С маски и на дистанция: Миряни се събраха в църквата "Света Неделя" за Петровден

Църквата почита днес паметта на Светите равноапостоли Петър и Павел
29 юни 2020 13:15, Красимир Ангелов
35

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Църквата почита днес паметта на Светите равноапостоли Петър и Павел, а големият църковен празник е наричан от народа Петровден.

По този повод в църквата "Света Неделя" тази сутрин бе отслужена празнична литургия, на която присъстваха много граждани.

Всички те носеха маски и спазваха стриктно дистанция, видя фоторепортер на Dnes.bg.

В народния календар Петровден се предшества от Петровите заговезни. Имен ден днес празнуват Петър, Павел, Павла, Петрана, Полина, Павлина, Петя и Камен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 9 Ананиев не мисли така!Има изрична заповед, че на закрити обществени места е задължително носенето на маски, включително се отнася и за храмове и черкви! Запознай се със заповедтта и ела пак!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В храма се влиза без маска и Волен Сидеров го каза.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с какво служителите на даден храм са по- различни от другите хора? Нали според Библията всички сме божии чеда??? М? Що за едните важат правилата, а за другите не?Кажете, бе ????
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех какъв кеф ще ми е да се изпоразят всички попове дето са без маски и да видим тогава Бог как ще ги спаси всичките! Особено както са на дърти години лесно ще дадат фира!А дано!
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви Църкви каква ти Религия ......Българския Народ е насила християнизиран от Византия 866 г11 века се крие колко още ще се крие???Умишлено не се изучава в училище по История да не се знае
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 1 Разбирач, като вярваш че хора с маски в църквите носят сатанинското, що поповете не кажат на Ананиев това: да отмени носенето на маски в църква? А?
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено поповете пак без маски, както на Великден!Кога ще има глоби за тия папардаци, бе Ананиев? Къде спиш?Или те тия Бог ги е предпазил и не предават и не хващат корона вируса?Аман от двойни стандарти. Значи ако вляза без маска 300 лева, а за попа никаква гл;оба, така ли?
1
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не гневете Бога с маските на Дявола.Сатанинска работа са маските.Навремето имало едно тайно общество ,което се събирало с маски да мисли лошото на християните.Всичкото зло иде оттам.Няма ли свещеник или митрополит да каже тия неща.Толкова ли обезсърчена е БПЦ.

Спонсорирани публикации