Софийската прокуратура с обвинение срещу Владимир Каролев

Той бе задържан вчера следобед в Разлог
25 мар 2020 15:49, Нели Христова
86
Софийската прокуратура с обвинение срещу Владимир Каролев
Снимка: БГНЕС

Вчера икономистът Владимир Каролев беше задържан заради нарушаване на карантина. Самият той се похвали във Facebook, че е успял да пробие общинската блокада и да стигне до Разлог. От Районната прокуратура в града съобщиха, че срещу него е образувано досъдебно производство срещу народното здраве и околната среда, пишат от БНТ.

Още по темата

Прокурор Ружена Кондева поясни, че въпреки, че се намира в ареста в Разлог, досъдебното производство срещу Владимир Каролев, се води от Софийска градска прокуратура.

Той е задържан в Разлог, защото е открит на територията на общината. Каролев не е спазил 14-дневния срок на домашна карантина. Той е бил на посещение в Лондон, след което се е прибрал в дома си в София. На Facebook страницата си обаче самият Каролев е качил снимка и информация, че е отишъл в Разлог. По-късно се е качил и се е разходил в Пирин планина над Банско, което категорично нарушава наложената мярка, издадената заповед за спазване на карантина.

Отново на Facebook страницата си икономистът поясни, че двама полицейски служители са го търсили в офисите му в София, не са успели да го намерят, след което е открит в Разлог, където е разпитан и задържан за 24 часа.

Икономистът е категоричен, че не е нарушил никакви забрани и затова ще заведе дело срещу държавата в Страсбург.

В 11.15 часа икономистът Владимир Каролев беше освободен от ареста на Второ районно в Благоевград и конвоиран в столицата, предаде БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ми писна с неговите циркове. Ок да спеели и той някой лев от държавата, но не му правете реклама. Поне вътрешното стопанство трябва да го възстановим до лятото щото иначе глад ни чака!
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С дни се хвали, че ходил по Витоша и не знам си още къде. Да не е специален нещо? ***! И за този по- долу, да потърси дали в извънредно положение трябва да се чака обнародване в ДВ.
17
3
 
25
 
! Отговори
Самонадеян смешник преди 4 години
Да го пратят санитар в някоя болница в Бергамо.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В сила е ...в сила...нов член в наказателния кодекс
15
1
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
тази карантина не се налаг от министъра на здавеопазването? При това положение май не трябва обнародване.
14
1
 
8
 
! Отговори
Много нахален преди 4 години
Сега да съди тинтири-минтири Владко Каролев !
13
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя си направил сметката.Сега ще измъкне едни пари от държавата, щото сегашните управници нямат пипе да си изпипат законите.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каролев е нарушил разпоредбите за карантина и предполагам,че това е престъпление е засягащо националната сигурност и затова безпристрастната прокуратура е решила Столичната прокуратура да се заеме със случая!Разложките прокурори да се занимават само с кокушкарски нарушения!
11
4
 
3
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
А Домуза кога ще го подведат под отговорност че не спази процедурата и на практика затвори цяла болница със 150 човека персонал и още толкова пациенти? Явно е много страхлив и се е паникьосал - ама това не го извинява!Къскете - къде си?
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко че Кире Либерало не е жив да види това
9
2
 
18
 
! Отговори
Доста е нагъл преди 4 години
Така му се пада на наглото ..............
8
3
 
10
 
! Отговори
Ром'с преди 4 години
Оф, Каролев не спазва, а ромите като гледат него и други кат него, те си мислят, а защо аз трябва да спазвам(част от плебесите от ромският етнос)
7
4
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Браво! Респект за прокуратурата. Ако го осъдят и вкарат ефективно в затвора и му конфискуват имуществото ще върнат доверието в правосъдната система. Че законите важат за всички включително за самонабедени псевдоексперти и провалени икономисти.
6
2
 
19
 
! Отговори
Макс преди 4 години
Максимална глоба и един месец в панделата за назидание, за да се вичи че пред закона всички са равни.
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ако срещу това к'елеме,приложите закона и той потърка наровете някоя година,заради неспазване на карантината,печелите моят и на моето семейство гласът!
4
3
 
22
 
! Отговори
Баровец преди 4 години
И кво, нищо! ще си го закарат до в къщи да си излежи карантината... Тук трябва бързо производство и ефективна присъда за назидание...
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека заведе дело в Страсбург, да му лъсне селияндуристанския профил и да му се смеят всички западно-европейци. Ще спечели делото га жаба кикирица проговори на гуджерати!
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ахаааааааа,Наигра ли се бе отворко?
1
2
 
30
 
! Отговори
ехидната усмивка преди 4 години
Докъде я докараха икономиката ни такива смешници като този?Надмина Венцислав Асенов Димитров