Ще има ли пандемия от ПТП-та след ограниченията?

Експертът по пътна безопасност Емил Марков пред Bulgaria ON AIR
20 апр 2020 22:10, Анисия Иванова
15
Ще има ли пандемия от ПТП-та след ограниченията?
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Извecтният тeлeвизиoнeн вoдeщ Милeн Цвeткoв e зaгинaл в жecтoкa кaтacтрoфa. Журнaлиcтът e издъхнaл нa път зa бoлницaтa. Бил e c мнoгo тeжки трaвми. Жecтoкoтo произшествие cтaнa на Възкрeceниe Хриcтoвo в cтoлицaтa. Двa aвтoмoбилa - джип и лeкa кoлa ca ce сблъскали до eдин oт cтoличнитe мoлoвe. Шoфьoрът нa вoзилoтo, ударило колата на Цветков, e бил дрoгирaн.

Когато се случи подобен тежък инцидент започваме да си говорим за увеличване на наказанията, но основното е да се запитаме при такива случаи има ли двоен стандарт. Това каза за "Денят ON AIR" експертът по пътна безопасност Емил Марков и допълни: "След Великден и извънредното положение вероятно ще имаме драстично увеличение на катастрофите и жертвите на пътя. Може да бъде всеки, независимо кой е и с какво материално положение е".

Според него евентуално увеличение на наказанията не би довело до ред, тъй като в момента има хаос и редица неразбории.

"Скандално е, че за година може да направите редица нарушения и след това да продължите да си шофирате легално. Трябва да изработим пътна карта, която да се приеме от НС. Контролът се осъществява от Пътна полиция, за да се случи дисциплината обаче, имаме нужда от пътни полицаи и също от промяна на цялостната среда", заяви Марков.

По думите му коронавирусът и ограниченията вероятно ще имат положително влияние заради намалелия трафик в момента, но след това се очаква "пандемия от ПТП-та".

"Мерките с ограниченията са по-скоро адекватни. Надали водачите на над 50 000 автомобила имат спешна работа, за да излязат извън София по време на празниците", подчерта той за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Контрола ще ти дойде скоро в повече,малко ли ти е сега заради извънредното положение? Ние от години сме в криза и за извънредно положение,но сега покрай другите държави не се набиваме на очи.
10
1
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Пандемията няма да има край,това е само началото и въвеждането в един нов световен ред.Нищо няма да бъде както преди,а и това беше целта,да се подчини стадото и да се сплаши,за да поиска само да се въведат новите мерки,с които да се узакони и тоталното поробване на хората. Ето малко инфо за размисъл: https://haskovo.press/2020/03/15/20-000-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%8F/
9
2
 
2
 
! Отговори
Храна за размисъл преди 4 години
Видимо е,че след като никой не желае да се променя вие искате тотален контрол и наблюдение,което от години се показва и във филмите в които хората живеят точно така и планът явно върви много успешно в тази посока,т.е. робите сами ще си го поискат. Уникални коментари под статиите на dnes.bg. Заслужавате си всичко с това съзнание и начин на мислене.
8
6
 
2
 
! Отговори
Да не спорим преди 4 години
За коя поредна година се обсъжда _ и отлага_ въвеждането на ""бонус/малус"" при застраховките....... Вече щеше да е проработила системата,а не още да гадаем !!!
7
0
 
7
 
! Отговори
Grom преди 4 години
Логиката трябва да се промени - не може да поставяш норма за снимки на полицая. Защото тогава той отива на гюме на прав участък за 2 часа и е готов.Минаването на червено е доста разпространено. На всяко кръстовище има камери. Какво толкова възпрепятства логиката нататък?
6
1
 
3
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Трябва да се осъществява по-стриктен контрол.Де еднакви нарушения в рамките на месец и без книжка и регистрационни табели за три месеца.Глобата си е едно на ръка.Така ще се вразумим по друг начин няма да се случи.А за катаджии ,които се опитват да прикрият нещо или взвмат подкуп директно на топло без да се обяснява,забрана да заема държавна длъжност и това да се отнася за децата му,а не после те началници.Българският манталитет само от това разбира.
5
2
 
1
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 4 години
Оооо даааа, ще сме като отвързана куч.ка от синджир!
4
2
 
0
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 4 години
Оооо даааа, ще сме като отвързана *** от синджир!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-скоро сега ще се увеличат птп-тата, защото джигитите се радват на празните улици и карат с колкото може да вдигне таратайката им. Като ги гледам как дори и на нашата уличка, дето е толкова къса, че няма за какво изобщо да засилваш, се пънат да демонстрират спортни постижения, кво да очакваме да свършат на празен булевард. Хубаво ще е по време на извънредното положение да има повече пътни полицаи и на такива състезатели да им взимат книжките. Защото именно сега си проличва кой не може да кара.
2
3
 
10
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Разбира се,*** няма кой да се обзаложи с мен.Ще се изпотрепят цяло лято!!!
1
2
 
15
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
След пандемията ще има много повече умрели в катастрофи от колкото коронавируса , защото българина като седне в кошника ,се мисли за Христос !

Спонсорирани публикации