Дерматолог съветва да си мием ръцете 20 секунди, след това - крем

Препоръчвам да не се използват ръкавици, заяви д-р Самер Шокър
10

Редовното миене на ръцете е изключително важно в борбата срещу коронавируса. Но се оказва, че по този начин се нарушава липидния слой и това води до сухота на кожата.

"Ежедневно в това положение, в което трябва да си мием ръцете често, което е изключително важно, но това води до сухота, зачервяване и дерматологични проблеми алергии, за които трябва да се предприемат мерки. Много е важно, когато си мием ръцете, да използваме кремове, които са подходящи, малко по-мазни, които могат да възстановят липидния слой на ръцете. Също така е много важно да има слънцезащита в този крем, тъй като сега преминаваме към летния сезон", каза дерматологът д-р Самер Шокър в ефира на "България сутрин".

Той посочи, че има много сапуни, които се рекламират като антибактериални, но фактите показват, че няма никакъв смисъл от тях.

"Нормален, обикновен сапун е достатъчен, но и поне 20 секунди да си мием ръцете. Сега е моментът, в който трябва да се грижим за кожата, тъй като мерките се разхлабват и трябва да я подготвим за околната среда. Това трябва да се направи с добра хигиенична грижа и нови навици, които през последните 2 месеца сме успели да въведем в нашето ежедневие- хидратиращи кремове, ексфолианти, различни серуми, които са с антиоксиданти", допълни дерматологът пред Bulgaria ON AIR.

Той каза още, че носенето на ръкавици може да доведе до гъбични инфекции.

"Силно препоръчвам да не се използват ръкавици. Относно маските - те са важни в моменти, когато има повече хора, там идва проблемът с фрикцията, която се получава на кожата, което води до алергична реакция", коментира д-р Шокър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
мъж преди 3 години
Абе "докторке"! Дали ще си го пипам или правя нещо друго.Се мия еднакво! Що за глупости? Олигофренясахте покрай тази "коронка" " Хипохондрици"! Ама вие Не сте виновни! Тези които ви се връзват.В тях е вината! Пиараджии!-:)
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комшиката..отдавна го знае това...Колко крем...доби.., намаза..и изгълта по време на карантината..Дадох приноса си...в името на здравето..
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само с вода
6
1
 
2
 
! Отговори
Директния преди 3 години
Аман от простотия в тая мила родина
5
1
 
1
 
! Отговори
Дерматолог преди 3 години
Този е дерматолог, колкото съм космонаФт.Миене на ръце през 20 секунди - да си къса дипломата.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре не пишете нищо отколкото глупави статии. Тъкмо по лесно ще се виждат важните
3
2
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Точно така! Ама не 20 секунди, по-добре 2 минути! Поне 23 пъти на ден. След измиване мажете последователно - слой крем за ръце, слой крем против бръчки, слой слънцезащитен фактор 50, слой вазелин, слой мляко за тяло, слой кокосово мляко, слой свинска мас, слой прясно изтискан сок от череши. После топите във вино мерло поне 3 годишно и ракия сливова, поне 10 годишна. Завъртате се три пъти, казвате "Абра-кадабра" и всичко е точно. После бавно тръгвате към лудницата.
2
1
 
1
 
! Отговори
КО?каза преди 3 години
лазери ,летчщи чинии и сребърна вода може ли да се използват във во!ната с невидимия враг КОБИТО ДИВТНАЙСИИ ?
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... а зад*ика колко секунди да мия и какъв крем да му слагам ... след употреба във всички аспекти