Нови 37 души са с положителни проби за коронавирус, общо са 449 болните

Ген. Мутафчийски: 40-годишният мъж е починал от белодробна емболия
Обновена: 2 апр 2020 08:57 | 2 апр 2020 08:11, Анисия Иванова
256
Нови 37 души са с положителни проби за коронавирус, общо са 449 болните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нови 37 души са дали положителни проби за коронавирус за изминалото денонощие, общият брой на досега заразените са 449, заяви на редовния брифинг началникът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Настанени в болница са 27 души през изминалото денонощие, а 566 проби са изследвани. Новата област, където има установени болни, е Видин.

В София има нови 8 случая до 16 часа, а след това още 12 случая са установени - общо 20 са за столицата.

В Благоевградско има 3 нови случая, които са от Банско. Във Варна има двама мъже и едно дете на 9 години, които са настанени в болница.

Още по темата

Изписани са нови болни - общ брой на излекуваните са 25 души - 18 мъже и 7 жени, каза Мутафчийски.

Най-младият изписан е на 25 години, най-възрастният е на 80 г., обясни той.

Хоспитализирани са 167 души, 17 са в интензивно отделение.

Мутафчийски съобщи, че има 184 направени депутатски проби, от които 2 са съмнителни.

Шефът на ВМА уточни, че 40-годишният мъж е починал от белодробна емболия, а не от пневмонията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
25
 
! Отговори
Компетентен преди 4 години
На сутрешните брифинги един път не чух журналист да зададе гладко, точно и ясно въпрос без да ъка и да знае какво пита.
116
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос:" Защо на хората със симптоми масово се отказва тестване?" Отговор: Питайте РЗИ, това няма нищо общо с мен
115
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В огнището на заразата София до седмица ще бъде още по-зле.Със служебни бележки и призиви епидемия не се бори. Масово услугите за поръчка на храна за вкъщи работят. Някой контролира ли какви мерки прилагат за дезинфекция и здравословното състояние на персонала? Всеки влиза и излиза от града само с декларация, която по никакъв начин не удостоверява здравословното състояние. Това е града с най-голяма концентрация на жители а мерките са никакви. Няма дезинфекция, няма контрол.
114
5
 
4
 
! Отговори
Експерт Пандемиолог преди 4 години
Прави смисъл да се спазват мерките на правителството и да се излиза да се пляска на балкона.
113
1
 
16
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
До wtf,Не знам дали си чел, какво каза Гордън Браун в дъ гардиан преди около седмица. Иска съставяне на временно световно управление (може би иска да върнат Г20), докато се създаде ваксина. А колко временно и какво ще съдържа ваксината можем само да гадаем... срещата е определена за днес. :)
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Сега разбрахме ,че вчера са направени над 560 теста.От тях 240 са на депутатите. Брой ги извънредни. От излезлите от тях положителни проби няма. За другата част чакаме.Т.е., не е повишена бройката заради повишения обхват на проверка, а защото просто си се повишава количеството на заболелите. Съответно се повишава и количеството на открити случаи, което е пропорционално на общия брой.
111
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търсенето на един вирус с PCR теста, който използват е като да кажеш на някой да търси човек със шалче на футболен мач.Може да намери толкова, колкото поиска.
110
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варна,Бургас,Поморие,Созопол- и да криете свои болни,туристи няма да има..Далаверати свърши. Пари няма.
109
1
 
11
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
до 116 Ами колко пък на мен ми е важно да разбера , че има 3- *** мои съграждани, а не се споменава от кой квартал са, къде са ходили през последните 2 седмици ???
108
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
103 Слушайте какво говори Професорът.Стойте си в къщи и спазвайте хигиенните правила.___________________________________________________________________________________________________А самолетите кога ще спрат да пристигат в България?А депутатите защо не работят от вкъщи ?А Бойко защо кашля? А къде са 5 милиарда лева ?А кой ще плаща новият заем ?А къде са вирусолозите в щаба ?
107
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е да приложат подхода на минималния базов доход за периода на извънредното положение. Това означава всеки пълнолетен гражданин да получава гарантирано сума, с която може да се оцелява през месеца. Ще има спокойствие сред населението, че няма да се умира от глад, за смтки ще има пари, ще има потребление.
106
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италия заразени 184 на 100хил, Испания 222 души на 100 хил, Франция 86 на 100 хил, Германия 93 на 100 хил и България - 6.4 на 100 хил. 10-30 пъти по-малко!!! Възможно ли е?Ако Италия, Германия, Франция не получат огромни заеми от ЕС икономиките им ще рухнат, особено Германия защото другите няма да имат пари да купуват, а Германия живее от износ. Затова нас ни натискат да сме отличници и да се справяме отлично, а на практика повече от половината население си носи вируса или са го изкарали.
105
2
 
2
 
! Отговори
нормален преди 4 години
Той този 91 просто се изказва неподготвен,все едно сме на остров.Колкото е по *** един човек,толкова е по уверен в себе си ***.а.к.ъ.т винаги осъжда,напада и оплюва всичко което е извън тесният му кръгозор и което не разбира.Дребна душица!
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено е да скочат положителните проби.В първите дни тестовете бяха няколко десетки, по-късно около стотина,десетина дни се правеха м/у 250 и 350 на ден.Сега разбрахме ,че вчера са направени над 560 теста.
103
1
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
За съжаление извънредното положение у нас може да продължи и до Коледа.Извънредните им мерки са да съобщават статистика по телевизията и тук таме да покажат нещо пред камерата.Мнозинството от гражданите не виждаме да изпълняват препоръките на страни овладяли еоидемията, а именно: Тотална дезинфекция на всички публични пространства по няколко пъти на ден, масов скрининг на температура по фабрики, учреждения, КППтат. При наличие на симптоми тест. При положителен резултат карантина.
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
37 нови. 20 за София, 3 за Благоевград и 3 за Варна. Къде по дяволите са другите 11 или не е важно
101
5
 
11
 
! Отговори
Подготвен преди 4 години
Честно да си кажа мен тая карантина не ме бърка кой знае колко.Заем нямам,наем нямам,избата е пълна,двора 1 декар,пари спестени имам,2 балкана за разходки има,само ме е яд че и малките пиченца се изпокриха ***.
100
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГЕНОЦИДПрав си за всичко, което си написал. Но самите болни не желаят да влязат в болница. Залъгват се по "80-те процента безсимптомни". Щом е имал оплаквания, значи е със симптоми. Което означава, че трябва да намери начин да влезе в болница и да му се проведат всички необходими терапевтични процедури. Без апаратно дишане все пак. За какво му е да става инвалид насила? ;)Хората масово не владеят своя организъм, не усещат сигналите, които той подава. Чакат на лекаря, но редовно се пазарят
99
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно заболелите са толкова, колкото теста се полагат дневно. Ако се приложи масовото тестване тогава ще има представителна картина.
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не забравяйте принципа разделяй и владей.не позволявайте да го прилагат.

Спонсорирани публикации