Стана чудо, че Борисов не затвори църквите, смята митрополит Николай

Лукавият се нахвърли с невиждана сила срещу църквата, заяви пловдивският владика
19 апр 2020 15:24, Красимир Ангелов
120
Стана чудо, че Борисов не затвори църквите, смята митрополит Николай
Снимка: БГНЕС

В навечерието на Великден Лукавият се нахвърли с невиждана сила срещу църквата, а решението на Бойко Борисов да остави храмовете отворени може да се сравни с истинско чудо. Това заяви пловдивският митрополит Николай в проповедта си по време на великденската литургия тази сутрин в Пловдив, съобщава "24 часа".

Пловдивският владика припомни, че на много други места божиите храмове са били затворени с принудата на държавните власти. "Нека този грях срещу църквата и срещу божия народ да тежи на душите на тези, които го извършиха. Българската държавна власт не сложи такъв грях на душата си, а направи точно обратното", отбеляза духовникът. 

Още по темата
"Не знам колцина от вас вярват в чудеса, но пред очите ни през последните десетина дни се извърши нещо, което в днешните материалистични, атеистични и богоборчески времена може да се сравни с чудо.

Властта, която по божи промисъл точно в този момент носи тежката отговорност за съдбините на българския народ, не издаде онази заповед, която всички очакваха и не затвори храмовете. Имаше силата да го направи, но не го направи. Вярвайте ми, когато чух по телевизията министър-председателят на България Бойко Борисов да казва: "За всичко друго имам воля, но не мога да затворя църквите и Господ ще ни съди накрая”, се прекръстих и се разплаках", заяви митрополит Николай.

"Да нямаш воля да затвориш църквите, когато за определени групи това очевидно е най-главната и основна цел на карантината, е израз на най-силната воля, която изобщо може да съществува", обяви още пловдивският владика и определи този момент за исторически.

"Един ден в църковното предание ще се разказва как през 2020 г. в малка България, в дните, в които всички бесовски сили са се развилнели, за да помрачат празника на Христовото Възкресение, българският министър-председател се е изправил със сила и с чиста православна вяра, за да защити Българската православна църква", заяви митрополит Николай, който благослови премиера на България и оперативния щаб за тяхното решение.

"Бог вижда всичко това и ще запази България, убеден съм", заяви още духовникът.

Той посочи, че земната смърт изобщо не е страшна. "Смъртта е просто част от пътя, който всеки трябва да извърви, за да постигне живот вечен. И Исус Христос го доказа. Защото той, Спасителят е с нас през всички дни, до свършека на света", отбеляза митрополитът.

На литургията се събраха около петдесетина миряни, които бяха с маски и на разстояние един от друг. В двора на "Св. Марина" пък бе инсталирана огромна видеостена, на която се излъчваше богослужението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
19
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Всемирен или висш разум , по земянски БОГ - има и това го каза най-великия физик на нашето време Стивън Хокинг. След десетилетия изследване на космоса стигнал до заключението , че има странен , необясним феномен нямащ нищо общо с познатите физични закони и този феномен го нарекъл БОЖЕСТВЕН ФАКТОР стоящ в основата на сътворението на всемира . Възможно, но не доказано е ,че съзнанието е извън тялото ни , а мозъка е проводник . Атеис или не,живейте така сякаш БОГ съществува !!!
79
6
 
22
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Като гледам как вървят нещата , Боко и в Библията ще го впишат !
78
4
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Попове четат Библията,Бойко-Партийната книжка.
77
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Буда и алах и те ли са възкръснали ?
76
8
 
16
 
! Отговори
Каза ДС преди 4 години
И Бог Тиква прави чудеса
75
8
 
19
 
! Отговори
Бравос преди 4 години
И Бог Тиква направи чудо за поповете крадливи,рейтинг гони бе калимавки ***!
74
9
 
20
 
! Отговори
Всички виждат преди 4 години
От кога ДС гейовете вярват в Чудо-Тикви или просто си просят нова порция крадени пари!?
73
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най ме е страх от богобоязливите от тях стават най добрите фанатици убийци
72
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко прави чудеса - готов е за светец! Нека църквата го провъзгласи за светец и ще говорят хората след време: В лето 2020 БПЦ за първи път в историята на християнството провъзгласи жив човек за светец! Е, те това ще е исторически забележително събитие, достойно за Спасителя ни!Да се свети името Му! Амин!
71
12
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Попове - ДС милиционери,да са на строг пост, дълго време.Те няма как да влезат в Рая,душите им ще скитат във безкрая.
70
32
 
7
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
Голяма глупост е, че църквите не са затворени в такова време. А най-голямата глупост е, че в 21 век не са съборени всички църкви и джамии.
69
15
 
23
 
! Отговори
Честно преди 4 години
Абе попове стига сте се мазнили на Бойко. Ако сега последва бум на заразените,вие ще сте виновни. Хората не могат спокойно да излязат от къщи да пазаруват ,за да не ги глобят, а вие се правите на интересни. Никакво чудо не е станало, а Бойко дъртия комунист хич да не се прави на набожен.
68
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе турчеещите се какво само бълват срещу православието?Толерантни ли сме към вас или се чувствате на каишка?Аз съм атеист но разбирам че трябва да има някакво самоопределение, това е свързано с религията.Ако почнем да плюем по исляма няма ли да се чувствате засегнати..., просто въпрос.
67
4
 
4
 
! Отговори
Ако бяха тандем преди 4 години
Комшиите, щяха да са супер:Единия прави Чудеса, а втория ги обявява на народа с ненадминатия, сякаш идваш от небитието глас....
66
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе стига с тези ли..гав..вщини г-да архиереи,то пък едни свещеници като този ,Бог да ни пази , вечно с властта
65
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядо попе се га разбрали че бог както го представят хората няма
64
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман !! ......Опа амин!
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
алилуя, слава тебе!
62
12
 
6
 
! Отговори
Novus ordo преди 4 години
Мутрос спагети! Во истина спагети!
61
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е самата истина.Другарката Нинова и другаря Радев не знам как ще понесат поредна победа на Борисов другата година. Срамното поведение на Нинова и Радев са позорни. В дни на пандемия, само гонят скандали и искат да пречат на правителството за да се провали, но не осъзнават, че провал на правителството ще коства живота на хиляди българи