Борисов и министрите му даряват по 1000 лв. от заплати

С парите ще бъдат подпомогнати социално слаби семейства
187
Борисов и министрите му даряват по 1000 лв. от заплати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов и членовете на правителството решиха да дарят по 1000 лева от заплатите си за подпомагане на социално слаби семейства по време на извънредното положение.

Сумата ще бъде преведена на Фонд "Социална закрила", в който ще се създаде целева програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти, съобщиха от правителствената пресслужба.

До момента през оперативната програма за храни Министерството на труда и социалната политика е раздало 241 395 пакета с 16 най-необходими продукта на 457 000 нуждаещи се и техните семейства. Това се равнява на 6000 тона.

В момента се правят разчети да бъдат раздадени още 1500 тона храни на близо 40 000 души. С дарението на министър-председателя, заместниците му и министрите ще бъдат подпомогнати още близо 300 семейства.

Междувременно Фонд "Социална закрила" ще открие дарителска сметка, парите от която също ще отидат за закупуване и предоставяне на храни.

Предстои фондът да раздаде помощни технически средства - компютри, видеоувеличители и специализиран софтуер за хора с увредено зрение и с други увреждания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
8
 
! Отговори
днес преди 4 години
... днес минах по улиците на Плевен; пълна трагедия - няма хора, а тези които минаваха около мен бяха с маски ..Хората бяха малко ..Времето беше студено, мрачно, духаше вятър, но и снега се топеше ...Никога до сега този град не е бил в това състояние на отчаяние ..Имах чувството, че ние всички погтгляме от този живот ..В НАП ... имаше ограничен брои служители, които учтиво обслужваха клиентите ..; хората пред НАП бяха много, всички притеснени относно своето бъдеще .Тъжна картина от Плевен
73
6
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
1 000 лева ?!Браво, Бойко ! Браво, господин милиардер !По всичко личи, че си много загрижен за здравето на народа си. :)
72
2
 
8
 
! Отговори
Кристиян преди 4 години
Най добре да се махаме от туй бг!Те тия направо се подиграват с нас и то на европейско ниво!
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА черепа защо не си е платил данъците? Черепа също е правил далавери с Цветанов,а Цвък е правил далавери и с един лекар,а отделно Цвък подлагаше динена *** на Бойко,който му даде хляб и власт в ръцете или мобже би искат да върнете Цвък и психодесните на власт?Гешев правилно беше ги подхванал,Ковачки също е един от най-големите крадци в енергетиката и заради него цените на тока и всичко са високи,отделно внася и смет,а оня в Сърбия е откраднал един милиард от държавата!Бойко,Гешев
70
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е написал икономическите мерки, които предлагат от БСП??? Румен Гечев, който фалира България???? Защо този масов убиец не е в затвора???? Пратете го да разяснява икономиката на лекари, енергетици, продавачи, доставчици и други, които работят при пандемията от конона вирус...... Крадливи безсрамници.
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вашата компания може много повече да даде! Все пак сте на власт тумба.
68
9
 
5
 
! Отговори
А Нинова и Президент преди 4 години
.05.2018 г. - Лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще дава "личен пример" и всеки месец ще дарява 600 лв. от заплатата си на нуждаещи се....ха.ха.ха Да се чули да е дала на някой?
67
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин не е дал, а е продал на България.
66
11
 
4
 
! Отговори
Анабел преди 4 години
До Путин дари повечеПутин, освен скъп газ и няколко шпиони, които да тровят наши бизнесмени с новичок, нищо друго не е дал на България.
65
2
 
18
 
! Отговори
Путин дари повече преди 4 години
Баце,ами че той Путин дето даде на България дихателни апарати,е дал повече от тебе. Засрами се!Някакви мижави 1000 лева. Сигурно на компаньонки си дал повече пари за една вечер.
64
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА ти какво искаш,бе?Като оня Мангъров,който лъжеше хората,че никаква опасност от коронавируса няма и да се заразяват хората,когато решиха да печелят на гърба на хората със скапани тестове,които познават само 50% ,изведнъж реши да се бори с вируса и да печели вурху нещастието на хората и да пробутва тестове за печалби?Ама ,ха!
63
3
 
5
 
! Отговори
о, не .. преди 4 години
След това което става в Държавата, просто си казвам: О, не! Нека да настъпва този вирус, нека да покоси онези които не причиниха толкова болка, тази мизерия, това нещастие ..Нека техните деца, внуци и прочие и те да се докоснат до нашите страдания ...Преди години аз припадах от глад, но никои от моите роднини не ми подаде ръка, нито комат хляб, а аз на три пъти припадах от ГЛАД ..! Прошка?Това чувство го забравете, независимо ,че и сте християни!Прошка за подобни хора няма ..
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, нинова, крум зарков, добрев и останалите депутати и олигарси от БСП, АБВ и Възраждане колко отделиха от субсидиите, заплатите и милионите си? Нищо!!!! Но, иначе искат да разпределят бюджет, фондове и други средства, които не са събрани от техните данъци, защото олигарсите като банев, стайков, абаджиев, йончева, нинова, гоце, добрев, премянов, масларова, ананиева, божков ..... и т.н. укриват доходи, крадат и съсипват човешки животи.
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ееее, ама Бойко и харчи! Не е само да събира. В БарЦелона да не мислиш че е евтино?
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи, ти си маргинaл бе! Гораноф ти го каза.
59
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТРАНЖАТА ЩЯЛ ДА СЕ ИЗОЛИРА С ДЖАНБАСКИЗА ДА СЕ ОТДАДАТ НА РОМАНТИКА И ЩЕ Я ПОЛЕЯТ С ПИНА - КОЛАДА
58
2
 
1
 
! Отговори
ей .. преди 4 години
Моята Молитва е много къса, но в нея текста е:Господи, Прости ми за всичко добро което сътворих на този Свят, Аз бях един обикновен човечец, Човек който достойно трудих на този Свят,Господи прости ми,но не мога да простя на онези, нито на техните деца, техните внуци които ми сътвориха твоите толкова болка!Господа прости ми!2016 година аз а;осъдих в Окръжен съд ... моята сестра и моят зет ...на моите племенници също нищо не мога да им простя ..!да, така трябва да бъде ..!
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е вярно. Слави Трифонов каза че не е вярно. Само слухове.
56
1
 
9
 
! Отговори
Явор преди 4 години
Явно, даренията са за тоалетна хартия!
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 54Похвално, но изчакай вируса да споходи Черена и да го върнат тука та тогава направи дарението!

Спонсорирани публикации