КЕВР: Парното ще поевтинее средно с 14% в сравнение с преди година!

Шефът на комисията заяви, че хората трябва да бъдат спокойни
Обновена: 4 юни 2020 13:47 | 4 юни 2020 13:47, Веселина Йорданова
63
КЕВР: Парното ще поевтинее средно с 14% в сравнение с преди година!
Снимка: БГНЕС

Шефът на КЕВР Иван Иванов заяви, че цената на парното и топлата вода ще намалее средно с 14% от 1 юли в сравнение с 1 юли 2019 г.  За София намалението ще е с 15%.

Още по темата
"Хората трябва да бъдат спокойни", подчерта той и допълни, че паниката била предизвикана от "изкривена информация".

Беше направено внушение у хората, че те ще заплащат за парно с 22% по-висока цена. Когато се прави сравнение, то трябва да бъде направено между две еднородни величини. Когато се сравнява годишна прогнозна цена, тя трябва да бъде сравнена с предшестваща годишна цена, обясни Иванов. По думите му разминаването дошло от сравнението с месец май 2020 г.

Прогнозната годишна цена за топлинна енергия трябва да бъде валидна от 1 юли 2020 до юни 2021 година. Той обясни и че търсенето през зимата на природен газ ще се увеличи, което означава и по-висока цена.

Брифингът беше неприсъствен, но шефът на комисията отговори на писмени журналистически въпроси.

За момента само 6% от абонатите в София можели да бъдат отчитани дистанционно, затова нямало как цената да се променя месец за месец. Иванов прогнозира, че това ще бъде възможно към 2027 г.

Шефът на КЕВР беше категоричен, че в мандата си комисията е спазвала законите и подзаконовата нормативна уредба и е работила в интерес на обществото.

Думите му бяха свързани и с казаното от премиера Бойко Борисов по-рано днес, че мандатът й е изтекъл и се обмисля смяна.

Иванов подчерта, че изборът на нов състав зависи от парламента, но след изявлението на премиера очаквал ускоряване на процеса. Мандатът на сегашния състав е изтекъл на 2 април.

За финал на брифинга пред камерите, Иванов се пошегува, че това може да се окаже последната среща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще поевтинее с 14+20=34%
11
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският Народ е заложник на русофилската енергийна Мафия, а КЕВР е нейния беквокал.Постоянно пускат пробно намерения за увеличение на цената на енергията и ако няма ответна реакция надуват цените за да хранят оскотелия мужик на Путин.
10
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдееее,ново двайсе.Вчера говорят едно,сутринта вожда друго,а сега тия съвсем друго.Прав е президента,че в държавата цари пълен хаос.
9
1
 
33
 
! Отговори
Лебикян от Русе преди 3 години
Добре, че са ми съседите, които ги няма от 20 години в апартаментите им, че ако няма сградна инсталация ще си пукна от студ.
8
1
 
37
 
! Отговори
селянин преди 3 години
само политиците могат да думат един час и нищо да не разберешдобре че се греем на дръвца
7
2
 
35
 
! Отговори
ъъъъЪ Говедо ПРОЗЗТо преди 3 години
Разследванията на каталунската полиция и на антикорупционната прокуратура за мрежа за пране на пари с произход от България, в които се появява министър-председателят на тази страна Бойко Борисов, водят до руския гражданин Александър Чаушев (в оригинала на статията името е изписано като Чавсев б.пр.), който фигурира като мажоритарен собственик на Numin Invest SL,
6
2
 
35
 
! Отговори
ъъъъЪ Говедо ПРОЗЗТо преди 3 години
Полицията е следила и снимала къщата и магазина за дрехи в Барселона в продължение на дни през 2019 г. Така се доказва, че ексмоделката използва за придвижванията си из града луксозно бяло порше Macan. Агентите я фотографират, когато тя излиза от къщата, шофирайки.Колата е регистрирана на фирмата EMA_BGS SL същата, която контролира магазина за дрехи. Докладите на антикорупционната прокуратура твърдят, че колата е оценена на над 70 000 евро и е закупена на лизинг през февруари 2017 г. през банка в Барселона. Полицията сочи, че това плащане е в дисонанс със загубите на магазина и на фирм
5
2
 
34
 
! Отговори
ъъъъЪ Говедо ПРОЗЗТо преди 3 години
След една година разследване каталунската полиция стига до заключението, че в Каталуня са направени инвестиции, които надхвърлят пет милиона евро. Парите идват в Испания през двете разследвани компании. Агентите не са намерили данни, които да доказват, че моделката и баща ѝ имат законни доходи, отговарящи на този начин на живот. В своите доклади пред Антикорупция те припомнят твърденията в жалбата, че парите биха могли да са свързани с недекларирани средства на част от висшите служители на българското правителство, включително и Борисов.Едно порше за 70 000 евро
4
1
 
45
 
! Отговори
*** преди 3 години
Спирам да чета новините за парното, че получих раздвоение на личността
3
1
 
45
 
! Отговори
НЕ ВЯРВАЙТЕ преди 3 години
ТОЗИ ЧОВЕК Е С ИЗТЕКЪЛ МАНДАТ И ГОВОРЕНТО МУ НЕ Е МЕРОДАВНО.ТАКА ЧЕ + 22% НИ ЧАКАТ.
2
5
 
36
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахаххааааа, червения седесар Иван Иванов да внимава какво сравнява, че ще изяде шлангата на мига :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Боко не прощава. Не e като Станишев да не сменя никой 4 години или тихомълком така.... :))))))))))))))))))))))))))))))))))
1
2
 
42
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Никаква изкривена информация! Просто Бойко го е привикал на килимчето,защото идват избори !