китайците РАЗПРОСТРЯНЯВАТ КОРОНА- вируса, за да разболяват хората в Европа и да ВЗЕМАТ парите на богатите( а бедните ще измрат). Китайците правят ДЪМПИНГ и искат да ОТКРАДНАТ бизнеса , работата и парите на българските фирми и работници.. И затуй трябва пълна ЗАБРАНА за китайски магазини или ресторанти в БЪлгария. Хем да НЕ ни заразяват с коронавируси, хем да НЕ ни вземат Бизнеса и работата.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е колко още социал за мексиканците? рискови групи а купонът в махалите не спира.50 милиона за пенсионерите ? Ще им дадат по 25 лева ли бее?След данъците? Ще си купят едно пиле на грил на разпродажба ,тубичка минерална вода и пакет тоалетна хартия.Даже и за билетче за градски транспорт ще има.Ехее баровци... В аптеката кутийка евтини витамини е 25 лв за месец.