Автоинструктор пита: Какво ще правим с мамините синчета?

Напрежението от изолацията ще избие на пътя, смята Йонко Иванов
5 май 2020 23:00, Анисия Иванова
50

Коронавирусът ще отмине, но войната по пътищата винаги ще е тук, докато не се вземат необходимите мерки. Нелепата катастрофа, в която загина Милен Цветков, е по вина не само на Кристиан, но и на майка му. Това заяви председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов пред "Денят ON AIR".

"Обществото трябва да си зададе въпроса "с тези мамини синчета какво ще правим?" Трябва да се насади мнението, че родителят е този, който е виновен, а не детето. Защото родителят е този, който е видял, че детето употребява наркотици и алкохол, и въпреки всичко той, на базата на богаташеството, си е дал автомобила или е дал възможността на неговото прекрасно дете да бъде убиец по пътя", подчерта Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Според председателя на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка трябва да влезе в сила обучението през целия живот. Както и министърът на образованието и министърът на транспорта трябва да вземат мерки за предотвратяване на подобни инциденти. По думите му в училищата трябва да се набляга на поведението на пътя на бъдещите шофьори.

"Някой направи ли си труда да види как Кристиан е слязъл от Витоша, с каква скорост е карал по булевард "България", дали е минал през трасето на Южния парк и дали е спрял на светофара на предната улица?", посочи Иванов.

Според него изолацията покрай коронавируса може да е направила шофьорите по-лениви и връщането им на пътя да е рисково, напрежението ще избие на на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забрана пълна за над 90 кончета до 30 годишнина.А за тия *** дето ги взимат,да се взима книжката за 5 години и 1 година затвор.Убиеш ли човек на пътя след употреба на упойващи ***-30 години затвор .*** майка ми знаеш ли коя е,пък баща ми е еди кой си,за такива двойна награда.Никакъв ред няма в тая държава.Е как да има ?То 30 години ни управляват хора ,които само за кокала живеят.Всички тия партии трябва да се разкарат.Една мутра няма осъдена досега.Отговорът го знаем
22
5
 
14
 
! Отговори
HMLF преди 4 години
А аз питам, до кога ще давате така книжки? По-виновни сте и от тях! На какво ги учите, защо няма полигон?
21
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11Трудностите по бай Тошово време създадоха "хора"......Нагаждачи, слушалки, лицемери, клеветници, лъжци, подлизурковци, завистливци и злобари! Ехото на БКП е от онази "прекрасна" епоха!
20
2
 
13
 
! Отговори
НЕ ГИ МИСЛЕТЕ преди 4 години
ОТ ТЯХ НЯМА СПАСЕНИЕ.СВЕСТНОТО ЗАМИНА ,ЗАМИНАВА,ЩЕ ЗАМИНЕМАМИНИ СИНЧЕТА-НАРКОМАНИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИТЕ ДА ГИ СРЕЩАМЕТЕ СА:"НА ВСИКИ КИЛОМЕТЪР"И ТОЗИ ДОГОДИНА ЩЕ Е В ЧУЖБИНАА СЕ ОПИТАЙТЕ ДЕТЕТО ВИ ДА ВЛЕЗНЕ В "НЕМСКАТА ГИМНАЗИЯ"- НО ПАРАЛИЯ НАРКОМАН СЕ ПРИЕМАЗАЩО НЕ ПРОВЕРИ ЖУРНАЛИСТКАТА КЪДЕ Е "ВРАТАТА".-ТЪЗИ ПРЕЗ КОЯТО ВЛИЗАТ СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ БЕЗ ИЗПИТИ НО С ВРЪЗКИМИРИШАТ ВИ КРАКАТЯ ЗА НЕМСКАТА ГИМНАЗИЯ
19
5
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Това са продуктите на великата ви демокрация, децата на тези, които разграбиха държавнитв активи, за сметка на всички вас, докато вие крякахте, че "времето било ваше", какво се оплаквате сега ;) ???
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, някой друг ще отговаря за действията на пълнолетен. Това помете всички принципи на правото. Не че майката е света вода ненапита, но не бива да се прехвърля вината от извършителя към който и да е друг.
17
3
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
Всеки ден чета едни и същи глупости на едни и същи глyпaци.
16
2
 
6
 
! Отговори
do 6 преди 4 години
И аз не бях работила на 22 години, учех тогава и то сериозно.
15
5
 
11
 
! Отговори
хайде стига, преди 4 години
вместо да пита, да си отговори как такива, като "маминото" синче взимат свидетелство за управление на МПС? стига писали глупости, и ако някой отдавна не се е показвал някъде, или сега му се случва...не ни занимавайте с глупости. Отговорът е там, откъдето в случая се задава самият въпрос...
14
3
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Какво ще правим с наркоразпространението,и всички по веригата?Ето този въпрос да си зададе другарят инструктор.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То няма какво да го мислите.В Англия са го измислили скъпа застраховка за младите шофьори.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжците в коментарите веднага си личат. Винаги прехвърлят вината на някой, вместо да се опитат да разберат причините за проблема.
11
3
 
6
 
! Отговори
Ahaha преди 4 години
Тоя да не си мисли,че виртуално е с тая ахахах Голямо дезинфектиране падна .... въшки има ли още инструкторе
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трудностите по бай Тошово време създадоха хора, а сегашната пропаст между бедни и богати създава чудовища, като този звяр, който отне живота на човек по най-безцеремонен начин.На такива зверове, счупените ламарини по таратайките им са по-свидни от всички човешки животи на света.
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава статия. Взех книжка 1991г, на изпита се качваше в колата и катаджия. Късаха ме два пъти с ладичката за глупави грешки, бях обезумял от яд, но така беше - няма мой човек, няма рушвет. 2005 ми трябваше книжка за товарен камион, платих си тогава и изпита на камиона беше точно 3мин. Между другото не бях се качвал на камион преди това. Инструктура ми каза преди изпита, не се коркай всичко е точно платили сме, камиона ЗИЛ се кара като лека кола, ще направиш само един завой за протокола и си ок!
8
2
 
17
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
Мамини? Това момче има и баща. И другите подобни нему също имат...Защо не са татини момчета...Откъде накъде САМО майката да е виновна...Защото баща му си имал друго семейство и него да не го пипаме и занимаваме, така ли? Отвратително.
7
5
 
15
 
! Отговори
един въпрос? преди 4 години
ами нали вие ги подготвяте за активно участие в движението по пътищата? би трябвало да сте поне малко психолози...ако попаднете на такъв - да го спрете..то е и малко вероятно по принцип да се срещнете, защото , вероятно ще ви "прескочат". но няма начин, ако нещата се случват по "каналния" ред, това да ви убегне, на Вас, или Ваш колега...Затова подобни заключения и въпроси са излишни...действие е нужно...стига да не "заговорят" парите...
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак се прави грешката да се счита,че катастрофи се случват защото "мамините синчета" не познавали правилникът.Знаят го много добре просто не се интересуват от последствията защото знаят,че каквото и да направят има кой да им реши проблемите при това много бързо.Оня транспортният бос с аудито който уби някакъв човек със старо пежо помните ли го? Ми тоя от Несебър дето блъснал някакви слепи туристки от Норвегия на пешеходната и слязъл да ги рита?И той невинен.Няма закони за богатите в България.
5
2
 
30
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Не знам дали осъзнаваш, че мама му дава пари за наркотици, мама му купува кола, мама му плаща обучението в Германия, мама му дава по няколко хиляди евро на месец. Изглежда не разбираш каква е причината да е такъв на 22 години. Ако мама не му дава кинти, ще трябва да работи. Той през живота ди не е работил.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много по-просто би било наистина да се прилага закона, но кой богаташ ще си развали сам доброволно рахатлъка?