Пожарът в близост до Чернобил не застрашава България

Няма изменение на радиационния фон у нас
Обновена: 20 апр 2020 23:11 | 20 апр 2020 23:07, Александър Попов
136
Пожарът в близост до Чернобил не застрашава България
Снимка: БГНЕС

В социалните мрежи се появиха информации, че пожарът в Чернобил би заплашил здравословното състояние на българите, възникнал на 4 април. Такава няма, няма изменение на радиационния фон, съобщи на извънреден брифинг генерал Мутафчийски.

Такъв допълнителен стрес не е необходим, допълни той.  

Пожарът е загасен, заяви Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов. Във връзка сме с нашите колеги от Румъния, Украйна и Молдова и в момента няма никаква опасност, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
17
 
! Отговори
Nik преди 4 години
Абе генерале и от пожари и радиационен фонд ли разбираш вече. Не знае, че коремен хирург е експерт и по тези неща, че да се изказва дали има опасност или не. Не е ли по добре в този момент да продължите да правите операции, в които сигурен съм, сте специалист и така ще помогнете повече на хората, а не по два пъти на ден да казвате прогнозата за нивото оппс обърках се, за новите заболели от вируса, починали, по области, по възраст. Не е ваша работа, това може и една леля от някой институт на БАН
88
2
 
15
 
! Отговори
мхм преди 4 години
защо лъжат? излезнаха кадри на френската станция за изследване на радиация и нормите са 16 пъти над нормалното! хора не вярвайте, а четете какво се случва в световните медии!
87
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе на сегашните властимащи родителите същите неща говореха и 1986та. Защо сега да им вярвам?
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименMothman се завърна на планетата и създава бедствия. Аз и Илон Мъск сме хората, които го търсим да го заловим. Предполагаме че той предизвика пожара. Не се притеснявайте, ще го хванем. Спазвайте всички разпоредби на властите и всичко ще е наред
85
3
 
9
 
! Отговори
Е преди 4 години
Сега вече всички ще се кротнат.То ,че короната няма да ни умори няма,ама с тая радиация дето посреднощ се изтъпаниха да кажат,че я няма,намериха начин да ни държат в къщи още.
84
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2020 януари - огромни пожари и на крачка от ТСВ, февруари и март - коронавирусна пандемия, април - чернобилска радиация и астероид, който ще мине много близо до планетата ни... А докрая на годината ни очаква поне една световна икономическа рецесия, да не кажа депресия. Страхотна година, която разкрива некадърността на сатанинския елит, който ръководи света.
83
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ни занимавате с Чернобил. Лъчо Мозъка подаде ли оставка, като вносител на поправката на чл.343, ал.3 от НК., а именно "Установяването на метаболит в организма към момента на деянието означава само, че някога във времето лицето е употребило наркотично вещество, като е възможно да се касае за период от ч, д, с или м и вредният ефект от злоупотребата да е отминал. При изтекъл значителен период от време не може да бъде обоснована субективна съставомерност на поведението на дееца.
82
2
 
15
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 4 години
Абе доста притеснително си е да ти направят извънреден брифинг по никое време, за да ти кажат, че всичко е наред.Ако няма за какво да се тревожим, защо ни стресират така по нощите. Явно има нещо, но не ни казват точно какво.
81
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да-да, те така казаха и едно време като гръмна централата.Особено Боко като ви казва нещо си имайте не едно ами 101 наум!!ЛЪЖАТ та знае ли се.
80
2
 
16
 
! Отговори
Ветеран преди 4 години
Ммдааа, те и през май 86 така казваха. И да се поправя, първите дни след експлозията нищо не казваха. Оставиха народа да се наяде с радиоактивни марули. Но пък марулите бяха хубави.
79
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
IRSN успокоява французите че най-значителните изхвърляния от пожара не са стигнали Франция, но са минали през Беларус, Румъния и България.Някой ще ни даде ли информация колко и какво ни се стовари на главите между 9-12 април. И защо беше този среднощен брифинг като очевидно е закъснял с една седмица.
78
3
 
3
 
! Отговори
IRSN преди 4 години
Изхвърленията , възникнали между 9 и 11 април 2020 г., са най-значимите според моделирането. Метеорологичните условия, които преобладаваха до 14 април, благоприятстваха транспортирането на въздушни маси от района на тези зауствания до Беларус, Южна Украйна, Източна Румъния и България. Досега не са достигнали Франция.
77
3
 
2
 
! Отговори
IRSN преди 4 години
IRSN направи оценка чрез моделиране на радиоактивността. Тези симулации показват, че въздушните маси от района на пожарите, възникнали на 5 и 6 април, са били в състояние да достигнат Франция от вечерта на 7 април 2020 г. Към 14 април 2020 г. тези въздушни маси покриват все още половината от територията. Очакваните във Франция нива на радиоактивност са изключително ниски.... Продължава
76
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Не случайно имаше брифинг в 23 часа!Въпрос на време е !
75
5
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Не случайно имаше брифинг в 23 часа!Въпрос на време е !
74
7
 
4
 
! Отговори
до 82 преди 4 години
И сега ли те репресират? Ужас! Милиционерите ли? Ужас! А чичковците с белите престилки дадоха ли ти дозата? Не?! Ужас!!!
73
2
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
Свинете ги тръшна чума. Скъпите домати като гума. Ще се храним занапред икономично и ще оцеляваме биологично. Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните ,полицията ,медиците и граждани. Трето поколение репресиран. Град София (2019).
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стронций-90, с полу-разпад 28 години. Да, над половината го няма вече.
71
5
 
2
 
! Отговори
аналлизатор преди 4 години
Около Припять замърсяването, е предимно стронций в почвата, който леко се вдига след незапомнено суха и топла година при пожар.
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можете да проверите сами - изотопи на криптон, ксенон с полуразпад 5 дни. Изотопи на йод с полуразпад 8 дни. Цезий-137 с полуразпад 30 години. Имало е различни елементи в урановите пръчки, които са много тежки, изчислени са 6 тона радиактивен *** изхвърлен в атмосферата. Най- проблемен е бил йодът тогава, който вече е преживял много полуживот.