Въпреки забраната – два търговски обекта отвориха в София

РЗИ София им наложи санкции
12 апр 2020 16:27, Нели Христова
30
Въпреки забраната – два търговски обекта отвориха в София
Снимка: БГНЕС

От днес влиза в сила заповедта за затварянето на пазарите и цветните борси на министър Кирил Ананиев. За сега мерките постигат желания ефект и борсите и пазарите са напълно празни. Но на  пазара "Димитър Петков" и Женския пазар имаше по един отворен магазин.

Служители на РЗИ София затвориха двата търговски обекта, съобщават от БНТ.

"На цветната борса под пазара Димитър Петков един обект работи и той току-що беше санкциониран", каза д-р Данчо Пенчев - директор на Столичното РЗИ

По думите му санкциите, кото ще последват са между 300 и 500 лева за физическо лице, а за юридическо - до 1500 лв.

"Екипите на РЗИ са по всички пазари и извършват проверка. Много хора носят маски. Там където нямат, ние помагаме", допълва д-р Пенчев.

Собственичката на магазина за цветя, отворен на Женския пазар, твърди, че не е знаела за заповедта.

Все пак по-голямата част от хората слагат маски, но естествено има и такива, които нарушават правилата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
кит кат преди 4 години
До Анонимен а щото във веригите е българско и кантарите ба БИЛА изобщо не лъжат ,съграждани не бъдете наивни моля ви
25
2
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
точно за цветница затвориха пазарите и ще ги отвория другиден. Що за простотия е това?
24
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ми добре са го решили,някой хора на това разчитат и точно на празника, като няма пазари ???Да се спре и ремонтната работа на мостове и магистрали ама там боли .Той Господ си знае работата.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 19Такова нещо видях и в Париж, близо до Тур Монпарнас. Правят го веднъж седмично преди обяд, после се почиства и следобед не можеш да познаеш, че тази улица сутринта е представлявала пазар с два реда сергии.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заповедите, издадени във връзка с извънредното положение трябва да се спазват.същевременно обаче съчувствам на всички цветари, защото Цветница е един от няколкото празника в годината, за които важат думите "Ден година храни".Тази епидемия засегна всекиго по някакъв начин.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Б.Бсамо когато българските селяни започнат да правят фермерски пазари като тези във франция(все пак нали сме в европа)...красиво приветливо и законно.
20
11
 
7
 
! Отговори
Б.Б преди 4 години
Никакви пазари!! Там Българските селяни си продават заразената с COVID19 продукция. Народа да ползва само BILA, KAUFLAND, LIDL. Там всичко е безопасно защото е внос от Европа!!
19
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЗ НА НЯКОЛКО ПЪТИ БЯХ ИЗМАМЕН НА ПОДОБЕН ПАЗАР И ОТ ТОГАВА ПАЗАРУВАМ В ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ.СТОКАТА Е ДОРИ ПО-ДОБРА,МОЖЕШ САМ ДА СИ ИЗБЕРЕШ И ЦЕНАТА ПОЧТИ ВИНАГИ Е ПО-НИСКА!А И ТОВА,КОЕТО СЕ ПРЕДЛАГА НА ТЕЗИ ПАЗАРИ В ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ НЕ Е БЪЛГАРСКО...
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И друг път съм давал за пример испанските пазари и битаци, работят само сутрин, при нас правят на един паркинг,, като 2 дена е за зеленчуци и два за дрехи. И през другите дни , се правят пазари в близки градове и хората си разнасят сергиите. В 14ч сгъват , минават от сметосъбирането и улицата/паркинга отваря чиста и приветлива.
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЛО ФАНДЪЧКАТА ЕДНА ФАДРОМА И ВСИЧКО ЗА СКРАП И БЕЗ ТОВА ОТ ТИЯ МЪРЛЯЧИ НЯМА ДА ВИДИШ И СТОТИНКА.
16
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЗ АКО СЪМ ОТ ОБЩИНАТА ЕДНА ФАДРОМА И ТЕЗИ ПАЗАРИ ГИ ИЗРАВНЯВАМ СЪС ЗЕМЯТА!Е ЩЕ ПРИБАВЯ НЯКОЙ И ДРУГ БЕЗРАБОТЕН...ГОЛЯМА РАБОТА!
15
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз във франция съм бил на истински фермерски пазар в алпите-няма по красиво и приятно нещо...всеки производител е със сертификат за произход,регистриран и плаща данъци стриктно,чисто,подредено с усмихнати и добре изглеждащи истински фермери.освен плодове,зеленчуци и цветя може да се купи мед,сирене,кашкавал и колбаси...ще ти обяснят за стоката,ще ти дадат да пробваш...а тук тези пазари са свърталище на джебчии,***,клошари и измамници от най-долен порядък.отвратителна работа.
14
6
 
28
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Вече стана пределно ясно, че Олигофрений Банкянски твърдо е решен да съсипе окончателно България, като унищожи всякаква дейност, да доведе народа до просеща тояга и накрая да поднесе територията на своите господари от САЩ.
13
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези пазари трябва да ги ликвидират.вие знаете ли какво е истински фермерски пазар?това са прекупвачи,печалбари и спекуланти,които всячески се опитват да те прметнат в грамажа,да ти пробутат скапана стока и обикновено надценките са двойни и тройни, след себе си оставят купища смет и воня,а вечерта контейнерите наоколо се пълят със скапани плодове и зеленчуци!
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6На кой протест утре?Кой и къде го организира?Костя там ли ще е, ако да - ясен си ни!
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама аз не знаех , любимия лаф на бг търговеца, аз от къде да знам че трябва да се плащат данъци?
10
8
 
23
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Смешно как така все не сте знаели за забраните бе, да не живеете на Марс
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЯсен си ни, малко е--на още.
8
11
 
17
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Тази лелка дето не е знаела за заповедта, не и направи впечатление че никой друг не работи?Андрешковци сме по природа и няма оправия
7
10
 
26
 
! Отговори
Георги Тотев преди 4 години
Да бяха дали гратисен период на хората. Цялата продукция в кофите ли ще отиде? Чудят се как да разкажат играта и на без това изнемогващият малък бизнес!