Ако пенсията не стане 300 лева, идва краят на коалицията ГЕРБ - ВМРО

Това обяви депутатът Александър Сабанов
24 юни 2020 22:07, Нели Христова
137

С 50% по-нисък данък за автомобили с газова уредба от 1 януари 2021 г., предлагат от "Обединени патриоти". Депутатът от ВМРО Александър Сабанов каза пред Bulgaria ON AIR, че се работи по коалиционно споразумение.

За съжаление ГЕРБ не изпълняват към нас част от него, ние правим това, което сме се подписали под него. Това посочи Сабанов.

"Доста са нещата, които още се бавят, включително и концепцията за малцинствените групи - многократно е предлагана. Това са основополагащи за нас неща и ние държим да се случат до края на мандата. Както и 300 лв. пенсия", каза още депутатът.

Той допълни, че ако "300 лв. пенсия не се случат, това ще бъде край на коалицията".

Президентът Румен Радев наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за МВР, приет на 11 юни 2020 г.

"Ние ще подкрепим текстовете, които сме приели, въпреки че като цяло сме против НСО като структура. Не може българските политици да се страхуват от народа си. Да, ако има заплахи за конкретни лица, има си МВР да ги охранява", отбеляза още той.

По повод компроматите срещу премиера Борисов и сблъсъка му с президента Радев, според Сабанов "компроматната война обезверява хората, че има държава".

"Обезверява хората, че може да се върви напред и да се оправя държавата и да се чувстват по-добре в нея, да не заминават от България в чужбина. Ние сме за мек тон, диалог, а не кавга", добави гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Размерът на пенсията на човек пенсионирал се през май 2020 е с почти 10% по-висок от този на човек пенсионирал се една година по-рано през май 2019 при еднакъв трудов стаж и размер на осигуровките и около 8-10 пъти по-голям от първоначалния размер на пенсията на човек пенсионирал се преди 20 години при същия трудов стаж и същият личен коефициент, изчисляван на базата на осигуровките.
76
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Би трябвало размера на всяка пенсия да се преизчислява поне веднъж годишно с новия размер на средния осигурителен доход. Тогава на минимална пенсия ще останат малко пенсионери, които са се осигурявали на минимума и подхода към тях може вече да е различен. Сега повечето пенсионери с минимална пенсия са се осигурявали на суми близки до средната осигурителна сума за България или по-висока, но са се пенсионирали преди повече години.
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъркате - несправедливостта е друга. Хора пенсионирали се с еднакъв трудов стаж и внасяни осигуровки, получават много различни по размер пенсии, само защото са се пенсионирали през различни години. Разбира се и осигурявалите се на минимума са с минимални пенсии, но те са доста по-малко.
74
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако минималната пенсия стане 300 лв. това е близо 40% увеличение спрямо сегашния размер от 219лв. Това е супер несправедливо спрямо всички останали пенсии които се увеличават само с 6.7%. Спешно трябва да се преизчислят всички пенсии с осигурителния доход за 2019г. Така всеки ще получи толкова колкото му се полага според осигурителния принос. Тези които са с много малки пенсии трябва да получават помощи от социалните след подоходен тест и проверка на имотното състояние
73
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краят на коалицията иде с края на мандата. Сега започват да се правят на опозиция и пак да нападат и обвиняват ГЕРБ за всичо неизпълнено.Започват наново да лъжат електората си, стават опозиция за изборите с профашистки идеи. След изборите веднага се женят отново за ГЕРБ и ДПС.
72
5
 
31
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Алоу!Пенсията ще стане 300 лева,когато със същият процент се увеличат всички пенсии!Ясно,г-н дупетат!Защото така тия,дето не са работили и внасяли осигуровки ще ме настигнат и ще вземат колкото мен,дето имам 43 години тгрудов стаж и все съм внасял.Мислите с г.зове.те си не с главите си!
71
5
 
11
 
! Отговори
До една преди 3 години
За съжаление пари няма, и няма и да има, защото все по-малко хора плащат в системата. Следващите поколения първо всички ще минат на минимална пенсия, а после изобщо няма да вземат пенсии. Проблеми с пенсиопните системи има в цял сеят не само в БГ. Това много хора го видяха и спряха да плащат.Но пък поне работа ще има понеже вече не останаха и млади да работят, та на пенсионерите не им остава друго освен да се хващат на работа.
70
1
 
27
 
! Отговори
1 преди 3 години
колко удобно на края на мандата, за да може да се бият в гърдите на изборите, колко са принципни.
69
0
 
2
 
! Отговори
77 съм Една до 70 преди 3 години
Уточнение
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не предлагам подобно нещо, а обяснявам колко е относително да квалифицираш хората като " мързеливи" , и да слагаш себе си в "работливите" и колко е силна омразата ви един към друг.
67
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Както и 300 лв. пенсия"...и ако 300 е минималната, всички други нагоре трябва да се преизчислят!!!
66
3
 
25
 
! Отговори
Никола преди 3 години
Може ли някой да ми каже *** семейство със граждански брак. Всички със 7-10 деца и ги водят самотни майки,а някой които раждат на 12-13години взимат детски,и същевременно родителите взимат детски за тях. Държавата трябва да въведе закон който няма брак няма помощи за децата им.
65
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мищоци - никога нищо не свършиха.
64
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сабанов вие сте да лапате до последно от софрата, и една седмица преди разпускането за избори ще излезете от коалицията, и на фона на цените в момента и кога направихте обещанието не 300 а 500 лв трябва да са
63
3
 
16
 
! Отговори
До 69 преди 3 години
Математиката ви е правилна, но тя няма да се оправи докато все повече и повече хора спират да плащат. Последните 10 години ако знаеш колко познати минаха от трудов договор на ЕОД и се осигуряват на мин. заплата, и колко заминаха в чужбина да плащат там. Ако държавата НЕ спре кранчето на тарикатите математиката ще стане още по-зле.Аз бях оптимист, но ми писна и съм на една крачка от емиграция. Да видим тогава една госпожата дали ще е по-доволна като спра и аз да плащам на 2-3 пенсионера пенсиит
62
3
 
20
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Кокалицията "Борисов 3" отдавна е мъртва. Още със създаването й. Затова тя не предложи нито едно добро управленско решение, което да доведе до просперитет на всички, а просто нахрани и уреди тези, които си инсталираха свои депутати и министри в управлението. Най-ярък пример за това е Балевски. Той абсолютно безкрупулно се прояви като поръчков политик и министър. Затова основната цел и задача на "Борисов 3" бе да спаси Борисов в политиката! Но и в тази си задача, коалицията се провали!
61
2
 
22
 
! Отговори
До една преди 3 години
Аз не вземам пенсия, на 38 години съм, едва ли ще взема някога. И не съм казала, че майка ми е мързелива, майка ми е прецакана, тя го е приела. Но поне е инвестирала в децата си и дават пари за разлика от много други.Вие просто предлагате да прецакаме още повече хора, и за това или да изравним пенсиите на всички или аз и работещите да плащаме повече осигуровки.
60
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64Тва е популизъм ала бойко. проблема е, че старите стават повече и работната ръка намалява и става все по-необразована (*** дето спомена). Те и да не дават помощи пак ще намаляват парите. математика 4ти клас малко ?
59
3
 
10
 
! Отговори
Една до 65 преди 3 години
Ами излиза, че майка ви съвсем не е мързелива, обаче такива като вас, които са се осигурявали на максималната и се възмущават, че получават " тавана", я смятат за "мързелива". Не разбирате ли абсурда?
58
2
 
16
 
! Отговори
До 64 преди 3 години
Да така е, но пробвай ти да вземеш социална помощ с 2-3 апартамента на центъра на София, които даваш под наем, никой няма да ти даде. Много хора си спестяваха осигуровките и си инвестираха парите и сега вземат минимални пенсии наравно с работилите.Защо тогава държавата трябва да ти дава минимална пенсия, която не си изработил?