22-годишният Кристиан Николов е карал джипа убиец на Милен Цветков

Колата е регистрирана на фирма, спечелила пари от европроекти
Обновена: 20 апр 2020 13:05 | 20 апр 2020 11:07,
373
22-годишният Кристиан Николов е карал джипа убиец на Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

Водачът на джипа, който уби Милен Цветков на столичен светофар, е на 22 години.

"Има книжка от 2016 година. В досието му има само едно малко нарушение. С направения му тест е реагирал на канабис и амфетамин. Той е задържан за 24 часа в 4-о РПУ. Той попада под член на 343б от НК, който предвижда от 3 до 15 години затвор", заяви тази сутрин главен комисар Николай Хаджийски.

Колата е собственост на фирмата "Десислава Пешева Комерс". Тя е усвоила половин милион лева по Програмата за развитие на селските райони, съобщава „24 часа“.

Още по темата

Зад волана е бил 22-годишният Кристиан Николов, който е син на Десислава Пешева. Младежът е бил дрогиран и е арестуван. Майка му е изпълнителен директор на "Винпром Карнобат" и съдружник с Миню Стайков в други фирми.

Джипът Ауди Q7 се води собственост на фирмата на майката на шофьора.
Същата фирма е бенефициент по Програмата за развитие на селските райони и се занимава с лозаро-винарство. Спечелила е няколко проекта, финансирани от Европа чрез Държавен фонд "Земеделие", допълва изданието.

Джипът, ударил колата на Милен Цветков, летял с 80 км/ч

Един от проектите е за купуване на оборудване и съоръжения за обработка на лозя. Финансиран е с 250 хил. лв. Друг спечелен проект е за построяване на навес за съхранение и обработка на лук, моркови и насаждения за орехова градина.

През 2019 г. прокуратурата влезе в Държавен фонд Земеделие заради второто разследване срещу Миню Стайков. То вече е в съда. Бизнесменът е изправен пред Темида като лидер на престъпна група за източване на субсидии от Европа.

Фирмата "Десислава Пешева Комерс" не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г., но субсидиите от Европа са усвоени след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
18
 
! Отговори
аноним преди 4 години
След месец пак да се отвори темата. Да видим кой мастит адвокатски шадраван на мъдростта ще се прояви! По това ще разберем кой, какво и т.н.Любопитен съм и какво ще изчисли експерт за скоростта на джипа , но истински експерт - не любител писач.
245
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А викат че Мутренските времена са отминали. А пък иначе Мутрафона си има държава. А пък муню си има милиончета. А народа гладува и седи затворен по кошарите. Докога бе Офце ше ви доят стрижат и онодват на задна. Вие народ ли сте или племе. Не случайно В. Левски е написал. Народееее с въпросителни. И той сее чудил дали сте народ или племе.
244
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше един случай 2011- две коли бмв и ауди се гонят, единият убива на тротоара мъж и жена. Тук в Днес имаш статия/ Някой знае ли какво се случи с тези лай....ца? Тогава някои медии се опитаха да очернят жената- какво търсела в полунощ навън с чужд мъж...
243
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12_5Те ако понатиснат всички крадящи олигарси и партии,а не само на това момче,веднага всички институции и съда ще блокират и няма да има виновни крадци,щото всички до един са в кюпа,някои с по-малко,други с много повече кражби.
242
1
 
48
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Слабоумна майка - слабоумен син. Нагла е, сумата,която е усвоена, не е приложена по предназначението, а с нея е купен джип, за да може слабоумния й син да се дрогира и да убива по пътищата.
241
0
 
14
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
До Е как такаАми отчитат се по веригата. Защо смятате, че обикновенните фирми успяват да вземат субсидии?
240
0
 
22
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Майката и бащата на този..изперкал наркоман..имат участие в9 фирми??Колко данъци са плащали или спомагателни пощенскии кутии зс усвояване на субсидии и чистене на фактури на Миньо??..кои партии са спонсорирали??има ли обществени поръчки??....Питай Иване !!.. пък и понатисни тук там..
239
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми то има ли някоя партия да не краде в България,дали по-малко или много повече,все крадат?
238
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно нормално заглавие като хората не могат да напишат в Днес.бг. От това, което са написали, се подразбира нещо съвсем различно.
237
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Баце на нас ни брои бентлитата и джагуарите
236
1
 
6
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Колега 244 ...дано , ама...Понякога има за назидание..и..подсещане!! Пишеш грамотно значи си бил войник. Та помниш...Пешо не си оправил кревата после зарад него всички тичат 10 км...., Горкият Пешо...послеТа..трябва Зануляване..на фамилията!! Да си озаптят децата,да им спрат парите.. че..айде да не казвам...мн лесно всеки може да стане пътник..3.-пъти дасе звънне само
235
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гледам снимките-ИМА НЕЩО СТРАННО,колата е ударена отзад, а журн аля та пишат, че Милен си е ударил главата в предното стъкло-при такъв удар тялото ти и главата се удрят назад, а не напред
234
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До е как такаПо добре задружие и разбирателство,отколкото убийства и терор.
233
2
 
13
 
! Отговори
До е как така преди 4 години
Ми това е реторичен въпрос нали?В Карнобат цари задружие между БСП, ДПС и ГЕРБ, всичко се разпределя между правилните хора.Те се лаят в парламента ама по места са дружки, като има за лапане...Лекенцето носило ли е маска между другото ?Както и да, сега даже и да не влезе в затвора, с него е свършено, щото какъвто и да е, не се живее лесно след като си убил човек . Сигурни ще се пропие.Житейски урок за бизнесдамата, жалко че загина невинен човек
232
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12_5Дано не си прав,но и на мен ми се струва,че има вероятнос да се случи така и да затрият него и цялото му семейство на това младо момче,дано се размине само със затвор и спиране на наркотиците. Милен е служил на най-мощните олигарси и не се знае дали ще се смилят над момчето или ще съсипят цялото им семейство.
231
0
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Симона Брофловски - това не е ли еврейско име!?
230
1
 
27
 
! Отговори
Е как така преди 4 години
Фирмата "Десислава Пешева Комерс" не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г., но субсидиите от Европа са усвоени след това..Е как така се отпускат европейски средства на подобни фирми/хора?
229
0
 
21
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Тази фамилия са пътници. След като..даже плашливи сайтове написаха цели имена а не само инициали...това значи някой им е казал- МОЖЕ!!!.давайте по смело!!!Та...един ..списък с въпроси..Кое откъде , на кой колко..Я да видим дрйност, подписи....ракиите..акцизи фалшиви банДитроли..., Винпроми без комини..Учене в берлин, кой как плаща...Пътници..са...
228
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимАми не е сигурно,че е бил с 0 км в час.,пише,че и той се е движил.
227
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както се разбра майката на този млад търтей усвоила доста милиони европари....а кой си делка с нея милионите нали не е бай Иван от Горно Нанадолнище....И после бат Бойко говори за богатите българи ,те не са ли тези участниците в общата им далавера ,защото 80 % от българите едва мърдат и тяхните коли са по на 30 години и кусур...