Арх. Захариев: На Алепу природа няма, затова строим

От самото начало проектът на Алепу е бил за курортно селище
Обновена: 10 юни 2020 09:31 | 10 юни 2020 09:31,
123
Арх. Захариев: На Алепу природа няма, затова строим
Снимка: БГНЕС

"Моята мотивация за проекта на плажа Алепу беше, че природа няма тук, тя беше унищожена от свлачището", заяви арх. Ангел Захариев пред bTV, собственик на архитектурното бюро, проектирало съоръжението.

Архитектът показа снимка от 2016 г., когато за пръв път е посетил мястото и която, по неговите думи, ясно показва свлачището, което застрашава брега в тази местност.

"Да се твърди, че там не е имало свлачище, е абсурдно", категоричен е Захариев, а що се отнася до въпроса дали е свличането на земни маси е изкуствено предизвикано, според него никой няма такъв интерес, особено собствениците на имота.

Конструкцията на плажа е противосвлачищно съоръжение, като такова е било прието от комисията, а неговият вид е бил определен от инвеститора, заяви архитектът и разкри, че са разглеждани и още няколко варианта, сред които и изграждане на голяма стоманобетонна стена.

От самото начало проектът на Алепу е бил за курортно селище и никой не го е крил
, заяви Захариев. Този процес е започнал много отдавна с промяната на статута на земята и включването и в подробния устройствен план.

Ангел Захариев е категоричен, че неговият бизнес няма нищо общо със съпругата му - Екатерина Захариева, която е външен министър в правителството на Бойко Борисов.

"Аз не ѝ се меся във външната политика, тя не ми се меси в работата", заяви Захариев, който отбеляза, че двамата са заедно много преди съпругата му да стане външен министър и не получава бизнес поръчки за проекти по политическа линия с протекции от властта.

В страната има 5-6 архитектурни бюра, които могат да правят такива сложни проекти, и едно от тях е моето, каза Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
24
 
! Отговори
aa преди 3 години
Ще падна от смях. Та стена било, та такова било, та онакова. Ще направят хотел и кво ??? Да ще направят, защото могат. Вие можете само да пишете глупости по форумите колко сте били възмутени , ауууууу много сме възмутени. Верно ли бе??? Когато бяха изборите ходихте ли за гъби, ходихте. Казвахте ли че няма за кой да гласувате, казвахте. Каквото си поръчате това ще получите. Искахте да ви управляват ***, ето управляват ви ***. Това е.Ама трябва и вие малко да направите нещо, ама не ви пук
20
1
 
26
 
! Отговори
Тиквата преди 3 години
Яжте асфалт
19
2
 
47
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Малиии, жена му е министър в правителството, обаче то това нямало никакво значение. Нямало природа на морски плаж, имало естествено свлачище и то щяло да погълне морето. Тоя чува ли се какви глупости говори!? И сега ще излезе, че хотела който строят на пясъка е за да се укрепи свлачището и то така даже е по екологично и по добре за чайките, ще имат повече храна.
18
1
 
43
 
! Отговори
? преди 3 години
До сега твърдяха че е стена. Сега завон на 180градуса - амни не е стена., винаги е било селище. То ба БГ черноморието ПРИРОДА НЯМА. За това ходим в Гърция. Природа няма и заради тези експерти архитекти и кметове по морето. Няма как и канализация да има прокарана до този плаж, но това не е проблем за вас, само за тези влизащи в морето. Да си носите смектата и приятен плаж.
17
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре бе, пичове, туристи няма. Природата я разсипахте. Защо продължавате да строите, при това газейки законите най-нагло?
16
2
 
22
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Конструктивноподпорната стена е много добра. Не разбирам защо продължават да харчат пари, а не зариват с почва да стане като ската в ляво на снимката?
15
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо беше лъжата с укрепващата стена?
14
1
 
33
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Ако това е било предвидено от самото начало,защо едва сега го казвате? Или може би това свлачище попада в натура и затова не може да се пише хотел и сега като промените обхвата на натура може
13
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е нагъл като гербер, тарикат е като гербер, дебел е като гербер, сигурно е гербер!?
12
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е дойдохме си на думата. Сега остава да се намери и персонал за "стената". Само плажа малее за толкова много стаи, но то навсякъде е така.
11
1
 
51
 
! Отговори
КРУМ преди 3 години
Този е нагъл.....Специалистката по английски език може да бъде горда със съпруга си.....Изобщо не е смешно, трагично е ,че ни докараха до тук....
10
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагъл до мозъка на костите си!!! Как ще има природа, като я унищпожихте и застроихте!!! Крайно време е като в Испания - багерите и да сринат всичко що е на по-малко от 200-300 метра от плажа и без никакви компенсации за мутрягите!!!
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубавото е че природа винаги ще има, дори и след като човечеството се самоизличи от земята заради своята алчност , като този *** и групата около него...
8
1
 
53
 
! Отговори
А преди 3 години
Къде има такова съоръжение със стаи и асансьори. Утре като стане хотел ще со скъсаш ли дипломата мутро алчна. Я кажи Велико Търново град ли е или брегоукрепване на Янтра.
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано попадне в мъртво течение тоя, да се стресне малко, че явно е абсолютно безпърдонен мошеник
6
1
 
31
 
! Отговори
Мхм преди 3 години
Да така е.Природа не остана!!!
5
1
 
30
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Ама много "сложен" проект- всъщност само високата му цена е сложна.Иначе загрозява повече и от свлачището с тези кутии и останалата природа наоколо дори!
4
1
 
43
 
! Отговори
мутра с джип преди 3 години
На жълтите павета природа няма, значи мога там да строя мезонетка върху парламента нали така.
3
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този архитект трябва да бъде признат в световен мащаб. Проектирал е съвсем нов вид съоражение - ПОДПОРЕН ХОТЕЛ. Наградата може да си я сложи на полицата в килията
2
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да няма природа на Алепу? Ами досадните *** с две гънки мозък не са ли природа? Чувал съм, че даже и архитекти ставали.