Нови трима с коронавирус в Русенско

Майка и дъщеря, върнали се от Украйна, както и 81-годишна жена
29 юни 2020 16:18, Анисия Иванова
10
Нови трима с коронавирус в Русенско
Снимка: БГНЕС

Двайсет и пет са вече случаите на заразени с коронавирус от Русенско, след като днес са регистрирани още трима души с COVID-19. Става дума за майка и дъщеря - съответно на 34 и на 12 години, и 81-годишна жена. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Майката и дъщерята са се прибрали наскоро от Украйна, минавайки през ГКПП "Дунав мост" при Русе. Оплакванията на детето са се изразявали в повишена температура - до 38,2 градуса, обща отпадналост, болки в мускулите и ставите, както и суха кашлица. При майката оплакванията са почти същите, но без повишена телесна температура. Контактен на двете е съпругът на 34-годишната жена.

Майката и дъщерята са откарани с линейка до инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев", като към момента са в увредено общо състояние, но без данни за пневмония.

81-годишната жена е приета в Белодробната болница в Русе, след като е почувствала силна отпадналост, имала също кашлица и повишена температура. Тя била приета на лечение на 17 юни т.г. в отделението по лъчетерапия в Комплексния онкологичен център в Русе, като веднага след появата на симптоматиката, типична за коронавирус, й е направена рентгенова снимка на бял дроб.

От нея били видни данни за пневмония. По тази причина е насочена към Белодробната болница. Жената към момента е в средно тежко състояние, но няма необходимост от интубиране.
От Областния оперативен щаб в Русе информират, че персоналът от двете лечебни заведения, грижил се за пациентката, е използвал лични предпазни средства. Извършена е и основна дезинфекция.

От Областния оперативен щаб съобщават, че към момента на лечение в двете болници в Русе - в УМБАЛ "Канев" и в УМБАЛ "Медика", се намират общо 18 пациенти - 12 от тях са от Разградско, един е от област Търговище, а петима са от Русенско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
благодарим ти бойко преди 3 години
довечера в 12ч ако са под 300 пак добре. българия става център на заразата в ЕС
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И петима с хрема в разградско. Ама за тях не пишете, защото защото няма директива и кинти.
6
2
 
5
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Точно така! Внос на вирус от чужбина до дупка!!! После, първо КПП-та и никога затваряне на външните граници. Такива решения вземаме ние от НОЩ, защото сме гадqри, а вие ни подкрепяте :) Яко че се мре!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
Bg izmet преди 3 години
ВЕСКО МАРИНОВ ОТ МАРТЕН РАЗПРОСТРАНЯВА ВИРУСА.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами много хора се прибраха да ваканцуват и така става новият внос на вируса, като прибавим високата хигиена и спазване на 3Д-та в ромските махали, стадиони и барове отворени, балове се вихрят с пълна сила!Чака ни една мощна , лятна втора вълна на вируса!
3
5
 
6
 
! Отговори
нощно шкафче евракис преди 3 години
няма проблеми - още разхлабете мерките и после се чудете що тъй стана сега?!?
2
3
 
2
 
! Отговори
АмчъмдейвиС преди 3 години
Е,и?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 ..и същите медии съветваха да не се всява паника.