Големите пандемии са довели до промени в мисленето на хората

Историк: Имаме проблем с лидерството в момента
Обновена: 6 май 2020 22:55 | 6 май 2020 22:55, Веселина Йорданова
33

Eпидемия с невиждана ярост в човешката история" и "въпрос на физическо оцеляване": чухме такива приказки дори от официални лица и експерти.

Консуматорските идеали бяха наложени, всичко трябва да има определена мярка, да има хармония между нас самите, каза за "Денят ON AIR" историкът проф. Пламен Павлов.

Според него всички мерки трябва да се спазват, те са били спазвани още преди векове. 

"Политическият елит не се променя както ни се иска. Големите пандемии от миналото са довели до промени в мисленето на хората. Хората отново получиха импулс да вярват на науката, независимо от хибридната война, която се води на всички фронтове. Трябва да се гледа трезво и да не се изпада в паника", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Според него в момента имаме проблем с лидерството, в някои отношения то куца.

"Не може да искаме идеална картина, каквато в историята не е имало. Ние сме интелигентен народ, но не бива и да се самоупрекваме", посочи историкът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До православен патриотЗнаем, че е историк от Великотърновския университет. Но защо го причисляваш към фа.шистите?
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До лайф из лайфОт кого точно е по-учен този професор?Онези, в сравнение с които той е по-учен, не влизат в новинарските сайтове и нямат навика да четат.Останалите българи са достатъчно учени в сферата на професията, която са избрали.
19
0
 
1
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Нито едно изречение не можах да свържа с реалността на 2020! Човека иска да живее по един начин и ще го постигне с цената на живота си. Така стоят нещата на тази планета.
18
3
 
2
 
! Отговори
хм, преди 3 години
вирус, който се разпространява поради липса на хигиена и достатъчна дистанция удря бялата раса, която е доказано най-дистанцирана и с най-високи хигиенни нива, а не страните от третия свят. Хайде стига глупости. Най-развитите икономики в света са най-пострадали... Който не може да чете между редовете вярва сляпо...Хареса ли ви да сте консуматорско поведение, без права и свободи? Харесват ли ви монополите?
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рога на изобилието свърши!По скромно!Радвайте се на малките неща!
16
1
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Нещо ми убягва за хибридната война. Мога само да кажа че България е по пързалката на дълга без насреща да има някакви активи за бъдещи приходи. Ако тиквениците не обуздаят алчността си нищо добро не ни очаква. Хибридната война е на държавата срещу гражданите май.
15
0
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Кажи нещо за гущерите и за плоската земя. Информацията ти някак си е непълна.
14
2
 
11
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Значи ние да спазваме карантина, да стоим затворени и да носим маски, а Летище София да стои отворено, да бълва доказано заразени и те да се прибират по къщите си с автобус.Къде е логиката и защо да търпим това?
13
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакъв вирус. Има страх от вирус за да стоите вкъщи и да мирувате докато ви сложат чиповете, оффце такива вдигайте се на протести, няма Исус да ви свърши мръсната работа, заспали мързеливци
12
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Някои хора не знаят,че имат шизофрения.Упрекват,че има опити за някакви смешни мерки в Цивилизования Свят.а в същото време хвалят дисциплината в казармен Китай!
11
4
 
7
 
! Отговори
Ядосан преди 3 години
Като сегашната пандемия не е имало преди, сега е много по-лоша и опасна, не заради вируса това е нормално явление, а заради зомбиранотп население последните 10 г. Резултата се вижда явно е очакван.... да видим какво следва.
10
6
 
10
 
! Отговори
Много си прав преди 3 години
Когато ни налази СДС-Чумата,мисленето ни до такава степен се промени,че за 30г. се опростачи цялата ни нация.Сега берем с пълни шепи реколтата от това.Анатема на Сашо Нереза и на СулЮ Пасито!
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи да чакаме да измре половин България за да се надяваме че Убиеца Бойко Борисов ще сдобие акъл и ще си промени мисленето?
8
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз гледам трезво и не виждам вирус. Явно само някои пияници го виждат.
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора това не е обикновена настинка, а вирус, който да пази Господ да не те захапе.Много зависи от имунната система, но когато се появи по тежка симптоматика, получаваш трайни увреждания на белия дроб и не можеш да се оправиш с месеци(това ако имаш късмет).Имам инфо от болница какво се случва на млади и стари хора.Затова трябва да се пазим сами.За икономиката не коментирам, съгласен съм и трябва да се рестартира твърдо, а не днеска отпускам утре затварям.Съзнание на хората трябва да работи.
6
7
 
4
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Павката Павлов си мяза на фашунга !!! Всички тези са му едни такива фашунгерски !!! Иначе като историк си е на добро ниво !!!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да! Поумнели са!Но ние нямя!
4
8
 
13
 
! Отговори
лайф из лайф преди 3 години
българинът не вярва на по-учени от него.смята ги за плямпала или конспиратори.този манталитет ще ни довърши.никога няма да видим способни хора начело на държавата...
3
14
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Как въобще една обикновена настинка се превърна в пандемия.. това е въпросът!Истината е, че тоя свят се управлява от едни много болни хора, за които тоталния контрол е над всичко, това не е толкова лошо, но ако не бяха тежки пси ХО па ти..
2
7
 
10
 
! Отговори
noname преди 3 години
Историците пак се изказаха. За което се плаща, както винаги. Историята не е писана от дървени професори и разни научни величия. А от най-обикновените учители...

Спонсорирани публикации