38 нови случая на коронавирус у нас за изминалото денонощие, общо са 2138

Трима са починали за денонощието, общият брой на тестванията е 63 319
Обновена: 15 май 2020 11:58 | 15 май 2020 08:09, Анисия Иванова
118
38 нови случая на коронавирус у нас за изминалото денонощие, общо са 2138
Снимка: БГНЕС

38 нови случая на коронавирус са установени у нас за изминалото денонощие. Общият брой на потвърдените става 2138, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. От новите 38 заразени 12 са в болница.

Разпределението на новите случаи е следното - област София - 7 („Света Анна“ – 2-ма, „Пирогов“ – 1, Университетска болница „Царица Йоанна“ – 1 и амбулаторни - 3), Благоевград - 10, Ямбол - 6, Разград - 5, Видин - 2, Кюстендил - 2, в областите Велико Търново, Перник, Плевен, Русе, Сливен и Смолян - по 1.

При деца до 18 години е установен един случай на 5-годишно дете в област Кюстендил. Доц. Димов посочи, че има двама новозаразени медици. Те са в София и Разград.

Десетте случая в Благоевград са от обособено огнище, което вече е локализирано и са предприети съответните мерки от РЗИ.

Изследвани са 1608 проби за изминалите 24 часа, общият брой на тестванията е 63 319 или 9045 отнесено към един милион от населението, разясни Димов.

Излекувани са 24 души за денонощието, като общият брой е 545. От новоизлекуваните - 23 са в София и в Бургас един.

Има и 3 нови смъртни случая. Мъж на 69 години в МБАЛ - Видин, той е бил с придружаваща бъбречна недостатъчност и артериална хипертония.

Мъж на 56 години в МБАЛ - Велико Търново с диабет. Третият смъртен случай е на 69 години от МБАЛ - Гоце Делчев. Той също е бил с диабет, хронично бъбречна недостатъчност, както и усложнение след прекаран миокарден инфаркт.

Към момента средната възраст на починалите е 66,8 години.

321 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 49 от тях са в интензивни структури.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 230 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
13
 
! Отговори
Алтернативата преди 3 години
Мутафчийски:"Очаквам много хора да измрат! Яко да измрат!"Изказ на сатрап! Ето скандалния "брифинг" от вчера вечерта https://youtu.be/oTYxLbz9qwQ
79
5
 
19
 
! Отговори
СМРАД преди 3 години
Леле колко са жалки троловете на ГЕРБ, новата опорка е че интервюто на Бенатова е монтаж. Това интервю е 1:1. Но репортажът на Нова против Възраждане беше изрязан манипулативно.Хората не гледат вече Анал1, Нова и БТВ. Останаха само On Air, Evrocom i TV1 които показват различни гледни точки. С Милен се опитаха да убият Алтернативата, но не им се получи.
78
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А муфтафчийски ни заплаши с трупове , с много трупове. Пълен психопат. В Италия 96% от починалите не са починали от ковид . Както и трите наши жертви днес. Лека им пръст на хората, но дали ковид беше причината наистина. Муфтафчийски ни уплаши с 60 починали лекари в Испания, при 30000 заразени. Еми това прави 0.2% смъртност, лекарите са също хора. Но това не е пандемия, просто един гаден грип.
77
5
 
3
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 3 години
Агнешкото, ракията и зелената салата излизат
76
4
 
9
 
! Отговори
Абееее преди 3 години
Тоя цирк с COVID-19 ще изяде на някой кухата тиква ама ще видим.Кьорав карти не играе....А световната революция се отлага за неопределено време,или по точно до изборите в САЩ и вкарване на кyманяги-демократи по затворите.
75
3
 
19
 
! Отговори
Просто женско щастие преди 3 години
Някои жени се влюбиха в карантинните мерки. Постоянно повтарят на мъжете си - "Няма да ходиш по кръчми и няма да пипаш чужди жени, защото са заразни!". Друго си е да имаш мъж 100% за собствена употреба и да не го делиш си с приятелите и "приятелките" му. Как да не харесват Генерала!? Скоро ще си го татуират под пъпа, с надпис - "Гологлавия да влезе!"Хубаво, ама какво да правят тези които не са се уредили с домашен затворник и са на сухо!?
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 83 си наивен и не си прочел нищо друго освен уж официалното, а такива сте най вредни, нещо като безработни калинки
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редакцията да махне и да отстрани гадния *** златена, стига лъжи безбожници, въпросните лъжци ще бъдат наказани както убийците и крадците, особено кражбата от бедни и възрастни хора и посегателствата над тях.
72
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София 7 нови случая и 23 нови излекувани, това звучи добре. Някои знаят само да плюят, но според мен властите се справят добре на този етап, ако ги сравним с други богати държави, като Белгия или Швеция например. Иначе времето ще покаже, най-лесно се печелят приключили битки.
71
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората излязоха на вън и шанса да се заразят е минимален.
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От сезонен чревен вирус регистрираните за последното денонощие са 31100 от които 2001 са се одрискали яко. 1024 са в болница останалите са на домашно лечение.Лабораториите продължават да работят.
69
2
 
16
 
! Отговори
Мразим Фактите преди 3 години
Стабилно двукратно намаление на % заразени при изследваните през последната седмица. Формалната бройка няма значение, има значение, че при растящ брой изследвани, броят на откритите нови заразени намалява. Факт!!!Айде сега слагайте минуси на фактите!
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До zlatena ти си просто един *** а ако домакините ти слагат плюсове това е жалко
67
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До фурмата защото дори да има вирус няма такава болест и над 70% от хората дори не развиват антитела. Жертва сме на една грандиозна измама. Лекарите трябва да си признаят това и ще им бъде простено.Тестовете нищо конкретно не могат да установят.
66
9
 
8
 
! Отговори
zlatena преди 3 години
Най голямата опасност в България са убийците алчните бизнесмени и неуките много отворени роми всички те са ненормални неадекватни хора без мозък в главите си които се интересуват само от собствения си бизнес за другите Българи които умират от коварната болест коронавирус без съпътстващи заболявания въобще не им пука заради такива хора с това мислене България никога няма да се оправи като държава
65
14
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА : преди 3 години
Епидемия няма. Всичко е измама.
64
10
 
3
 
! Отговори
zlatena преди 3 години
Най голямата опасност в България са убийците алчните бизнесмени и неуките много отворени роми всички те са ненормални неадекватни и без мозък в главите си които се интересуват само от собствения си бизнес за другите Българи които умират от коварната болест коронавирус без съпътстващи заболявания въобще не им пука заради такива хора с това мислене България никога няма да се оправи като държава
63
4
 
9
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Видеото е една лъжа и скоро ще заловят този който го е монтирал.Ако имате плеър със забавен кадър пуснете и ще видите, че казва нещо много много различно!
62
4
 
14
 
! Отговори
фурмата преди 3 години
Всеки ден по всички медии говорят за напредъка в различни страни,как се нормализира обстановката,как е под контрол всичко.Този щаб от професионалисти в областтана имунологията и епидемиологията за два месеца защо не взеха па да анализират опита на някоя от тях?Как страни с много по-малко население и по-слаби икономики(според управляващите са по-слаби) хем правят повече тестове,хем имат по-малко заразени медици,хем вече се нормализират?Това бих искал да попитам?Риторично разбира се, ясно е ама...
61
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Мутафчийски е срам за лекарската гилдия! Веднага подавай оставка мръснико, ти си напълно неадекватен и ненормален. Ти си огромна опасност за българите