Под карантина, но в хотел - срещу 700 лева за седмица с обяд, вечеря и закуска

Българи, които са се върнали от чужбина, с интерес към услугата
38
Под карантина, но в хотел - срещу 700 лева за седмица с обяд, вечеря и закуска
Снимка: Pixabay

Хотели вече настаняват вместо туристи хора, които са под карантина. Практиката за първи път въведе столичен двузвезден обект, но интерес към нея има вече и от страна на бизнесмени от Варна и Бургас. Това разказа пред "Труд" собственикът на хотела Стоил Далевски.

Още по темата
Около 700 лева излиза едноседмичен престой за един човек, като в цената освен безплатен интернет и кабелна телевизия са включени още три хранения на ден. При повече гости, стойността на пакета за всеки е по-ниска.

Менюто се доставя от близък ресторант, а гостите имат право на избор между няколко опции за всяко хранене. Освен това персоналът приема и поръчки за пазаруване между 15 и 17 часа всеки ден, така че нищо да не липсва на отседналите под карантина.

По време на престоя си те не напускат въобще стаите, а полицаите от районното управление ги проверяват на място, обясни Далевски. В хотела вече нощуват хора, които се прибират от чужбина и се притесняват да не заразят близките си. Настаняването е в стаи по един, двама или трима, като всяка от тях има отделна климатична система.

Храната се доставя пред стаята, така че да няма контакт с персонала.

При искане от страна на гостите могат да бъдат направени и тестове за коронавируса на място. В хотела вече има резервации и за май, а колеги на бизнесмена от Варна, Бургас и столицата са го търсили за информация как да реорганизират също работата си, така че да оцелеят в кризата, която спря туристическите пътувания.

Според собственика схемата е особено подходяща за малки градски хотели, като покрай тяхната работа поръчки си осигуряват и съседните ресторанти, които изхранват гостите. Нужни са реконструкции, които да отделят изцяло рецепцията, както и максимални мерки за сигурност. Другият въпрос, който най-често ми задават колеги е колко да намалят цените за по-дългия престой, обясни Далевски.

Той бе категоричен, че промяната в работата и клиентите е шанс за хотелиерите да оцелеят в кризата, която никой не знае колко дълго ще продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Муахахаха..безплатен интернет и три хранения за 100 лева на ден? Муахааха....ИНТЕРНЕТА НА МЕН МИ СТРУВА 50ст. на ден. Закуска сандвич- 2 лева + айрян...3лева...обяд 5 -6 лева + толкова за вечеря....15 лева за храна + 50 стотинки за интернет на ден...и хоп 100 лева ти искат...щото си бил од карантина. Муахахахахаа...Търси от хотелиер съвест и човечност!
8
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре гарсониера под наем за 300лв на месец
7
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз съм с лев и педесе , 1:50 щото преди кризата останах безработен и сега хич не го виждам ... Благодаря на ГЕРБ , тъпанаари , ще ви искаме оставките
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята е интересна. Само че, ако това остане масова практика, няма ли отблъскват останалите клиенти?
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята е добра, но при тази цена ми се струва, че малко хора ще успеят да се катантинират по този начин. Масово хората се прибраха с бюджетни полети и автобуси от Европа, при карантина 2 седмици поне не го виждам да отделят 1400лв (без останалите покупки които им се налагат).
4
2
 
23
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Затвора си е затвор. Дали е лъскъв, дали е заносен.. в един момент започваш да изгубваш връзката с реалността.
3
3
 
27
 
! Отговори
Az преди 4 години
Да бе 700лв седмично това като ол инклузив в Турция само, че си затворен в стая. Не мисля, че помагат на някой в ситуацията, възползват се да печелят от страха на хората 3226
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какъв е шансът хората да оцелеят сред хотелиерите?
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цената вкючва ли се масажа с щастлив край?