Експерт: Дейността на туристическия бранш е скована на 100%

Летният сезон още е под въпрос
27 мар 2020 13:17, Ния Христова
31
 
Коронавирусът предсрочно прекрати зимният ни сезон, а летният все още е под въпрос, призна премиерът Борисов. От синдикат "Защита" настояват за неотложни мерки, които са необходими за оцеляването на туристическия бранш. Те изпратиха своите предложения до премиера и до министъра на туризма. Какви щети отчитат до момента, колко фирми ще фалират и колко хора ще останат без работа?
 
"Нашият анализ не е пълен, тъй като ситуацията се променя. Сривът е много голям, да не кажа 100-процентов. На практика дейността на туристическия бранш е скована на 100%", каза председателят на Българската асоциация на експертите в туризма д-р Димчо Тодоров в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Председателят не даде точни разчети на предстоящите загуби, но е категоричен, че всички, които работят в хотелската и туроператорската дейност са с нулева дейност.
 
"Надявам се ваучерите да се осъществят, това е верният път - да се пренасочат парите на хората за друга дата. Връщането на пари не би подпомогнало толкова бранша, а новите записвания", добави д-р Тодоров.
 
Според него, ако всички си изтеглят парите в момента, това ще доведе до негативни резултати за туризма. 
 
"Повечето служители в хотелството и ресторантьорството се освобождават в момента, това ще доведе до много тежки последици. Тази схема 60/40 е почти неработеща система", отбеляза председателят на БАЕТ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Кръстю преди 4 години
И за неекспертите е ясно.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отворете си хотелите за пациенти. Ето ви реклама. Ама вие не искате да си мръднете пръста, нали? Това е разход. Това е риск. Вие искате да пробутвате вчерашна цаца и да печелите от -1ва линия
5
2
 
9
 
! Отговори
Ало, туризмът ! преди 4 години
Какво са се азциврили !??! Измутрясалият туризъм има достатъчно мънгизи да изкара поне една година без клиентела и пак да не бъде на загуба.И сега , когато туризмът "не работи" какво правят тези от МИНИстерството на туризма ?
4
2
 
15
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Много се притесних ,защото хотелиерите и бизнесмените ще си карат старите бентлита от 2019 год. !
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво сга ? Да ревнеме ли сите ?
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма работа, аз почивката си я карам у нас, яж, пий и се излежавай на воля, няма кой да ти се пречка.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
tazi godina turizam po nivite, livadite, palatki, campingi...:-)a zasto i v zatvorite, tam ima turist caftej...