Демократична България: Загубихме един от смелите си журналисти

Настояваме за обективно разследване, допълват от партията
Обновена: 20 апр 2020 17:00 | 20 апр 2020 16:56, Анисия Иванова
74
Демократична България: Загубихме един от смелите си журналисти
Снимка: БГНЕС

"Снощи в катастрофа загина Милен Цветков. Загубихме един от най-ярките си журналисти - непримирим, смел, харизматичен. Загубихме приятел и съмишленик. Загубихме един от онези, за които знаем, че ще останат незаменими. Изказваме дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите му". Това се казва в становище на "Демократична България" по повод нелепата смърт на журналиста Милен Цветков.

"Катастрофата, която отне живота на Милен Цветков, можеше да не се случи. Истинската ѝ причина са системни проблеми на вътрешната сигурност и пътната ни безопасност, които са известни от години. Корупцията, безнаказаността, безотговорността, срещу които с такава енергия се бореше Милен, станаха причина за неговата гибел. Докато не бъдат променени тези фактори, такава катастрофа е възможна с всеки един от нас, във всеки момент, на всяко място.

И макар нищо да не може да върне или замести Милен, ние му дължим да постъпим така, както щеше да направи той: да пита и да настоява за промени.

Ето защо "Демократична България" настоява за пълно, бързо и обективно разследване. За да няма замитане на отговорността, искаме максимална прозрачност на действията на властта по разследването, заявяват от партията.

Настояваме да се въведат и приложат мерки за преодоляване на системните фактори, които доведоха до тази трагична катастрофа, включително: спешна едногодишна програма за подобряване на условията за пътна безопасност; покриване на всички магистрали, основни пътни артерии, критични участъци с автоматизирани камери; създаване на национален фонд, който ще осигурява средствата за закупуване и монтаж на камери в общините, по предложения на кметовете; нормативни изменения, позволяващи повече и по-ефективен автоматизиран контрол за различни видове нарушения; радикална реформа в начина, по който функционира КАТ и пълната му електронизация.

В близките дни ще разработим и обявим цялостна програма за превенция върху цялостната пътна безопасност.

Скърбим, но нямаме право да бездействаме", завършва позицията на "Демократична България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
23
 
! Отговори
Таню преди 4 години
Трябваше да са малко политически по-дистанцирани, но пък и не можем да отречем, че са абсолютно прави!!! Чорапът малко по малко ще се саморазплете, но не и без участието на всеки един от нас.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Напротив, ако не сега кога да търсим отговорност няма кога, а не да продължаваме да си мислим, че повсеместната корупция,беззаконност и чуство за безнаказаност да ни заобиколят.
6
9
 
19
 
! Отговори
23232323 преди 4 години
Демократична България не е покойния Реформаторски блок. Последните седесарияти се бяха прегърнали с ГЕРБ тогава. Те и още са.
5
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха...настоявали за разследване, а кой ги пуска бе?
4
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грозно е да се прави политпропаганда от смъртта на един човек, жалко за него, но не трябва така, не му е сега времето
3
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Кошмарът на мутрите!Жалко, че няма как да вземат поне едно 15-20%...и да наврат мутрите завинаги на кучето в ***
2
15
 
25
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Тези са по-добрата алтернатива на сегашното провалено правителство!
1
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези пък кои бяха?