Гърция затваря Маказа от 6 юли, дотогава гратисен период

Разработена е програма за анализ, според която на посетителите ще правят тестове
Обновена: 2 юли 2020 18:55 | 2 юли 2020 18:55, Веселина Йорданова
42
Гърция затваря Маказа от 6 юли, дотогава гратисен период
Снимка: БГНЕС

Правителственият говорител на Гърция Стелиос Пецас настоява да се забрани български туристи да влизат през граничния пункт Маказа-Нимфея от 6 юли, понеделник, а преходният период да бъде до 5 юли.

Това стана ясно от негово изявление, цитирано от електронната медия Хronos.gr.

Още по темата
Пецас припомни, че от България в Гърция може да се влиза само през пункта Кулата-Промахон, а през останалите - само по съществени причини. Преминавания по границите с Албания, Северна Македония и Турция са разрешени само по съществени причини.

Всички пристигащи в Гърция от понеделник, 6 юли, са длъжни 48 часа преди пътуването си да попълнят и изпратят формуляра за локализация на пътници PLF, коийто е достъпен в приложението „Посетете Гърция“ и на уебсаийта travel.gov. gr.

До неделя, 5 юли, има преходен етап, коийто осигурява необходимата гъвкавост, отбеляза Пецас. Така посетителите могат да попълнят PLF дори малко преди заминаването си или веднага след пристигането си у нас, добави той, цитиран от "24 часа".

Гръцки лекари и инженери са разработили програма за анализ и оценка на епидемиологични данни, въз основа на която посетителите ще бъдат подложени на целево вземане на проби (тест за Covid-19) при влизане. Тези посетители трябва да следват инструкциите на Генералния секретариат за гражданска защита.

Правителственият говорител изтъкна, че стъпките за отваряне на туризма ще се ускоряват или забавят в зависимост от епидемиологичната обстановка. "Не правим никакви отстъпки за опазването на общественото здраве и човешкия живот.

В този контекст Гърция, в сътрудничество със своите партньори в Европеийския съюз, си запазва правото да преразглежда своята политика по тези въпроси въз основа на развитието на епидемиологичните данни", обобщи Стелиос Пецас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре на море в Гърция, отколкото на работа в България.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Георги АнтоновОпределено не е верно това дето го пишеш.Отиди в гръцко село зимата.По-обезлюдени са от нашите.Е, външен нужник няма.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
16,В България са 165 на 7 000 000 население или 23 на милион. Румъния е 450 на 19 410 000 или 23 на милион. Германия е 503 на 83 000 000 или 6 на милион. А да ти прави впечатление, че всеки ден заразените у нас нарастват и са два пъти повече от априлските? Няма нищо антибългарско. Просто сме опасни, защото у нас сега тръгва епидемията.За румънците като за нас границата реално е почти затворена, защото и те минават само през Кулата.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре в Бари!
34
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен25 Вирусовъдите се юрнаха към гръцката бъркотия. Всички които са вече в Гърция, при завръщането си в България по 14 дена карантина.
33
0
 
9
 
! Отговори
фейк нюз преди 3 години
хе хе , фалирате ли а ? ще дойде и 6-ти юли , паживеем - увидим .
32
2
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Пълня си надуваемото басейнче и ще им тегля една майна на всичките морета. И 1000 евро спестени. Ай сиктир и византийците, от какъв зор ни тормозят? Нашия пъдар не може ли да им затвори до края на октомври кпп-тата да ги видим..
31
4
 
19
 
! Отговори
Георги Антонов преди 3 години
Да, това е оправдание. Обаче все има 1-2 къщи в селото, които са на по-богати хора. Пред тях се вижда я джип, я някоя лимузина. И въпреки че имат възможности, къщите пак са сиви, мръсни и грозни. Пак сякаш са строени като да се слеят със сивотата около тях. Колкото и да ми е болно, но гръцките села греят като слънце, докато нашите са мръсни, сиви, мизерни като след чумна епидемия.
30
2
 
19
 
! Отговори
Георги Антонов преди 3 години
Влезте, в което и да е гръцко село. Което и да е. Дори най,-най-близките до българската граница. Къщите на гърците са бели, светят. В двора е спряно тракторче, с което гръкът си оре, каквото не го е мързяло да засее. В градината гъркинята е посадила цветя. От къщата на гърците лъха чистота, приветливост. Минавате границата и на 2 км. е българското село. Толкова близо и толкова далеч, както се казва. Къщите са сиви, рухнали, смачкани.. Пътищата до тях са като след война. Как така селата са едно до друго и са толкова различни. Да речеш, че в България хората нямат пари, че са премазани от живота,
29
3
 
3
 
! Отговори
Лайноморец преди 3 години
Карагьозисите сами си екзекутираха туризма, а бяха повели с едни гърди напред спрямо конкурентите си. Ще бъде престъпление да не се възползваме от това!
28
2
 
7
 
! Отговори
Рецесионер преди 3 години
Ето ти рецесия - тази година няма да ходя на море. При нашите, защото е ***. При гърците, защото слагат хиляди пречки. Вирусът си е вирус, но все едно до миналото лято не е имало грам вируси ... простотия.
27
4
 
7
 
! Отговори
Южен македонец преди 3 години
Византийски драми,и български нихилисти.
26
3
 
23
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
До 21Аре да не си говорим глупости! Почти на 40 години съм, ходил съм на всеки плаж от Крапец до Силистар. Какво видя на Силистар тия дни? Видя ли батката, дето събира 5лв за паркинг на прашната поляна? А строежа по пътя, дето го започнаха миналия септември видя ли го? А генератора, дето бръмчи цял ден до мостчето към плажа наду ли ти главата? И най-важното, гроздето кисело ли е? Щот било викаш пусто в Гръцко? Ми седи си на центъра на ваше село. Там винаги има калабалък.
25
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството да затвори границата с Гърция, за туристи! Незабавно.
24
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонката 22 И така да е, в пандемия сме, хора умират от Ковид 19. Не могат ли,да прескочат едно лято, аман от сноби и безотговорни лица.
23
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Желаещите да почиват в Гърция българи нормални ли са, с деца висят в тази жега по границите,а сме в пандемия!? Егати простотията и безотговорността!
22
8
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Анонимен 21 Аре да не си кривим душата:):):)В Гърция има Райски места и тук в България има:):):):)Абе трябва да се редуват,едната седмица тук другата Гърция:):):)
21
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бях 3 години подред на гърция да хубаво спокойно но някакси много семпло.Сега съм на юг Силистар ако някои от вас е ходил там ще разбере че гърците са светлинни години от нашата природа.Цените бяха нормални .Тези който хвалят пустата гърция са ходили на нашето черноморие по веднъж .Не ми се влиза в спорове но така ги виждам нещата.
20
7
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Добре,че е Бойко иначе до сега и Гърция и Турция щеха да ни затворят границите:):):):)И Тайпи щеше вече да ни е уредил с орди Африкански и не само бежанци:):):)А другарите рИвЪт Боййкоооооо,защо затегаш меркитеееее:):):)А след няколко седмици Бойкоооооо,защо разхлабваш меркитеееее:):):):)Абе Бойко все е лош:):):)Шкафче с Евраци,пистолети,на Али Баба златните кюлчета,празни шишета от уиски:):):)И пак не става:):):)На избори ГЕРБ-ПОБЕДА:):):)На протест 0-0:):):):)
19
8
 
13
 
! Отговори
Да фалират преди 3 години
Много ми се иска да фалират печалбарите както в Гърция, така и на нашето мутренско черноморие. Но не очаквах демонстриране на толкова надменно отношение към България - имало го е, но е било прикрито. България е член на ЕС, а Гърция системно блокира граничните пунктове - то не са трактори, не знам какви екипи, не им дреме че тестовете може да са фалшиви.Няма да стъпим повече в Гърция, ще търся други възможности, ако и по-далече. Тази година е провалена. Дано ги размажат турците, както плашат.