Нито една система не бе подготвена за коронавируса

Много неща ще се променят, убеден е Симеон Василев
Обновена: 22 апр 2020 22:10 | 22 апр 2020 22:10, Красимир Ангелов
3

Светът е заплашен от библейски глад заради пандемията от COVID-19, предупреждава Световната програма по храните към ООН. В доклад се посочва, че броят на страдащите може да скочи от 135 милиона до над 250 милиона.

Най-застрашени се оказват 10 държави, засегнати от конфликти, икономическа криза и изменение на климата. Сред тях са Йемен, Конго, Афганистан и Венецуела.

"Това е много важен доклад, който показва, че прехраната ще стане основен проблем, предизвикан от COVID-19. Направих справка с доклад, направен преди 20 години, тогава е написано, че всеки ден умират по 10 хиляди души от недохранване. Това е страшна статистика", каза журналистът Симеон Василев в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че отново трябва да си зададем въпроса как може да имаме толкова много информация, а да знаем толкова малко за този вирус.

"Отнасям се с голям скептицизъм за словосъчетанието "световен ред". Всяка епоха си има своята чума, в началото на 21 първи век ни удари коронавирус. Трябва да се преразгледат много неща", добави той.

Журналистът коментира, че светът не е бил подготвен за тази пандемия.

"Няма научни и слабо развити държави. От САЩ през Германия - нито една здравна система не беше подготвена, но все пак това е нещо непознато. Много учени предупреждаваха за това нещо", каза още Симеон Василев пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че много неща ще се променят - от политиката до икономиката, както и всяка една човешка обществена дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е вярно това. Ако ги нямаше интернета, онлайн банкирането мобилните телефони, щяхме да умрем от глад. Всичко е предвидено...
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как бе! Системата на ******ците се оказа ного подгптвена! Я колко Фростотии избълва!
1
4
 
3
 
! Отговори
да ама за кражбата преди 4 години
покрай вируса наще бяха най-готови и натренирани.