Как да се предпазим от кражба през телефона?

Допуснем ли фалшиви приложения, информацията ни става достъпна
19 юни 2020 14:00, Ния Христова
5
Как да се предпазим от кражба през телефона?
Снимка: Pixabay
Голяма част от измамите в приложения за телефони са насочени към деца или потребители, които са най-много застрашени от опасностите в интернет поради своята незрялост. Това обясни експертът по киберсигурност Любомир Тулев в ефира на bTV. Той е на мнение, че децата не могат да преценят къде се намират проблемните зони. 
 
Експертът обясни, че приложенията за родителски контрол са създадени с цел да следят какви приложения изтегля детето на телефона си и какви разговори провежда. 
 
"Има много приложения, които са измамни в такава насока, че получаваш есемес, че за да се откажем от получаването на такива съобщения, трябва първо ти да изпратиш съобщение. Но на практика, в момента, в който ти изпратиш есемес, ти се абонираш за друга услуга и започваш да получаваш есемеси със сметка", допълни Любомир Тулев.
 
Когато дадем достъп до фалшиво приложение, информацията, която е в телефона ни, за номера или търсенията ни в интернет става достъпна, а това представлява много полезва маркетингова информация. Експертът обясни, че много често тези приложения всъщност продават информацията на други големи бази данни. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата лесно се лъжат, но и доста възрастни попадат в капана. То и тук, натискаш едно, а ти се показва друго - реклама някаква.
4
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Телефонът ли? Моят е със шайба. Как да инсталирам на него приложение, чрез което да ме ограбят?
3
2
 
3
 
! Отговори
Бай Тулуп преди 3 години
И аз ползвам едно старо телефонче от 10 г., даже и кирилица няма, щото си го купих в БарЦилона и беше предназначено само за испанския пазар.
2
1
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До МнениеКато колегите си свалят всякакви апове от разни измислени сторове така е. Ако сваляш от официалните няма да имаш проблем.
1
4
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Аз например не ползвам смартфон, а обикновена тухличка от старите! Нямам ядове със завишени сметки. Сума мои колеги изтрещяха от високи сметки, поради незнайно как надвишени интернет лимити и инсталирани от Андроида приложения, без те да знаят !Нямам смартфон и нямам ядове.