81 са новите случаи на коронавирус, излекуваните са по-малко – 67

Трима души са починали през денонощието
Обновена: 20 юни 2020 08:53 | 20 юни 2020 06:22, Елка Василева
107
81 са новите случаи на коронавирус, излекуваните са по-малко – 67
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

81 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа. 2371 проби са изследвани през денонощието. Това показват данните от Националния информационен портал към полунощ.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 5; Видин – 5; Враца – 1; Кюстендил - 6; Перник - 2; Пловдив - 2; Сливен - 7; Смолян - 8; София област - 12; София град - 28; Стара Загора - 1; Шумен - 3; Ямбол – 1.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са 3755, като към момента 1554 от тях са активни.

Още по темата

2008 са излекуваните лица, от които 67 са регистрирани през последното денонощие.
 
С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 314 пациенти, 17 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.

Според Националната информационна система у нас коронавирусна инфекция е констатирана при 341 медицински служители. Осем са новите случаи, установени през изминалото денонощие, съответно при двама лекари, четири медицински сестри, един санитар и един при друг медицински персонал.
 
Починалите лица, при които е бил доказан COVID-19, са 193. За изминалото денонощие са регистрирани 3 нови смъртни случая. Починали са мъж на 61 г. с пневмония, мъж на 80 г. с пневмония и мъж на 87 г. с пневмония и хронично белодробно заболяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Броят на заразените пак е по-голям от броя на оздравелите. Това е зле. Обаче туризмът трябва да живне...Като и да се предпазваме индивидуално, все сме в риск.А и българските работници, заразени в немските кланици, ако рекат да се прибират ще стане забавно.
88
2
 
1
 
! Отговори
. преди 3 години
До 87Ама ти лично ли им свети на всички починали до един, за да твърдиш, че това било онова и били починали точно от хиперимунна незнамсикво, предизвикана от крорнавирус? Или е много лесно да се тролва категорично из нета, пък то все някой ще се върже като бутнеш два-три термина.
87
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
Колко от новите са от махалите? Колко са от религиозната сбирка на онези от махалите, откъдето тръгна огнище на зараза? Цифрите имат смисъл, когато са в контекст. Иначе са просто цифрички, които всеки си манипулира както иска.
86
2
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Истукан 70 Пациента може да е починал от друго , но с помощта на вируса.
85
3
 
6
 
! Отговори
маймун преди 3 години
Както е тръгнало пикове ще има към средата на всяка седмица и сериозен спад в неделя. Разбира се ако няма някой нов запис, публикацийка, комикс, снимки и/или други подобни увеличаващи заразените фактори.Предричам.
84
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което в случая наричат пневмония, е задръстване на белите дробове вследствие на хиперимунна реакция на клетъчно ниво. И единствената причина за това е коронавирусът.Post hoc ergo propter hoc. ;-)
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 83 Коронавирусът може да се изкара много леко, но може да се изкара и много тежки при здрави хора. Това е проблемът и затова не може да се неглижира.
82
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 81 Това не е вярно!. Страните,които не спазват мерки като Швеция- имат най-много смъртни случаи на глава от населението в Европа. За разлика от съседните й Норвегия,Финландия, които спазват мерките.Великобритания и САЩ също не спазват строги мерки до определено време и затова се получи бум на заразените. Да погледнем България- при спазване на мерките - межу 4 и 35 заразени. При неспазване по 100 заразени.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80 Ами правят се аутопсии, една част от поичналите се правят аутопсии. И повтарям - от коронавирус загиват и млади и здрави хора, както и на средна въззраст и здрави. Достатъчно е да се погледнат жертвите.
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПневмониятаПневмонията е придружаващо заболяване на грипа и на корона вируса. Корона вируса може да се изкара с много леки симптоми без пневмония и без дори да се усети както е при мнозинството от случаите.
79
1
 
6
 
! Отговори
Пневмонията преди 3 години
не е придружаващо заболяване, а пряко следствие от заразяването с коронавирус.
78
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страните които не спазват мерки имат същия брой заразени и жертви сравнено с други които спазват мерки, дори по-малко.
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименA на теб кой ти каза, че се правят аутопсии?
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истукан А на теб кой ти каза,че не се правят аутопсии? Ти не четеш ли колко хора умират от коронавирус и неговите усложнения без да имат никакви други заболявания. Както тези хора,починали вчера, двама,от които здрави. Да си чувал,че вирусът в някои случаи предизвиква цитокинова буря, което е свръх реакция на имунната система и това понякога причинява смърт? Силната имунна система може да бъде и опасна.
75
3
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До САВЕЦКА USAтъи я дрогарьо като доиде нянкова на влас с БЗП и ша спре коронката ша изчезне направо и никои няма да умира
74
3
 
10
 
! Отговори
Дон Кихоте преди 3 години
За САРС1 и МЕРС ваксина няма все още. Значи след около 20 г има надежда да намерят нещо срещу САРС2. А до тогава - яжте, пийте и си носете новите дрехи.
73
7
 
6
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Пенсионерите намаляват. Кво праим на изборите???
72
4
 
5
 
! Отговори
САВЕЦКА USA преди 3 години
..........ГЛЕ СА.....*** СЕРИОЗ......ВИРОСА Е ПРИЕТ НА КОНГРЕС.....НА ГЕРБ......С ГЛАСУВАНЕ......И РЕЗОЛУЦИЯ.....ША *** ИМА ДОКАТУ *** ИМА И БОРИСОФ......НАЧИ МОЕ И 1000 ГОДИ !......ТОЯ СЛУЧАИ ВЕЧЕ Е РЕШЕН.....БАЦО Е ГУВОРИЛ С 200 ЛИДЕРИ.....И СА ТРЕА А ДЕИСТВАТЕ......ПУКАЗА ВИ ЧЕКМЕЖЕТАТА С ЕВРАКИ.......ША ГИ ДАВА ЗА БОРБАТА С ВИРОСА !.....ЗАТУВА АИДИ ПО ДИСЦИПЛИНИРАНО !.....
71
3
 
5
 
! Отговори
САВЕЦКА USA преди 3 години
До Истукан......КВА АТОПСИЯ КУГА БАЦО Е ГИНЕКУЛОГ ?.....Е ЦВЕТКА Е ИЗЛЕКУВАНА !....
70
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този вирус е по-фалшив от кацането на луната, но и в двата случая става дума за парите на будаллите.