Да помогнем! Майка търси работа, за да гледа болната си дъщеря

21-годишната Снежанка е с ДЦП и се нуждае от рехабилитация
Обновена: 29 юни 2020 09:47 | 29 юни 2020 09:29, Веселина Йорданова
33

Снежанка живее с диагнозата детска церебрална парализа. Двете с нейната майка Анна Дамянова са неотлъчно една до друга.

Майката се обърна с апел за помощ към хората, защото има нужда от постоянен приток на средства и търси работа, чрез която да осигури по-нормален живот на 21-годишната си дъщеря.

"Кампанията е от 2011 г. Когато сме имали средства, тя е правила рехабилитация. ДЦП не се лекува, хубаво е да се поддържа добро двигателно и ментално състояние. От няколко години се опитвам да намеря дневен център за нея, за да започна да работя. Но тя е с памперс, не може да се обслужва и по този начин не мога да започна да работя. Нямаме средства да живеем. Трябва да ходя с нея, няма на кого да я оставя", разказа Анна Дамянова пред Bulgaria ON AIR.

От един месец тя официално се води личен асистент и сега за пръв път е получила заплата, която е точно 506 лева. Двете със Снежанка живеят под наем, който е 500 лв.

"Ако започна да работя, мисля че може да се справяме. Не ми е приятна мисълта, че е можело да бъде друго. С бащата на Снежанка се разделихме, аз взех решението той да си отиде, тъй като не беше баща и мъж на място. Родителите ми са до нас, баба много помагаше, но вече не може", сподели още Анна в студиото на "България сутрин".

Майката в нужда разказа, че рехабилитацията на Снежанка в Полша е била много интензивна и дори е включвала терапии с коне и делфини. Тогава двигателното състояние на момичето е било много добро.

"В България има рехабилитатори и центрове, но всички предпочитат да ходят навън - базите им са по-добри, специалистите работят по-усърдно. На 25 май трябваше да заминем на поредната рехабилитация, но не успяхме. Може да е за добро", откровена е Анна.

А Снежанка е спряна от училище, тъй като при нея се е появил много сериозен синузит. Анна получава бележка, в която пише, че дъщеря ѝ трябва да бъде спряна от учебните занятия. Училището обаче липсва на Снежанка.

"Ако хората ми дадат шанс да работя, животът ми ще е една идея по-лек. Дори да не бяхме на квартира, тези пари пак нямаше да са достатъчни. Имало е нападки, че аз изглеждам добре, щастлива съм и добре облечена. Доста глупаво е човек да съди по облеклото. Тя винаги е много добре облечена, старая се тя да изглежда добре. Твърдо решена съм да се боря, първо трябва да получим общинско жилище", каза Анна Дамянова.

Всички желаещи могат да помогнат двете борбени жени с SMS с текст DMS SNEJANKA на номер 17 777.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа нали е по СМС'ите, но още не съм чул да е направил добро на някой от тези дето му търкат билетчетата и му плащат пурите !
12
2
 
26
 
! Отговори
Хах преди 3 години
До ГОЛАТА ИСТИНАМи, отиди до най-близкото село и детето ти ще язди кон ! Плуването с делфини може да е вид терапия. Щом бюджета ти е по-малък от този на това семейство, значи си некадърен или нискообразован. Тръгнал да завижда на 500 лв на това нещастно девойче
11
15
 
9
 
! Отговори
НЕ Е ЕДИНСТВЕНА преди 3 години
99% ОТ ПО ВЪЗАСТНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ С ПО 40 ГОДИНИ СТАЖ ПОЛУЧАВАТ ПЕНСИИ ДО 270 ЛЕВА.- ЗНАЧИ ПОЛОВИНАТА ОТ МЕСЕЧНАТА ИМ БОЛНИЧНА ПОМОЩ НА ДЪЩЕРЯ ИАМИ И ТЕ АКО СИ ОТВОРЯТ УСТИТЕВСЕКИ СЕ ПРОСТИРА " СПОРЕД ЧЕРГАТА" КОЛКОТО И ДА "СКИМТИ" ЗА ПАРИ- НИКОЙ НЕ ГО ЧУВАВ СЛУЧАЯ -ДА ОТИДЕ НА СЕЛО-НАЕМАТ Е НИЩОЖЕНА РЕАЛНО СТАТИЯТА Е" ПРОСИЯ ЗА ПОЗНАТ"ОТ ТИП: "АКО ПЪК МОРЕТО СЕ ПОДКВАСИ"
10
0
 
16
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 9 преди 3 години
... А КАКВИ ЛИ "УМЕНИЯ" ИМАТ ВСИЧКИ НАШИ ДЕПУТАТИ В ТАКА НАРЕЧЕНОТО "НАРОДНО СЪБРАНИЕ" ЗА ПО 5 - 6 БОНА ЗАПЛАТА ?!?! И това без премиите за участие в Комисии. А там всички участват в Комисии. УМЕНИЯ ЗА ПРАВИЛНО ЯДЕНЕ НА ЕВТИНИ КЕБАПЧЕТА И КЮФТЕТА , МОЖЕ БИ ?!?! .......
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не става ясно какви умения има.
8
23
 
10
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 3 години
Абсолютно съм съгласен, че държавата трябва да застане, зад хората в неравностойно положение. Но ще вметна също и това, че моите деца никога не са яздили кон, а още по-малко са плували с делфини. Напълно разбирам необходимостите на това семейство, но то определено живее с бюджет, по-голям от нашият.
7
2
 
16
 
! Отговори
Джуджак преди 3 години
Социални програми (помощи 253?/месец), бутиково здравеопазване, здравна каца - герп работи усилено от години, за да се постигне това ниво на мизерия.
6
4
 
27
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 3 години
Нали има ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ ?!?! Къде са?!?! Или си бъркат в носа и си пазят работните места , с хубавите заплатки ... където са настанени като "НАШИ ХОРА" по политически или роднински принцип ! Къде са МИЛИОНЕРИТЕ ОТ ГЕРБ , БСП , ДПС , "ПАТРИОТИТЕ" ... ?!?! Нали знаете ... СИТИЯТ НА ГЛАДНИЯ - НЕ ВЯРВА ! ... С колко такива БЪЛГАРСКИ СЕМЕЙСТВА е пълно - не е истина ! Не е само тази женица ...... РЕВАХТЕ ОТ БКП - Но при тях да сте виждали ТОЛКОВА ИЗОСТАВЕНИ БЪЛГАРИ И БЪЛГАРКИ ?!?! ... :( ...
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При наем 500 лв.,а заплата 506 лв.,как се решава уравнението? С 6 лв. ли си плащат сметките ? Детето получава ли инвалидна пенсия ?
4
5
 
19
 
! Отговори
бате Борко преди 3 години
Ако станеш членка на ГЕРБ веднага ще ти намериме работа.
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да помогнем, ама къде е държавата???Всички знаят колко трудно се връзва бюджета, дори когато всички в семейството са здрави и работят... А ако някой е болен и не може да изкарва пари, а в същото време му трябват средства за лечение, то положението е направо трагично...В това отношение България е изключително нехуманна и антисоциална държава...
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успех! :)
1
1
 
32
 
! Отговори
Az преди 3 години
Милионерите от БСП и ГЕРБ да дадат пари!Нали уж го играят партията на работниците и нуждаещите се.