Повечето българи одобряват мерките срещу COVID-19, всеки пети - не

20% смятат мерките за прекалени, а вирусът – за обикновен
Обновена: 25 мар 2020 19:06 | 25 мар 2020 18:50, Красимир Ангелов
184
Повечето българи одобряват мерките срещу COVID-19, всеки пети - не
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пандемията от коронавирус в Европа е в разгара си. Старият континент е парализиран, а болните се увеличават със застрашителни размери всеки ден.

На този етап болните в България са над 200
, а експертите започнаха да прогнозират пик на заболелите в следващите 2-3 седмици. Кога обаче животът ще се нормализира никой не може да каже. Дотогава ще важат редица тежки мерки, сред които включително трудно предвижване между областните градове, което създава много нерви както на пътуващите, така и на органите на реда.

Още по темата
Достатъчни и адекватни ли са мерките за борба с коронавируса у нас? С този въпрос се обърна екипът на Dnes.bg към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 3267 души.

Като цяло по-голямата част от анкетираните одобряват действията на управляващите за борбата с COVID-19. 21% от хората посочват, че предприетите мерки на напълно достатъчни и адекватни, а други 24% ги подкрепят, но и са съгласни на още по-строги мерки при нужда.

За други 29% пък мерките не са достатъчни, а трябват крайни действия, за да спрем епидемията. Трябва обаче да се отбележи, че анкетата е направена преди последните мерки, които включват и ограничаване на пътуванията между областните градове и разходките в парковете.

Всеки десети българин обаче (11%) смята предприетите мерки за прекалени, а други 9% са на мнение, че се прекалява с истерията около коронавируса и той е просто е един нов вирус, който съвсем естествено протича по-тежко.

Други 6% пък смятат, че най-важното е да сме спокойни и да вярваме в институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къде са тестовете бе ф а т м а ц и?разигравате хората да кръстосват болниците,постоянно пристигат хора от вън без никакъв контрол,затворихте градовете и за капак докторите стоят на 3 метра от търсещите помощ и ги карат да си плащат в ЧАСТНИТЕ ЛАБОРАТОРИИ за тестове.ще ядете дървото ей.
17
12
 
19
 
! Отговори
varg преди 4 години
Над 50 % от мислещите българи виждат,че това е един театър.Заради 250 болни блокирахте цяла една държава с население от 7 милиона.Над 250 000 българи останаха завинаги без работа.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
идва нов световен ред в който футбола ще бъде история няма как тия футболисти да взимат по 200 000 лири седмично , футбола вече е идтория от телевизора
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
Аз и много други хора страдаме години наред от прехода социализ ъм и капитализъм. Мила съм чинии в Германия и съм чистила тоалетните им да оцелея в българската криза. Вируса не ме плаши. Поредната""криза"" .-до гуша ни доиде на нас специално българите. Живее ни се
14
1
 
14
 
! Отговори
$ДС преди 4 години
Епидемиологична зараза не се ограничава със служебни бележки и проверка на документи, а с изграждане на КПП-та на възлови места за измерване на температура, бърз тест и дезинфекция около градовете, входовете на метрото, учреждения, фабрики, автогари и летища.
13
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че имаме адекватни управляващи , ако бяха комунистите щяхме да сме фалирали 100 пъти.Те за кратко КТБ фалираха какво ли щеше да направят сега.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май мерките са само за по телевизията, разпръснали са по няколко болни из цялата страна, вместо да ги съберат на едно място. За момента ВМА разполага с огромна сграда специално проектирана да работи в извънредни условия+обучен персонал. Епидемиологична зараза не се ограничава със служебни бележки и проверка на документи, а с изграждане на КПП-та на възлови места за измерване на температура, бърз тест и дезинфекция около градовете, входовете на метрото, учреждения, фабрики, автогари и летища.
11
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътточно! *** се чувства истински "мъж" като нарочно не спазва закони и разпоредби! после се хвали в кръчмата какво е (не е) направил и се чувства герой! но като усети "дебелия", реве като лехуса! особено личи и по коментарите!
10
8
 
16
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
И аз не одобрявам "мерките"! Заради трима починали (две са с по няколко инсулта), затвориха цялата държава. После умрелите от глад и нерви няма да има кой да ги брои.---безмислено е да го пиишеш тук - тука четящите са от пляскачите. Но ше ти дам пример - аз съм сигурен, че 90% от изхвърлените на улицата днес 2000 арсеналнци са одобрявали също мерките. Вчера. А питай ги днес колко одобряват мерките. Просто българина такъв му е гена, кофти матрял...
9
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз не одобрявам "мерките"! Заради трима починали (две са с по няколко инсулта), затвориха цялата държава. После умрелите от глад и нерви няма да има кой да ги брои.
8
12
 
7
 
! Отговори
ист преди 4 години
Всеки пети не одобрява мерките защото може би имат друго заболяване, което се лекува в клиники с железни решетки на прозорците.
7
8
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Според мен властта избра грешния модел да изследва само тези, които са потърсили помощ в болница.Китайските специалисти съветват другия модел - масово изследване и бързо поставяне под карантина на всеки заразен и контактите му.Така е решил бойко, така е направил.Ще си носи кръста, ако стане провал.Ще го хвали народа, ако се разминем.Според мен мерките са слаби и закъснели.Границите не бяха затворени, а тия КПП-та по големите градове са пълна глупост.Кой крив, кой прав поживьом - увидим.
6
6
 
10
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
сега ще обясня защо е така. Защото българина е особено животно, още като се роди на г*за му е татуиран надписа "не ми пука за останалите, аз съм най-важен". В тази посока българина представлява т*пир, за който даден проблем започва да съществува единствено когато добре до СОБСТВЕНИЯ МУ Г*З. Затова и той ЩЕ ОДОБЯВА мерките до момента, в който ЛИЧНО ТОЙ не вземе да страда от тях. За българина няма проблем днес да пляска по терасата, а утре да псува и цели с павета, когато му кажат, че е уволнен.
5
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Бългрия се получават два типа пенсионери - едните недохранени и нямат пари за лекарства и умират под средната продължителност която е 74 години и втория тип, дебели шкембовци дядовци и бабичkи които доживяват до 85-90 години, дано вируса да повали втория тип, за да има храна за нормалните пенсионери.
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Можеш да си ги платиш онлайн.
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ощв по-строги мерки!
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз лично не ги одобрявам мерките. На 20 км. разстояние от Благоевград съм и не мога да отида да си платя здравните осигуровки.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тези хора искат да управляват с референдуми.... ужас.

Спонсорирани публикации