Заради всяване на тревога: 20 бона гаранция за Костадинов

Той заявил, че противоепидемични мерки не били в интерес на гражданите
30 мар 2020 16:05, Нели Христова
179
Заради всяване на тревога: 20 бона гаранция за Костадинов
Снимка: БГНЕС

Заради всяване на тревога у гражданите, Софийската районна прокуратура се самосезира срещу лидера на политическа партия "Възраждане", Костадин Костадинов. Той бе привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е парична гаранция в размер на 20 000 лева, съобщават от прокуратурата.

Според обвинението, изказвания на Костадинов будели неоснователна тревога у гражданите в условията на извънредното положение.

В телевизионно предаване Костадинов твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са "пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите". Освен това той отправил заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" с думите: "Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено".

Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
10
 
13
 
! Отговори
gele преди 4 години
истината дразни
130
9
 
16
 
! Отговори
Владо Черноземски преди 4 години
До анонимен 144Хахаха. ***!Помним управлението на БСП и ДПС, хеле пък управлението на Луканов и Виденов. Все спокойно беше - нямаше опашки, фалити на банки, купонна система... Идилия отвсякъде!
129
9
 
17
 
! Отговори
1 преди 4 години
другари юристи,тази дифиниция,цитирам "всяване на тревога",от кой учебник по право взехтена пишете го,че понататък,да го ползвам,при възникнали правни въпроси.
128
4
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До АнонименВярваш във вожда и партията нали :)))))))))))))))))))
127
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗозоПреди време се хващахме на такива лъжи на десните,но вече твърде много станаха лъжите на десните и се счупи клона и знаем,че ръсите лъжи!Факт е,че когато БСП и ДПС управляваха държавата,страната беше много по-свободна и по-спокойна,отколкото откакто управляват десните 11 години!
126
10
 
13
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До анонимен 136Алоу ЗКПЧ-то. А първо си провери твърденията, имаш Интернет. Забравил си за заменките на Станишев - чукари на сръбската граница срещу земи на морето. Забравил си за Батко и батко, забравил си за БТК, а правителството на Орешарски дойде на власт след като първото правителство на Боко подаде оставка! Имаш сериозно разминаване в спомените, явно е страничен ефект от употребата на бояршник!
125
19
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До VДържавния резерв е изнасян единствено от *** по времето на Жан Виденов. Изнесоха бензина в Югославия , югоембаргото. Министър Чичибаба и К.ПРемянов изнесоха житото и нямаше хляб в магазина. Е това са руските ***. В същото време икономическия министър Р.Гечев всички знаем до къде ни докара. Аман от руски ***!!!
124
13
 
22
 
! Отговори
varg преди 4 години
Който говори истина така става.
123
20
 
11
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Мачкай руските предатели!
122
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един човек от ДПС,който разследвал Бойко, е бил разстрелян с четири куршума и това е представено като самоубийство!Толкоз!Ето така се управлява,не искаме дясна хунта повече,искаме леви да се върнат на власт!
121
9
 
18
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Боже, колко съжалявам, че се върнах в България!Голям глупакк съм бил, да повярвам в демократичния потенциал на родната държава.Тоя вирус свали всички маски.
120
7
 
21
 
! Отговори
V преди 4 години
Държавен резерв няма от времето на Дянков .Това са си репресии. Няма смисъл от блокажа на икономиката.
119
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тодар ПравешкиЕК спря еврофондовете за България,защото Цвък и герберското правителство им направиха номер да им спрат парите и да паднат от власт правителството на Орешарски,просто такава дясна гестаповска хунта,не бяхме имали,разори ни държвата и препълниха гробищата!
118
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за "евроатлантик"-по -здрав евроластик.Ще издържи мисля и ще е по-продължително
117
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 128То и за Корнелия Нинова казваха, че е седесарка, но сега е начело на БКП, пардон на БСП!
116
12
 
20
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Нали този Костя Копейкин е същият русофил , дето Марешки го беше ошамарил и русофилът искаше да го съди ? Само дето после се оказа , че Марепки е прав и малко го е шамарил, трябвало е доста повече ! Такива само боя го оправя !
115
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сергей е еврей.И за Борей има данни че е еврей.-Бахур Бахар.Нищо добро не чакам от такива.
114
10
 
12
 
! Отговори
Евроатлантик преди 4 години
Една по-висока върба и въже за тоя рушовил. Рушовилството е тежък вирос който тряба да са ликува овреми.
113
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗозоТе и вашия Костов искаха да вкават в затвора и казаха,че е комунист,ама нещо не можаха да го осъдят!А Костадин не е проблем на никого,честен,морален,не е крал от държавата и няма за какво да го обвинят!
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли да пиша против Сионските мъдреци?