На море в Гърция? Попълваме 48 часа преди това онлайн формуляр

Новите мерки на гръцките власти влизат в сила от 1 юли
28 юни 2020 20:10, Красимир Ангелов
27
На море в Гърция? Попълваме 48 часа преди това онлайн формуляр
Снимка: БГНЕС

От 1 юли гръцките власти въвеждат нови правила за влизане на територията на страната, съобщава МВнР.

Всички чуждестранни граждани ще трябва да попълнят онлайн формуляр поне 48 часа преди пътуването си.

Той съдържа детайлна информация за отправната точка на пътуващия, продължителността на предишни престои в други страни, както и адресът, на който туристът ще отседне в Гърция.

Попълненият формуляр генерира уникален код (QR), който ще бъде проверяван от граничните власти. Пътуващите трябва да го покажат на телефона си или на хартиено копие. В зависимост от предоставената във формуляра информация, пътниците подлежат на допълнителни проверки.

Формулярът може да бъде намерен и изтеглен тук

Всички пътници трябва да спазват наложените санитарни мерки, включително да използват маски и да спазват социална дистанция.

При необходимост от съдействие и повече информация българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 693 70 96 220; +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106, както и с генералното ни консулство в Солун на: +30 2310 829 210, +30 2310 869 510; +30 2310 869 520.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
14
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Няма значение колко пари има българина в джоба, той тази година на нашия гьол няма да отиде. Ще ги даде на Димитрис с кеф. Дали *** е с бурканите и стария таралясник на газ или с нова кола за бай Димитрис няма значение. Той ще се постарае гостите му да се почувстват така, че другата година пак да се върнат при него. Това нашите хотелиери никога не го разбраха и сега си берат плодовете на арогантността и алчността си.
22
10
 
5
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Аз ходя да почивам на планина.България,Италия...Гръцката бежанска клоака и храсталивите им чукари са ми през манивелата!
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МенКак е кафявата тръба у Варна?Расте ли?
20
4
 
10
 
! Отговори
Това няма значение преди 3 години
Въпросът е! Снимките, записите, смс-те. И преди всичко желанието на Тиквата за Еврозоната. Това се търгува за Еврозоната. Фреш Държавен резерв за ЕЦБ без обратни очаквания. Знаете какво означава тава нали? Не Гърция! Няма да имаме пари да си идем на село!
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
току що го попълних и никакъв qr код не ми даде
18
5
 
18
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Е, че Гръцкото Правителство осъзнава значимостта на Туризмът и полага усилие за развитието му. Докато в Бг Туризмът е просто една пералня и съответно на никой не му пука и така вече 30г. Морският туризъм в Бг е за бедните българи и за бедните европейци. Една клоака и нищо повечя
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пак ще си попитам оная работа да отидам там.Друго какво ще измислят,бриз от дупето за да можем да си похарчим парите там?***.
16
4
 
15
 
! Отговори
Boko bo преди 3 години
За жалост повече не познават Гърция. За повечето Гърция е Халкида, Катерини, Аспровалта! Там е дъното! Все едно си в Ахтопол! Никога не съм бил там! Плащам повече отколкото в Алмерия или Римини, Лече или Коста дел Сол, но съм в Рая на Балканите. И не е остров. А България умря в туризма. За мое съжаление най-вече!!!
15
5
 
3
 
! Отговори
Sorry преди 3 години
Снимката не е на плаж в Гърция.
14
4
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 години
Ти да не си от тези велики хотелиери и ресторантьори по нашето море. Извинявай, но със сигурност, по-големи комплексари и андрешковци от тях няма. Смешни и жалки са!!!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2 Утре на бостана ...рано,рано ,че май си прекалил с алкохола тази вечер.
12
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Boko boАз пък нямам намерение да пълня хазната на Гърция. Нито джоба на нашите "бизнесмени " по морето.Още няколко дни и Гърция ще бъде мираж за всички българи заради многото заразени.
11
13
 
11
 
! Отговори
Абе малоумници преди 3 години
Не щели да си дават на мутри парите по БГ черноморието. Обслужването било отвратително. Абе ей, тн български хотели в Гр чии са бе, а? На редовите българоговорящи ли, или на тези като Плевнелиев и сие, все отбор Гроб юнаци. Много сте умни, велики и с претенции. Ми а да ви видим как се гърчите пред гърците като ви псуват в очите, тези със супер обслужването. Такива сте комплексари и андрешковци, че нямате мяра
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такъв плаж мечтая да видя и у нас.Има ли?
9
2
 
7
 
! Отговори
А-Я преди 3 години
Едни..по странни " българи "... Как ще го напишат!!???? Айде пак патаклама на Промахон....При 3000 коли 10 секунди да е забавяне са...10 часа !!! Само от това , башка че нашите почват едно престараване .. имаш глиба, снимай пълномощно за дете..!!! То верно са казали 48 часа...!! За толкова време ще се минава!!! Язък за щаването на пчки в петък зарад еднодневният плаж..
8
7
 
33
 
! Отговори
Boko bo преди 3 години
Все тая! С това качество и тези цени Гърция излиза по-евтино! Самата истина е! А и аз специално нямам нуждата да си давам трудно изкараните пари на мутри и на тези, които съсипаха иначе прекрасното ни море. Помня когато бях дете преди повече от 30г и беше различно. Но сега Мафията държи моята Родина. А Държавата да го.....
7
2
 
17
 
! Отговори
Главчо преди 3 години
До 2Брато, стига с лакърдийте, хора с 5-цифрен доход на месец не четат и пишат тук - нямат тази привилегия, а твоя доход сигурно е 5 цифрен но в стотинки. Иначе ти желая попътен вятър и много фута под кила като се нслаждаваш на яхтинг. Ама май яхтата е в панелка и 15 годишна четвърта ръка кола ?
6
6
 
12
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Фалшиво или не, тази година ще обикаляме България. Основно Родопите. Миналата седмица минахме на запад от София, тази седмица на север до Вършец през Петрохан а после Лакатник - Своге - Нови Искър..
5
5
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ДО 4--Това сайтче което е официално гръцко---много бързо Гръцките Бизнесмени ще го затворят-Просто не са разбрали защото най вероятно е от днес!!!!
4
3
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Това е официално изискване от гръцкото правителство. Сайта отвори ли? Жокер- на гръцкото правителство е... (.gov.gr)