Коронавирусът секна "Горчиво"-то, 80% от сватбите отменени

Останалите 20% ще се проведат на открито с малък брой гости
25 юни 2020 08:57, Ния Христова
13

Около 80% от планираните сватби у нас са отложени за следващата година или отменени заради пандемията от коронавирус. Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR сватбеният агент Милена Петкова.
 
"Голяма част от нашите сватби са интернационални или на младоженци, живеещи в чужбина. Организацията е свързана с пътуване, хотелско настаняване на големи групи хора. Клиентите се притесняват", заяви тя.
 
Тя обясни, че останалите 20% от сватбите, които ще се проведат през август и септември, ще са на открито и с намален брой на гостите. А сватбените агенции са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, в което заявяват своите искания.
 
"Голяма част от нас са вече на ръба. Опитваме се да учредим сватбена асоциация, с която да влезем в ресора на ресторантьорите и хотелиерите, тъй като сме неразделна част от тях. За да можем да се възползваме от намаленото ДДС и облекченията, тъй като ние сме търговци, а не можем да се възползваме от тях", каза още Петкова. 
 
Повечето агенции са били принудени да освободят служителите си. 
 
"Една сватба се организира в продължение на 6-8-12 месеца. Вече е късно за тази година да се направи каквото и да е. Хората са уплашени. Тази година е нулева", категоричен бе сватбеният агент. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля сега да и предложа тъкмо ще се ухарча по-малко за сватбата понеже родителите на приятелката ми са се наплашили от вируса.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората 30 години след падането на Берлинската стена не могат да се научат, че идеята на капитализма не е "когато печеля си купувам джип, когато губя държавата плаща".Една частна компания трябва да си управлява рисковете и да си носи отговорността.Ако държавата ще носи отговорността за всичко, тогава свободният пазар се обезсмисля.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей..голям праз..за Ко дават пари за сватба ,като след година ще се разведат
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това означава, че все пак КОВИД-19 е спасил живота на 80% от младоженците.
6
7
 
10
 
! Отговори
неженен с деца преди 3 години
Напоследък пак стана модерна женитбата ама вече всичко е просто лъскаво забавление, добър фотограф и после вместо да правят деца ходят на меден месец, който продължава с години... Не намирам смисъл в това. Ако не искате деца просто си стойте гаджета до дърти години
5
4
 
30
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Точно сега е моментът за сватбите - младоженците и кумувете, стига толкова. Няма нужда от 100 гладни роднини, които след сватбата я видиш пак, я не.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, какво да кажем за детските партита! Сакън ако не събереш сто маймуни, защото детето ти става на една-две и още нищо не разбира, но ти искаш куп снимки на фейса, да те видят, каква "невероятна" майка си. Въобще не се съобразяват хората и гледам на ресторанта до нас, че яко се организират детски рождени дни и са гъ* до гъ*. Няма лошо да идеш на заведение, но наистина такива струпвания не ги разбирам.
3
1
 
17
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
"Маорите" не са си отменили техните.Във всяка махала пълна със заразени сватбите си текат с пълна сила...На улицата пейките,Джамайката (ама не е оя Ямайка) яко денс...Какво като има КПП-та,те сватбите са си вътре и никой не влиза да ги контролира.Пък и да легнат болни кво?Българите ще ги лекуват.Техните сватби си текат с пълан сила...
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние трябваше да сме кумове на 2 сватби това лято- отмениха ги хората още април месец за догодина. Но има доста безотговорни сватбари, които си мислят, че празникът им е по-важен от здравето на гостите и си празнуват стабилно. В резултат всички възрастни роднини са подложени на риск. Излишно е да казваме от каква сбирщина тръгна заразата у нас (детски рожден ден) и колко души измряха, именно заразени от седянки и софри.
1
4
 
13
 
! Отговори
Секна преди 3 години
горчивото - какво заглавие каква мисирска(журналистическа) класа!!!