Лекарка от Сливен почина от коронавирус, 47 са новите заразени

Националният оперативен щаб вече няма да дава брифинги
Обновена: 2 май 2020 10:01 | 2 май 2020 08:08, Елка Василева
334
Лекарка от Сливен почина от коронавирус, 47 са новите заразени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Лекар от Сливен почина от COVID-19. Това е първият смъртен случай на медицинско лице в страната.

47 са новите потвърдени случаи на заразени с коронавирус в страната. Това съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб.

Така общият брой става1588. Това е 3% увеличение спрямо вчерашния ден.

Има 11 нови случаи на излекувани, с които общият им брой става 287.

За последното денонощие са изследвани 1126 проби или общо 47 636 изследвани лица – 6805 на 1 млн. население.

Активните случаи са 1232.

Разград е нова област, в която има заразен.

От новите случаи 6 са в София, във Видин - 22-ма, в Благоевград - 5, Плевен - 3, Кюстендил и Перник - 2.

Има пет нови случаи на деца на възраст между 9 и 16 години.

4 нови случая има медицински персонал.

Трима души са починали през денонощието. Сред тях е и лекарката, на 43 години, от МБАЛ Сливен. Това е първият смъртен случай на медицинско лице в страната от COVID-19. За последните 24 часа са починал и други двама души – в Смолян мъж на 64 г. с придружаващи заболявания, както и мъж на 65 г. от Сливен.

От днес няма да има сутрешен брифинг. Тази сутрин пред журналистите не се появи ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Информацията за деня ще бъде представяна от доц. Димо Димов.

Мотивите са, че обществото ни е достатъчно добре информирано за всички особености за коронавируса, все повече започват да се чуват гласове под формата на критики, че брифингите нанасят повече вреда, отколкото полза.

На брифингите няма да се отговаря на журналистически въпроси. Те могат да бъдат задавани към съответните пресцентрове, това съобщи началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
1
 
1
 
! Отговори
Фалшива новина преди 3 години
Лекарката е починала вследствие на усвожнения от вирусна бронхопневмония. Боледувала е от началото на април. Всичките тестове за коронавирус са били отрицателни. Предполага се, че причината е белодробна емболия.
280
0
 
4
 
! Отговори
Непримирим преди 3 години
Бягайте от тези отделения мили доктори! Махайте се оттам! Никой няма да Ви уважи САМОЖЕРТВА!!!! Никой! Сега само Ви използва правителство!!! Бойко да отива да лекува там!!! Нали от всичко разбира!!!!! Да почиват в мир двете докторки и съболезнования!!!
279
0
 
4
 
! Отговори
Искрен човек преди 3 години
Да бягат и да се махат всички лекари от тези Ковид отделения!! Не си струва да умират за 1000 лева бонус, ЦЕНАТА НА ТЕХНИЯ ЖИВОТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЦЕНИ!!!! ЩЕ ОСТАНЕМ БЕЗ ЛЕКАРИ!!!!! СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ КЪМ СЕМЕЙСТВАТА НА ДВЕТЕ ДОКТОРКИ!!!
278
0
 
4
 
! Отговори
Непримирим преди 3 години
Тъжна черна статистика за България! За 48 часа починаха две лекарки, майки, съпруги! Да почиват в мир и лека дс им е пръстта! Съболезнования към семействата им!!! Те са истински герои! Дори и да не им дадат теьи КЕРЛИВИ 1000 лева, защото животът им и тяхната САМОЖЕРТВА НЯМА ЦЕНА!!! Ей така си заминаха за ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!!!!! Той естественият подбор си знае работата! Чисти болни, дърти и с една дума мършата на всяко общество!!! Ако така умират лекари всеки ден,!! Жалко за нас!!!
277
1
 
8
 
! Отговори
до к.279,280 преди 3 години
Премиерът е тип "нарцис" - не дава никой да има по-висок рейтинг от неговия и при такива случаи действа безогледно. Изчаква удобен момент и кълве като к.об.ра. Сега видя, че след екскурзиите по Цветница и Великден няма увеличаване броя на заразените от КВ, Използва противопоставянето от НОЩ на снемането на няколко ограничения и тегли шута на човека с по-голям рейтинг - проф.Мутафчийски. Метод, трениран при свалянето на Цв.Цв. Само че се превърна в главен герой на дилемата "или - или".
276
0
 
8
 
! Отговори
До 263 преди 3 години
Никой не спори, че на някои хора този вирус се отразява тежко. На много - не. Намерете причините бе? Все има нещо и го кажете. Стига се величахте. Ако бяхте велики щяхте да спасите жената. Писаха и за Руски лекар малко над 40. И него го изпуснали. Нито серум, нито Хлорохина, нито обфишвснето сработили. Лекарската професия е трудна за съвестните хора. Жената е била съвестна. Кой знае дали се е предпазвала, дали се е преуморявала, дали се е хранела. Но това не значи че здравната ни система струва
275
3
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 3 години
...abe marliachi ,vie kak razbrahte ,che lekarkata e umrila ot COVID-19 ?!??
274
2
 
1
 
! Отговори
Завърших Стамфорд преди 3 години
Не че е по-различно от нашенското Симеоново.... Ама все пак друго нещо е да си откърмен с идеята за превъзходство на САЩ. Това ме окриля да приложа наученото.
273
6
 
0
 
! Отговори
Велес преди 3 години
Щаба няма да дава пресконференции щото ..... дъра бъра, дъра бъра....- Е, сега разбрахте ли тактиката на гусин ТИКВУНОВ? -Сега, ще им спра всяка информация, да ги видя какво ще правят! ... И после, като се влоши положението, ще се върна пак на бял кон, като спасител на нацията... Ей, господа управляващи нарциси, вие и щаба сте публични личности, може да ви критикуват, псуват, заплашват, но сегашната ви реакция е бягство от отговорност, на страхливци, и хора, които не знаят как да реагират!
272
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 278Една част от народа продължава да е наведена, но даже не го забелязва. Той си избира управниците. И той дава дребни рушветчета, но недоволства когато се раздават и големи рушвети. Като му казват да остане 3 дена вкъщи, за да не се разнесе заразата повече, оревава орталъка, все едно го карат да е затворен 1 година. Смята че с поведението си на дете на 5 годинки, ще се покаже с вдигната глава и мъж. Ама ако стане напечено се навежда. Работата е кой е по-първи: кокошката или яйцето
271
1
 
26
 
! Отговори
Съболезнования.. преди 3 години
Съболезнования на съпруга и невръстния син на лекарката д-р Иванова, дала живота си в борба с Ковид 19! Това са скъпи жертви на първа линия срещу новия, все още неизследван вирус... Още повече тежи, че се прекъсна млад живот и синът винаги ще си спомня за майка си, отишла си неочаквано и безвъзвратно..
270
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До менПродължавай да си пиеш кафето с бат Бойко ,той е непрекъснато на екран или от джипката ,или до някой булдозер....докато на запад народите си избраха умни хора като в Гърция нап. завършил Станфорд ,стои си на мястото и смята как да докара народа на прехваления Бат Бойко да бърше задниците на тяхните баби и го постига ,защото нашите политици мислят само за себе си и от къде колко милиона да щипнат,затова сме най-бедните за пенсионерите по 5 лв. на година за политиците на 3 месеца по няколко
269
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГенералът бе отлюспен - това се очакваше! Борисов не си дава властта и функциите. Генералът се оля в заповедите си, излезе извън каноните, поставени от Баце. Сега ще се върне към професията си, дето е добър. Ние ще преживеем и без НОЩ. Лично аз не харесвах изявите на щаба, особено онези персони от него, които с професорските си титли говореха на диалект и противоречаха дори на собствените си излияния. Платиха им-стига толкова .А лекарите нямат защита-няма здравеопазване ! Това е !
268
6
 
7
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Генералът се оттегля, защото така му е наредено. А това е така, защото райтингът му започна да се срива! Както знаете, той слугуваше предано на вожда. Един месец обясняваше как маските не са ефективни, след това - колко са необходими. Той слугува предано в замяна на обещаното му президентство. Но рейтингът му започна да пада. И ако не го махнат, щеше да се срине до неизбираемост!
267
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 268По наведен народ от нашия къде го виждаш ? Ако нашите властници бяха на запад там щяха да ги изядат с парцалите и от зандана нямаше да излязат.Четох че преговарящият за строилството на Фолксваген в България е казал на Горанов ти ако беше финансов министър на Германия на вторият ден щеше да си аут...но ние си ги търпим да ни танцуват по главите и да ни повтарят пари няма,но техните заплати скачат на 3 месеца ,плащаме на армия бодигардове ,що скъпи коли изпотрошиха и народа плаща като поп и
266
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 268 А ти какъв си ? Май точно такива като теб са злобните,точно такива като теб себеподобни лапачи са във властта! Кои са добричките вие ли? Аз пък мисля че тази власт,която нареди България на всички срамни места е тъпкана с такива ласкатели и папагали като теб които разчитат да се оядат лично те и да осигорят няколко поколения от собствените си отрочета.Същата злоба я виждам в Борисов ,този геноцид над пенсионерите е просто пословичен и не народа е крив напротив случихте на наведе
265
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 275 Някой да има претенции към професионализма на генерала ? Хората роптаят против слугинажа на властта. Имаше неудобни за властта въпроси на които генерала не отговаряше и се дразнеше точно по същият начин като бат Бойко въпреки че на тези брифинги присъстват само бокоизрани *** ! Извинявай и аз го харесвах отначало генерала ,но те просто започнаха да дразнят всички с тези брифинги през час ....а как пък хората дето си стоят чинно и спазват всичко но са без работа ,без заплати
264
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На генерала му писна ,да го хулят,да се съмняват в професионалните му качества и т.н. се оттегли,за голяма изненада на плювковците,които явно са очаквали по-голямо дебелокожие,като забравят,че той не е политик.Жалко за лекарката,като се има предвид,колко са дефицитни и необходими сега лекарите
263
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До лекаря 272Никъде лекар няма да ти предпише хранителна добавка. Това става при алтернативната медицина. За жалост медицината в Европа, САЩ и т.н все още е с химия и не признава алтернативната, защото нямало достатъчно научни изследвания за ползата й.
262
1
 
11
 
! Отговори
Do 236 Винету преди 3 години
Голям майтап си,а логиката си ,направо кърти мивки.Аз си родих второто дете на 43,при това хормоналната ми възраст беше към 26(. те-нивото на хормони)според мен обяснението се крие в това ,че много спортувам, и гени-разбира се.Моя позната-тръгна по същия път-роди на 42 и това е трето дете,много е доволна,отложи си менопаузата.Не смятам заради очакванията на такива като теб,да сложа очилца,да хвана плетката и край-баба съм вече..Майка ми е на 83 и ходи на танци:),градинарства и си е супер