Кога ще дойдат първите руски туристи у нас и ще има ли?

Около 300 хил. руснаци имат собственост в България
191
Кога ще дойдат първите руски туристи у нас и ще има ли?
Снимка: БГНЕС

Туроператорите у нас, които работят с руския пазар, са в очакване на информация кога ще започнат първите пътувания към България.

Дали ще има руски туристи остава неясно, след като руският премиер Михаил Мишустин посъветва сънародниците си да се въздържат от пътувания в чужбина през това лято.

Още по темата
Около 300 хиляди руснаци имат собственост у нас и независимо че не са клиенти в хотелите, оставят доста средства в икономиката като ползватели на различни услуги.

Галин Георгиев, управител на един от големите туроператори, които водят руски туристи у нас, заяви, че няма хоризонт за отваряне на руските граници и е трудно да се прогнозира кога ще дойдат туристите от Русия.

"Трябва да изчакаме юни, за да видим индикации дали до края на лятото ще отворят границите… Първи ще бъдат собствениците на жилища у нас“, смята той, цитиран от БНР.

По отношение на руския пазар разговори се водят на ниво министри и на ниво туроператори, посочи в парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм ресорният министър Николина Ангелкова.
"Руският пазар е изключително важен за нас, там сме в непрекъсната координация. Зависи от решението им кога ще отворят границите си. В момента е ключова част от нашата работа - организиран туризъм", каза Ангелкова.

Тя посочи, че обстановката в момента е сложна и динамична.

Майа Ломидзе, изпълнителен директор на Асоциацията на туроператорите в Русия казва, че засега не се променя нищо за руските туроператори.

"Нямаме преки авиовръзки. Много страни все още не са се отворили. Засега и Русия не обявява кога ще отвори границите си. Изявлението на министър-председателя създава усещането, че вероятно няма да бъдат възстановени скоро преките транспортни връзки с чужбина", изтъкна тя.

По данни на асоциацията няколко десетки хиляди руснаци имат резервации за летни почивки в България. Тези хора чакат да се реши какво ще стане с техните пътувания. Или трябва да им бъдат върнати парите, или ще могат да пътуват по-късно. Кога точно - тази година или може би следващата, това е големият въпрос в момента. Засега няма ясен отговор нито за туристите, нито за туристическата индустрия, коментира Ломидзе.

Тя посочи, че страната ни си остава сред 10-те най-посещавани, но изтъкна, че у нас е скъпо, заради това, че еврото в Русия е скъпо. На места пък цената не отговаряла на качеството на обслужване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
8
 
! Отговори
до 61 преди 3 години
До АнонименДобре ама да знаеш че *** е голям любителите на дивото. Цяла вечер бръмчи от палатка на палатка и сутринта ходи да тропа в храсталака! Време е да вземеш мерки!!!
68
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
идвайте с паричките братушки...чакаме ви
67
14
 
15
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Русия е на трето място по брой заразени и от месец всеки ден се прибавят над 8000 нови случая. Може да минем и без тях, а русофилите щом толкова ги искат да ги поканят у тях, в къщи.
66
2
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
защо лицемерните *** хвалят морето и приканват другите да ходят там, а те самите се скатават?
65
11
 
3
 
! Отговори
Зарков преди 3 години
Какво се тревожите? БСП ще раздаде по 1-2 ваучера за почивка в хотелите на милионерите - социалисти и е уреден въпроса! Даже с тази членска маса ще откарат до м. Октомври.
64
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де,как от космоса се вижда,че гювеча е във варненския залив и отива бавно към Босфора?Значи ще забърше цялото ни крайбрежие с ароматерапия.Ей т'ва СПА чакахме.
63
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато България беше със СССР строеше сама спътници и ги изпращаше в Космоса.Днес при западното "партньорство", ЕС и НАТО България изпраща само безплатно злато, суровини и евтини слуги и черноработници за западните парнтьори.
62
7
 
10
 
! Отговори
Русский преди 3 години
До Калеко АлекоРуският език в Крим е официален от 1783г. Съвет към вас, водете здравословен начин на живот, тогава ще спрете да си представяте много.
61
5
 
9
 
! Отговори
тонката преди 3 години
разбирам, че тиквената наглост е безкрайна - вече и на фекала ще кажат кокиче, само да е чист цар Тиква :))))))
60
7
 
4
 
! Отговори
ист преди 3 години
300 хиляди руснаци и 300 хиляди турци имат собственост на морето. Българите ще са на плаж в маслиновите гори на Гърция и Испания.
59
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фекалиите са в главите на екоталибаните,които между другото затова вият защото не могат да се..рат където им падне,така по природному,нали виждаме какво оставят по плажовете любителите на дивото,точно те пи..т и се.ат в морето и по плажа!Пас,,мина а и злобни гол..таци!
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да да, то езерото се излива директно в Пасифика :)))))) Добър опит, Портних :)))))
57
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво му е на морето покрай Варна психар,особено на Златните е прозрачно де.биле!Разлика между езеро и море правите ли??Болни нихилистични мозъци..
56
5
 
16
 
! Отговори
гербедян преди 3 години
Не разбирам защо защитниците на фекална България не са на плажа в момента, подкрепяйки с дела европейската ориентация на страната??
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а на който му допада - марш във Варна да се гмури с пацулки :))))))))))))
54
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...А ПЪК СЕГА КОГАТО НЕ СМЕ СЪС ссср ИМАМЕ НЕ САМО ТЕЧАЩА ВОДА А И ПО НЯКОЛКО ЦВЕТНИ ТЕЛЕВИЗОРА,ОСВЕН ТОВА НЕ ЧАКАМЕ ПО 20 ГОДИНИ ЗА МАСВИЧ,А И НЯМА КАРТЕЧНИЦИ ПО ГРАНИЦИТЕ ЗА ИЗЛИЗАЩИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ КОИТО ДА ПАЗЯТ КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ ДА НЕ НАПУСКАМЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ РАЙ!На който не му допада айде МАРШ в северна Нигерия,Беларус,Венецуела,Куба и най-вече Северна Корея а може и Китай!Самите комунисти наричаха държавите под съветски ботуш,СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛА-ГЕ-Р!Само концентрационен липсваше.
53
8
 
9
 
! Отговори
тонката преди 3 години
Зозка, само приказки брат, докато не се натопиш в кафевия планктон си пълен въздухар. Напред, евроатланте! :)))))))
52
15
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен .....При СССР Бълария беше сред 30те най-развити икономически страни в света......Хахахахахааааа, даже най-развитата беше. Нямаше от къде едни платненки да си купиш, да не говорим маратонки. Опашка за всичко и слух "пуснали са едикакво си в магазина" За 4 гуми "Видинки" се правеха чудеса :)))))))))))))))))))))))))))))))) Ай сиктир!!!
51
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато България беше със СССР имаше течаща вода в домовете.
50
9
 
19
 
! Отговори
Българин хотелиер преди 3 години
Не ни трябват бедни руснаци които си стискат копейките, ще ни дойдат богати американски туристи от Калифорния и Флорида, и богати немски туристи от Норд Райн Вестфалиен и Шлийзвих Холщайн, руснаците да ходят където искат, тук не ни трябват руснаци, България е член на ЕС и НАТО.