Детските градини и яслите започват да отварят от днес

Разрешават се и колективните спортни занимания на закрито
22 май 2020 08:20, Елка Василева
22
Детските градини и яслите започват да отварят от днес
Снимка: архив, БГНЕС

От днес детските градини и яслите в страната поетапно възстановяват дейността си. В периода от 22 май до 1 юни общините сами вземат решение кога точно да отворят градините при спазване на противоепидемични мерки.

Сред тях са повече занимания навън и недопускане на родители в помещенията, припомня Bulgaria ON AIR.

Родителите трябва да попълнят декларация за съгласие и споделена отговорност, с което да декларират, че са запознати с всички мерки, които се предприемат в детската градина.

Температурата на децата ще бъде мерена всяка сутрин. Общинските детски градини в София, Пловдив и Бургас ще отворят на 26 май.

Още по темата

От образователното министерство призоваха, ако родителите имат възможност, да оставят децата си вкъщи.

Разрешават се и колективните спортни занимания на закрито. Според заповедта на здравния министър те трябва да са без състезателен характер и без публика. А от 26 май се разрешават и индивидуалните и колективните спортни занимания за деца до 18-годишна възраст на закрито и на открито.

Те също не трябва да имат състезателен характер и ще са без публика. Разрешени са и индивидуалните спортни занимания на закрито и на открито.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накойто не му харесва с 30 деца си търси друга работа , не е като да няма избор .
19
5
 
9
 
! Отговори
е голЕма далавера преди 3 години
учителите си изкараха т.нар. отпуска под карантина и сега до другото лято ще бачкат. Къде е далаверата и кво му е толкова хубавото на това? Вие имате ли представа как се работи с групи от по 30 деца??? Нямате. Тогава - не коментирайте.
18
3
 
8
 
! Отговори
престанете! преди 3 години
Престанете да спекулирате с учителите! Факт е, че са изложени на риск и то голям. Факт е, че правителството измъдри едни недомислени мерки. Факт е, че тези хора си нямат представа от работа в такава среда - както и много от коментиращите тук. Мнение може да взима само човек, с опит и то горчив от такава среда. На останалите плямпалници ще кажа едно - ходете поработете само седмица с деца, ще ви питам после как е.
17
1
 
2
 
! Отговори
Буквар4е преди 3 години
До ай сиПодарявам ти едно
16
3
 
0
 
! Отговори
ай си преди 3 години
До хахахаТой тоз ковито като инспектор дебне какво да затвори.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На детска градина деца чиито майки са на работа- безработните да си гледат децата.
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрахме защо градините отварят,а училищата НЕ!!!до кога ще се плаща на учителите без да работят,нямат съкратени и уволнени или намаление на заплати
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хахаха браво на тогоз вируса дето затваря ясли и други такива, толкоз добре си бяха два месеца и половина до сега им развалят рахата
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 8 Повярвал си на всичко, което си чул по медиите, на такива хора като тебе се крепи света.
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те отвориха молове и басейни, вие за детски градини ревете...
10
2
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Същевремнно - коронавирус затвори детска ясла в Кнежа....
9
2
 
10
 
! Отговори
до Анонимен 8 преди 3 години
Нищо вече няма да бъде както преди. Никога.
8
2
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
И си прав, и не толкоз. Медиците работят, но това е естеството на работата им, нямат друг избор. И се заразиха повечето. Защо е необходимо, където има избор, да не бъде осъществен? Защо е необходимо да се излагат на допълнителен риск толкова много хора? Нали целта уж беше да ограничаваме...
7
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е всичко да стане както преди , другите си работеха въпреки короната , пикът отмина от какво ви е страх толкова ? Медицинските работници как ходят на работа , те нямаха отпуск вкъщи понеже работят с рискови групи . Не се оплаквайте , че трябва да работите , ако ви е страх , стоите вкъщи .
6
1
 
15
 
! Отговори
прибързано преди 3 години
Правителството взе прибързано и необмислено решение. Доказа, че не мисли за една съществена част от работещите - учителите. Точка.
5
5
 
14
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
Каква е разликата между детските учители и учителите в училищата? Никаква. С един и същи ценз са. Учителите в училищата обаче винаги са били привилегировани. Детските учители, към които обаче изискванията са същите, са на задна линия - никой не обръща внимание и не решава съществени въпроси. Така и не стана ясно защо учениците не може да се събират, а малките деца -може?
4
0
 
14
 
! Отговори
петиции преди 3 години
Има две (поне толкова съм видяла) петиции, подписани от хиляди учители, на които никой не обръща внимание. Изчела съм ги - прави са хората!
3
1
 
18
 
! Отговори
възмутена преди 3 години
Тези министри що не помислиха за детските градини, в които се работи със смесен етност и 80% са мургавички. Каква хигиена, каква родителска отговорност, какви 5 лв.... Публична тайна е, че най-големите огнища са в махалите. КОЙ ще носи отговорността за последствията?
2
1
 
13
 
! Отговори
джави преди 3 години
Зор за детска градина-стига сте ги харизвали-родители в кавички
1
1
 
16
 
! Отговори
глупост преди 3 години
най-големите глупост, която можеха да направят. С тези смешни мерки ще се берат плодовете след месец.