Българите с най-ниска степен на паника към коронавируса

Притесняваме се повече от икономическите последици от пандемията
12 май 2020 10:31, Ния Христова
38
Българите с най-ниска степен на паника към коронавируса
Снимка: БГНЕС
Българите попадат сред нациите с най-ниска степен на паническо притеснение от COVID-19. Повечето хора в страната се надяват, че цялата ситуация около коронавируса ще трае общо 3-4 месеца. Българите повече се притесняват от икономическите последици. Така Марчела Абрашева, социолог, обобщи резултатите от проучване на Kantar TNS пред БНР. 
 
Марчела Абрашева е регионален директор на световната социологическа група, която от края на март на всеки две седмици, провежда мониторинг в над 50 страни по стандартни въпроси и се опитва да хване настроенията на хората по няколко теми.
 
Според нея колкото повече хората виждат знаци, че се възстановява нормалността, толкова повече се засилва и усещането, че всичко това ще е кратко и поражда желание за бързо възстановяване.
 
Марчела Абрашева допълни: "Икономиката – това сме всички ние. Как да се научим да живеем в този нов етап е единият от факторите, наред с помощите и мерките, които ще задвижат икономиката... Въпрос не само на взаимодействие на държава и бизнес, но и на всички нас". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стресират ни, защото стресът срива имунната система, а короната убива само тия с компроментирана имунна система, или с други думи системата ни убива.
30
0
 
7
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Какви паники, какви страхове ?? Все повече българи разбират, че епидемия няма, и вирусчето не причинява смърт.
29
0
 
8
 
! Отговори
"Човешкият дух преди 3 години
е по-силен от всичко онова,което може да го сполети"!Ако си направен от цимент ставаш твърд,като бетон!Ако си направен от глина,ставаш тухла!Ако си направен от кал,ставаш кирпич!И от този материал зависи доколко ще успееш да издържиш,устоиш и превъзмогнеш поредното изпитание на съдбата,без значение какво е то!?!Мой стар роднина,преди години погреба съпруга,двете си дъщери,двамата си зетьове,и почина на 96 години-як,жилав корен, до последно не се предаде духовно, психически или физически!!!
28
4
 
4
 
! Отговори
Вирус не ни лови преди 3 години
и не ни плаши, оти сме си дебелокожи и дебелоглави шопе, торлаци, главанаци и прочее етнографски групи.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова ли ни облъчвахте 24 часа по всички телевизии, все едно смъртноста от короновируса е 25%, а не по малко от жертвите по пътищата.
26
9
 
3
 
! Отговори
Психолог преди 3 години
ВГЗ, всичко е вярно, с точност до 180 градуса. Отричащите коронавируса са в положението на хора, които внезапно са загубили близък човек. Първата фаза е неприемане. Това не може да е вярно, това не се отнася до мене, моя град, моята страна, нещо са сбъркали. Втората фаза е отричането, няма такова нещо, коронавирусът е конспирация на масони, гущери, евреи, нашественици от други галактики. Третата фаза е гневът - да им такова таковата, сега трябва да си стоя вкъщи, вместо да...
25
0
 
5
 
! Отговори
Незнаещ преди 3 години
Като налази вируса ще умра веднъж , а не всеки ден по няколко пъти.
24
1
 
1
 
! Отговори
ВГЗ преди 3 години
...а, да. Замалко да забравя...Слагат и много минусчета.Но това не променя истината.
23
2
 
2
 
! Отговори
ВГЗ преди 3 години
Точно обратното на заглавието е. Страхът и паниката парализират мозъка и го лишават от способността да мисли трезво. В такова състояние започва отричане и отхвърляне на действителността. Тези които са в това състояние са безпомощни и уязвими и приемат измисленото за реално, за да се почувстват защитени.
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борбата с пандемията е и борба със страхливите, двоумящите се, съмняващите се, слабоумните, прекалено самоуверените, откровените лъжци, мошениците, и всички плиткоумници отричащи вирусът, който досега в световен мащаб изби грубо 3 милиона.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само слабоумните се пречупват от извънредните мерки, защото са психически и емоционално неуравновесени.Започват да говорят очевидни измислици, живеят в измислен от тях свят и вярват на всичко, освен на очевидната истина, че има вирус и че е много заразен и опасен.Такива екземпляри трябва да бъдат изолирани от обществото като крайно опасни и съдени за разпространение на лъжи.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярата в коронавируса е тест за интелигентност.
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Борисов ни преведе през опасността на пандемията със силата на Божията десница! Ще ни преведе и през икономическата криза със същата лекота!
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук чета тюрлюгювеч от лъжи и неграмотност на мастити експерти, които са врели и кипели във вирусологията, политиката и всичко останало и имат по над 20 години опит с новия вирус.Погледнете какво сте написали, плиткoyмници и престанете с вашите идиотизми, че няма вирус.Трагедия. Това сте вие.
17
4
 
3
 
! Отговори
Б@Й Хай преди 3 години
Няма нищо чудно!........вярва, че баце ще го оправи и затова не се бои!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън-дрън че пляс ...
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** отдавна се е циганизирал, него нищо не го хваща, а после бие лекарите...
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауБългарите са преживели Чернобил и заради това няма как един вирус да ги уплаши.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина от вируси не се страхува. Вирусите се страхуват от българина.
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начинът, по който беше поднесена информацията от управляващата клика, от щаба, от медиите и дори от много потребители в Интернет, доведе до притъпяване на възприятията на хората. Мнозина по един или друг начин разбраха, че животът не може да спре току-така и се отдадоха на ежедневни битовизми, а те обикновено лекуват паниката и стреса по-добре от всичко друго.

Спонсорирани публикации