"Преоткрий България" – да почиваме у нас и да ядем хубава българска храна

Платформата ще предлага най-добрите оферти в туризма
287
"Преоткрий България" – да почиваме у нас и да ядем хубава българска храна
Снимка: БГНЕС

Платформата за резервации в туризма "Преоткрий България" ще предлага най-добрата възможна оферта, увериха инициаторите на идеята и министри на брифинг в МС.

Предвижда се тя да стартира в началото на юни и да подпомага малкия и среден бизнес у нас, зает в сектора - хотелиери и ресторантьори.

Гарантираме, че нашите партньори ще дадат най-качествения и безопасен туристически продукт, каза на брифинг в МС Филип Анастасиу, директор "Човешки ресурси" на верига хипермаркети.

Инициаторите на платформата искат да върнат в ресторантите и хотелите българските храни с още по-добро качество на услугата. Менютата ще се разработват от Българската асоциация на професионалните готвачи.

Икономическият министър Емил Караниколов посочи, че тази година в условията на пандемията ще се разчита най-вече на вътрешен туризъм. Той съобщи, че целта на държавата е да няма междуфирмена задлъжнялост, което може да се гарантира през застрахователна полица.

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че платформата е начин държавата и бизнесът да обединят усилията си за подпомагане на българския туризъм. До момента има предложения на 15 плажа концесионерите да предлагат безплатни чадъри и шезлонги, съобщи министърът.

Ангелкова каза, че ако искаме българския турист да се върне у нас, не трябва да "хитруваме на дребно" с цените на плажните принадлежности.

Земеделският министър Десислава Танева каза, че се надява да видим в платформата най-добрите хотели, които да предлагат традиционно българско меню. Поемаме ангажимента за контрол чрез БАБХ, каза още Танева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На почивка в БГ, мммне мерси. Отдавна Гърците знаят как се прави туризъм лятото на море, кеф ти хотели, къмпинги, лукс местенца, а нашите могат жално да гледат как точно след 2 седмици никой няма да им иде на бетонираните плажове ...
3
1
 
76
 
! Отговори
Хе-Хе преди 3 години
Хубавата храна е НА СЕЛО, ВКЪЩИ, НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ, НО НЕ И НА МОРЕТО!!! :)))
2
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това днеска ви е 3-4та статия за черноморието - дебелия освен на Левски май и на други маймуни е плащал тия дни ? Прозрачни сте мамка му.....
1
3
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да преоткрием фекалиите във Варненското езеро...не, мерси. Аман от поръчкови статии.Почивка на българското черноморие - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!!! Или планина или Гърция. На море в България - НЕ!!!