Пазарите са затворени, а защо хипермаркетите не са?

Коментира депутата от БСП Иван Ченчев
14 апр 2020 22:30, Нели Христова
69

Депутатът от БСП Иван Ченчев коментира искането на левицата за връщане на петъчния парламентарен контрол в условията на извънредно положение пред Bulgaria ON AIR.

"Това е основен инструмент на опозицията. Той контролира властта. Това е основният мотив, поради който ние така настоятелно искахме парламентарният контрол да се завърне", заяви Ченчев.

"Въпрос, който преценява да зададе народен представител след сигнал на граждани, народният представител и ресорният министър, който идва да отговаря в парламента, ще бъдат само двамата в залата. Няма да се създадат предпоставки за нарушаване на мерките, които са предвидени от министъра на здравеопазването", добави още социалистът.

Властта не поставя всички въпроси на гражданите пред обществеността, смята Ченчев. Според него ролята на опозицията е да постави тези въпроси. От началото на извънредното положение броят на тези въпроси е 105.


"При един писмен въпрос народният представител в повечето случаи получава формален отговор от ресорния министър", обясни депутатът от БСП.

"Имаме информация, на която трябва да отговори министърът на здравеопазването. Защо на места има партиди с ваксини на БЦЖ по сключени договори с контрагенти? Тези ваксини не се доставят в момента, не се изпращат извън граница. Имаме само покупко-продажба на маски", посочи Иван Ченчев.

Няма да има квота за български храни в търговските вериги. Това бе решено на днешното извънредно заседание.

"Важно е българската държава да се бори за по-голяма субсидия за българските производители. Нещо, което говорим от трибуната вече 3 години в това Народно събрание. Защото няма как нашите производители да са равнопоставени на френските производители", отбеляза Ченчев.

"А как се спазва чистотата на въздуха в затворените пространства в хипермаркетите? В големите търговски вериги, каквато и дистанция да се спазва, въздухът, който циркулира от съответната инсталация, ако е заразен, тогава какво правим? Защо пазарите са затворени, а хипермаркетите не са?", уточни той.


Големите вериги реагираха остро срещу решението на правителството, според което е задължително да предлагат българска продукция в своите магазини. Критиката им е, че постановлението няма как да работи на практика. С него не се увеличавали българските стоки, а само се преразпределял пазарът между производителите.
Иван Ченчев коментира, че решението е закъсняло.

"Сега в извънредното положение ние можеше да имаме един действащ закон и тези неща да бъдат урегулирани отдавна. И да функционират в ползва на производителите и на всички страни", каза още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
27
 
6
 
! Отговори
прост въпрос/отговор преди 4 години
защото хипермаркетите могат да контролират броя на хора...
27
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как е възможно толкова прости хора да съществуват!и наистина като че ли много за съжаление има и в България.....Не гледате ли телевизия,не виждате ли ,че света е изолиран,тука няколко *** коментират как щели да бъдат съсипани великите българи (една шепа),а какво да кажат хората от западна Европа,АмерикаКолко неграмотност ,колко простотия Света не започва и не завършва в БългарияНякога може и да сме били на картата,но с такива комунистически коментари може и след време даде самоизтрием
26
7
 
28
 
! Отговори
Горгона преди 4 години
Защо ли ? Защото целта на управляващия елит е да съсипе българите, бабите и дядовците да няма какво да продават, да умрат и съвсем да ги окраде. Да, на хартия натам отива, но има неща и над полит елита. Края на БГ политиците ще бъде извънредно неприятен за тях.
25
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото народните представители в Коптора са представители на собствениците на монополните бизнеси,такива като хипермаркетите.А хората по пазарите са най-обикновени гладни мишки,които в цялата си глупост,дори ходят та да гласуват за тези същите партии и техните протежета в Коптора.Догодина пак да си ги изберете същите.Успех.
24
27
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Днес хипермаркетите са отворени , за да показват на комунистите благоденствието на народа - всичко има там , даже и от пиле мляко можеш да намериш !!! Комунистът злобее днес , защото след 50 г. опити да направят комунизъм в България, накрая направиха национална катастрофа с празни рафтове в магазините, празни банки , празни джобове на народа , нооооооо пък пълни джобове на комунистите !!!!!!!! Помниммммм, помним това бедствие !
23
9
 
16
 
! Отговори
Въпросчо преди 4 години
Този Чейнчаджиев какъв представител е , на комунистите ли ? Той каква работа има в парламента, там са представителите на народа ! Комунистите не са народа , те са опозицията на народа ! И сатрапите на нашия народ !
22
4
 
28
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Вижте в кои държави се въвеждат разумни мерки, които да не унищожат бизнеси и хора и ще разберете къде правителствата не са марионетни.. Няма никакво място за безпокойство! 150-годишните трупове ги видяхме и опитите да всяват страх също станаха нелепи вече. Айде спрете се бе!
21
7
 
18
 
! Отговори
До Пчп преди 4 години
Данеса го арестували Боко вече втори ден бе се е показвал по телевизията ..... Нетипично ???!!!!??
20
2
 
16
 
! Отговори
Пчп преди 4 години
Аве хора днеска видях по Цариградско няколко Сеата с испанска регистрация и пишеше нещо Cuerpo national de Policia. Това са май испански власти може би вече са тука и душат знаедно с нашите полицаи ???
19
14
 
14
 
! Отговори
Pepi преди 4 години
Бате Бойко в затвора баба Ванга го е предрекла . С нашата корумпирана съдебна система едва ли, но баба Ванга е казала, че къща в Барселона ще изяде главата на Боко и така стана.
18
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото трябва да се унищожи малкият производител.всички трябва да са зависими от мега фирмите. Това е защита на конкуренцията в 21 век.
17
4
 
49
 
! Отговори
гробар преди 4 години
Докога ще ви обясняваме?Вирусите живеят в парковете ,откритите пазари,плажовете/излизат от морето/,също на Витоша,връх Мусала и всички моткрити пространства.Не и на закрито -магазини,аптеки,жилищни блокове.Затова затваряйте се ,дърпайте пердетата/слънцето също е вредно/не се събирайте с никого.Иначе не ви чака добро-трупен чувал,морга,хладилна камера,гробище.Ето днес почина човек само на 86г. от коронавирус с 2 инфаркта,инсулт,диабет и цироза.Ако беше спазвал указанията щеше да изкара поне 100
16
7
 
8
 
! Отговори
ГЛАДЕН преди 4 години
А КАКВО ЩЕ ЯДЕМ, ДРУГАРЮ???ТЕБЕ ЛИ??? ИСКАШ ЛИ ДА ТЕ ОПЕЧЕМ НА БАРБЕКЮ???
15
5
 
31
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 4 години
Защото трябва да храним богатите икономики.Болен здрав носи!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Dubai, Singapur, Katar, Palestina kak sa?
13
21
 
17
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Добре че има Лидл. Много добър подбор на що годе качествени български млечни продукти - млякото родна стряха се доближава най-много до истинското, сиренето също - е да 12 лв килото е.Немската шунка е наистина шунка - е да 20 лв. килото е, но виждаш влакната на месото.А вие яжте български салами и кренвирши от 100% месо. Та то кьораво прасе не оставиха живо тука. И свинския грип беше толко грип колко и сегашната пандемия
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bg otkriti pazari i supermarketite imat ot nebeto do zemiata razlika v higienata.Bg pazari na proizvoditeli neka da pokajat parvovideo na klozetite i mivkite, koito polzvat targovcite i klientite im... :-)))
11
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАТО ПРОЧЕТОХ МАЛКО И КОМЕНТАРИТЕ СЕ УБЕДИХ ЧЕ *** ВЕЧЕ САВСЕМ Е ЗА ПСИХИЯТРИЯ.
10
7
 
19
 
! Отговори
препърс преди 4 години
Бойкот на хиперите,теглете си влоговете и купувайте реални активи,не на банките,бойкот на кредитите,система която печата пари без покритие,и ни превръща в задлъжнели роби не трябва да се толерира,всичко зависи от нас като избори,дали да бъдем роби или свободни-Невежеството е робство,знанието е свобода!
9
11
 
8
 
! Отговори
препърс преди 4 години
Бойкот на хиперите,теглете си влоговете и купувайте реални активи,не на банките,бойкот на кредитите,система която печата пари без покритие,и ни превръща в задлъжнели роби не трябва да се толерира,всичко зависи от нас като избори,дали да бъдем роби или свободни-Невежеството е робство,знанието е свобода!