Не е трудно – да кажем "Благодаря" на Щаба и лекарите

Епидемията утихва, но вирусът е още тук
273
Не е трудно – да кажем "Благодаря" на Щаба и лекарите
Снимка: БГНЕС
Националният оперативен щаб минава на заден план. Днес беше последният брифинг, а специалистите, предвождани от ген. Мутафчийски, ще продължат своята работа до края на годината.
 
100 дни те бяха на предната линия, одобрявани от едни, хулени от други. Техните решения бяха подлагани постоянно на дисекция, оформи се и алтернативен лагер, където най-силно се изявяваше доц. Мангъров.
 
А това беше едно от най-хубавите неща - всичко бе на показ. Винаги различните мнения са по-ценни за човек да си извади собствени изводи. Тези различия ни накараха да мислим повече. Нима е по-хубаво да има само едно мнение, с което да се съобразяваме? 
 
Със сигурност е имало грешки на Щаба, има немалко гласове, че се е насаждала паника. Анализите за тяхната работа тепърва ще излизат.
 
Обаче статистиката е изцяло в полза на НОЩ. За да има днес ДЕН. Очаква се на 15 юни да бъдат свалени всички медицински мерки и животът постепенно да навлиза в почти познатото русло. Почти, защото всички излизаме от тази криза променени.
 
Това, което можем да кажем без затруднение е "Благодаря". Към всички в този щаб, които успяха със своите действия да създадат нужната дисциплина в обществото. А знаем, че дисциплината никога не е била сред силните ни качества. 
 
Трябва да благодарим, че Щаба и всички лекари у нас работиха в една непозната обстановка.
 
Не е нужно да се сравняваме с другите страни - едни бяха по-засегнати, други се справиха по-добре. Истината е, че опазихме здравната си система, която не е сред водещите в Европа. И проблемите в нея ще трябва да се решават и след кризата.
 
Безспорно един от героите на тази криза е ген. Мутафчийски - вестителят и на добри, и на лоши новини. Най-вероятно бързо ще бъде "забравен", така сочи историята. Едва ли ще го видим и в политиката, както прогнозират немалко анализатори. 
 
Позитивите ще отидат в политическата власт, пасивите ще си останат за Мутафчийски. 
 
Всъщност, както стана ясно, днес не се прощаваме с този щаб. Защото са възможни още вълни на вируса и пак трябва да бъдат на първа линия. С всичките кусури и силни страни.
 
Най-голямото БЛАГОДАРЯ трябва да бъде за лекарите, които се изправиха срещу заразата. За безсънните им нощи, за стоицизма да живеят в болните, а не у дома. За професионализма им. Някои работиха и работят в условия, които са далеч от стандартните за 21 век.
 
Трябва да признаем, че имаше и такива медици, които не бяха на нивото на колегите си - през тези месеци имаше достатъчни случаи, които са притеснителни. Имало ги е и преди коронавируса, вероятно ще ги има и след. Хубавото е, че и на тях се даде гласност, защото от тяхното нехайство често зависи човешкия живот. 
 
И за финал - мерките падат една след една, коронавирусът утихва, но все пак е тук. И от нас зависи дали отново ще му дадем главната роля в нашия живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря, че повече няма да ви виждам противните мутри докато въвеждате мерките измислени от хора с интелект в другите държави.
34
22
 
10
 
! Отговори
Тодорова преди 3 години
Да, благодарих им пред себе си безброй пъти. Сега мога да благодаря и на яве! БЛАГОДАРЯ! Трудничко беше, но ни спести много беди - гледам и слушам какви мерки се взимаха по света. При нас не беше по-различно. Ама ние сме свикнали вечно да сме недоволни, особено, ако някой ни дава акъл.P.S.Защо сте анонимни, мили мои съотечественици??? Ами напишете си имената или от нещо ви страх??
33
13
 
6
 
! Отговори
бсп преди 3 години
разбират че без щаба сега ще умрат стотици и дори хиляди невинни хора, но не правят нищо. обричат хората на смърт. мутавчиев ти предаде народа
32
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря от мое име на всички за положените усилия за да се преборим с това.
31
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това , че няма да гледаме повече щаба всеки четвъртък , не означава , че няма вирус.Молете се да не ви хване и да попаднете в ръцете на тези на които не сме благодарни !
30
11
 
33
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
ЦИТАТ:"29.02 Коронавирусът е най-обикновен грип. Недоумявам защо е тази паника!13.03 Коронавирусът е най-страшната пандемия в човешката история!19.03 Маските е вредно да се носят от здрави хора. Не виждам никакъв смисъл.30.03 Маските стават задължителни за всички!03.04 Една седмица след Великден ще сме в ада заради масовите събирания! Дано ни стигнат чувалите за трупове!19.04 Адът се отлага за неопределено време"За какво беше това?!
29
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм им спазил нито една от мерките и съм жив и здрав, така че благодаря на себе си.
28
5
 
28
 
! Отговори
Благодарим преди 3 години
На лекарите и учителите. Голям сре.ден пръст за всички журналисти. А между другото, вече няма нужда от "професията" журналист, изкуствения интелект ви измести. Намерете си някаква полезна работа.
27
9
 
22
 
! Отговори
Затвор за тях преди 3 години
Тези са пандиза
26
20
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен.... тервелчо пулев дето ходи два пъти по 5 мин да чисти частната.... Ами ти защо не отиде бе приятелю поне за 3 минути? Защо никой от хейтърите не отидохте да се уверите със собствените си очи дали щаба лъже?
25
5
 
19
 
! Отговори
Не е трудно преди 3 години
Не е трудно да кажем кхухр.
24
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря на всички които се бориха със Щаба
23
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква щеше да е реалността , ако се правеха по 10 000 теста на ден , а не по стотина , от които 20 положителни ? Стига вече с този театър ! Нищо не е свършило , вирус - има , лекарство - няма ! Само експериментирате с няколко антибиотика и който оцелее - оцелее , който - не ...имал други заболявания ...
22
7
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
А ти колко пъти ходи бе?
21
11
 
26
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Няма за какво да благодаря на клоуните от щаба... Мерките им бяха неадекватни- задължителни маски , кпп -та, затваряне на паркове и градини.
20
35
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Никой не очаква привържениците на недоразумения като Радев, мутрочалгари като Трифонов, деструктивни личности като Манолова и още плеяда представители на руско-червената мъгла да каже "Благодаря". За тях омразата е постоянното им състояние.
19
9
 
9
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Тинтири-минтири. Карантината не случайно е измислена и се практикува от стотици години. Не можеш да сравняваш социално- изолирана и слабо-населена Швеция с държава като Великобритания. Сега го кажи същото и на Щатите, и на Русия.
18
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравите да кажете мерси и на тервелчо пулев дето ходи два пъти по 5 мин да чисти частната болница за пред камерите,че само грамота му е малко
17
1
 
14
 
! Отговори
Хахахах преди 3 години
хахахахахахахахахахахахахахахахах
16
5
 
14
 
! Отговори
Щабът е изщабен преди 3 години
Зле обръснатата глава има основния приност че неизмряхме за да извозват труповете ни в хладилни вагони като тикви, кратуни и пипони