Часът на Земята събра близо 160 хиляди българи онлайн

За един час светлините по света угаснаха
29 мар 2020 10:50,
14
Часът на Земята събра близо 160 хиляди българи онлайн
Снимка: БГНЕС

Часът на Земята у нас събра близо 160 хиляди души във виртуалното пространство. Това съобщиха от пресцентъра на WWF.

Още по темата


И тази година Часът на Земята обедини десетки хиляди хора у нас около каузата за опазване на природата. Въпреки извънредното положение, повече от 11 хиляди зрители се насладиха на международният LIVE концерт "Глас за планетата", седейки удобно на дивана вкъщи. Изпълнители от България, Италия, Австрия, Ирландия, Хърватия, Финландия, Бразилия и Великобритания взеха участие в спектакъла, който се излъчи директно на фейсбук страницата на WWF България.

Концертът започна точно в 20:30 ч.
, когато по стара традиция милиони хора по целия свят изгасиха светлините у дома, демонстрирайки солидарност и единство в името на нашия общ дом – планетата Земя.

Тринадесетото поредно издание на Часа на Земята влезе в историята като първото, което се проведе изцяло в дигитална среда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
Медиите спрете да заблуждавате хората с това гасене на светлините в един и същ час.Запитали ли сте какво замърсяване се получава и по точно в ТЕЦ-те -изпускане на 50% от парата(вода)а за да се овладее срива след включване на светлините 5 пъти се увеличава разхода на гориво (а сега отпадъците от Европа)миризма и пушек се отделя 70 пъти повече (комините бълват само чер дим )заради спада на температур. в горивната камера,влошено горене до 70% 2 пъти по вече разход вода. Турбин.иска високо налягане
11
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Преди години един роден умник,искаше да бори престъпността като гаси осветлението...Нито престъпността бе преборена,нито природата ще бъде опазена.
10
0
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРОВЕЖДАНЕТО НА ПОДОБНИ ИНИЦИАТИВИ ПО ВРЕМЕ НА СВЕТОВНА КРИЗА СЕ НАРИЧА ЛИЦЕМЕРИЕ И БЕЗОЧИЕ
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете с тази дресировка. Видяхте кое даде повече резултат върху природата - корона вируса...
8
0
 
10
 
! Отговори
! преди 4 години
Производствените мощности не са толкова гъвкави. За тоя един час нито АЕЦ, нито ТЕЦ могат да бъдат спряни.Остават ВЕЦ, които са доста гъвкави, но пак имат 20-тина минути цикъл на включване и изключване, при които се губи енергията на водата - докато турбините спират, после докато засилват до определените обороти.В крайна сметка, енергията пак се произвежда, просто се губи.Ако искат ефект, да спират консумация за 48 часа.
7
0
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АЛА БАЛА ПОРТОКАЛА
6
1
 
17
 
! Отговори
аз преди 4 години
Изгасили лампи? Хора като побъркани юрнали да обикалят света-wizzair билета до лондон стравуше 9 евро,също и за милано. Но щети от такъв полет е невероятен, както вземем израсходено гориво, емиссии и всичко свързано преко и непряко. Но на никой не е пукаше, всеки искаше за събота-неделя да се метне до Милано и да напазарува чантата. Всеки иска собствена кола, и да разхожда собствен *** до работа на меко и удобно. Така че този "Час за земя" не го приемам. отбиване на номер
5
1
 
13
 
! Отговори
ajksjs преди 4 години
е браво ама кмета от 2 седмици ни е спрял тока на улицата
4
0
 
20
 
! Отговори
Глупост преди 4 години
Милиони хора изгасиха крушките и включиха милиони компютри!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закривам гълъбарника щото вече не се търпи.
2
2
 
17
 
! Отговори
ноби преди 4 години
международен ден на това онова, на майския бръмбър.. какви са тия простотии
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преброиха глупаците.