Политолог: Кризата е добър урок, но дали Европа е добър ученик?

Решението на Борисов за еврозоната беше изненадващо, смята проф. Ана Кръстева
15 апр 2020 22:10, Красимир Ангелов
10

Коронавирусът постави под голяма въпросителна голяма част от бизнеса. А шефката на МВФ Кристалина Георгиева заяви, че пандемията причинява невиждана досега икономическа криза.

"Кризата е много добър урок и да видим дали европейските страни са така добри ученици, както българските. Хубавата новина е, че днес беше одобрена помощта от 1,5 милиарда лева за подпомагане на най-пострадалите и най-засегнатите сектори", каза политологът проф. Ана Кръстева в "Денят ON AIR".

Кризата изкристализира българския обществен интерес и е хубаво е, че се чува българският глас в Брюксел, смята тя.

"Друга добра новина - европейският бюджет. Все още се обсъжда бюджетната рамка за следващия 7-годишен период. Това е един исторически шанс, защото ако беше приет бюджетът много по-трудно биха се правили промени, но те биха изисквали много по-тежка процедура", допълни проф. Кръстева пред Bulgaria ON AIR.

"Сега има абсолютен консенсус, спрямо това, че реконструкцията след кризата на цялата икономика на всички сфери на обществото да бъде център. Вълшебната думичка "кохезия" сега ще бъде част от стълбовете на този нов бюджет. Именно тя изравнява цените", категорична е проф. Кръстева.

"Решението на премиера Борисов за Еврозоната беше изненадващо, една дълга подготовка на България с институциите. Политическата отговорност е способността на лидерите да поемат отговорност в името на обществения интерес. Едно управление трябва да може да формулира обществения интерес", каза още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Стефан Христов преди 4 години
Поредната Мисирка, този път -с титли...
5
0
 
1
 
! Отговори
Нарски преди 4 години
- Гешев е бич Божи, а Сидеров е Неговият пророк!Браво, Ани, че го каза - или поне се опита да го кажеш, преди безцеремонно да те прекъснат. Наистина няма друга страна в ЕС, където толкова глyпаво и нагло да се заиграва с религиозните чувства на хората.
4
1
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 4 години
Политолог=Лъжец!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната кухавелка...
2
1
 
10
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 4 години
Под достойнството на всеки що годе нормален човек е да коментира казаното. Проф. Анна Кръстева ?!!! Отивай по дяволите!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от тия политолози-рептилu