След време ще оценим до колко е работеща мярката 60/40

Суап линията между БНБ и ЕЦБ означава сигурност, смята Левон Хампарцумян
Обновена: 16 май 2020 20:56 | 16 май 2020 20:52, Красимир Ангелов
11

След време ще можем да оценим до колко работеща е мярката 60/40. Това мнение изрази банкерът Левон Хампарцумян в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Факт е, че една част от бизнеса се е възползва от нея, за други тя е неприложима. Няма как една мярка да бъде универсална за всеки бизнес", категоричен бе той.

По думите му същото важи и за 9% ДДС за туризма. "След време ще видим какъв ще е ефекта от намалената ставка. Винаги има вратички за злоупотреби, но не бива да мислим в тази посока. Трябва да се подпомага на бизнесът, който е работещ, който може да оцелее", заяви още Хампарцумян.

Според него икономическата криза ще доведе до преструктуриране на бизнеси
, а от това, колко дълго ще продължи, ще измерваме щетите.

Суап линията между БНБ и ЕЦБ означава сигурност и презастраховане. Хубаво е колкото се може по-скоро да влезнем в чакалнята на еврозоната, допълни още банкерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Хемосеран Хемопърдян преди 3 години
Това неполезно изкопаемо какви финансови съвети може да дава , когато на него паричките му ги дадаоха наготово , в куфарче !? Той и другите назначени бизнесмени знаят само да папкат и да слушкат ,ама нали сме "услужливи" медии - трябва да им се даде глас . За него , Пеевски и др.подобни трябва да се дава трибуна непрекъснато , та белким станат хубави !
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На дъщеря ми и приятеля и в Белгия им дават по 1600 евро на човек на месец, подпомагане. Намаляли им клиентите и държавата се намесва. Иначе бизнесът им не е нормативно затворен. Викам ги да дойдат в Тикволандия и да се възползват от щедрите мерки на Бойко - не искат.Глупави деца...
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платен тиквен репортаж!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този май се предполага, че е "ксперт"?
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При условие, че около 2℅ от фирмите я ползват, колко да е работеща мярката 60/40?! Дори не са 20℅. Само 2℅.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са н7какви мерки.Да се поинтересуват какво правят другите развити страни за бизнеса и тогава да ми се хвалят с тяхното 60.40.Отново големите приказки само..от шайката мутри.
3
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
Ще се разбере по- късно доколко е работеща. Сега запазват работните места, а след месец може да принудят (методи за това много) работниците да напускат по собствено желание или по взаимно съгласие, защото нямат право да ги съкращават.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 2 дена някакъв друг експерт каза, че в резултат на суапа България е загубила 250 милиона, защото суап се ползвал при несигурна ситуация и давало лош сигнал на пазарите.
1
1
 
14
 
! Отговори
селтак преди 3 години
Банки ,бизнес , боко , най-мразените думи !